CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Hidang Ayam Berulat Pada Pelanggan, Restoran Diarah Tutup

22-7-2019 12:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6790| Komen: 54

Description: Gara-gara pelanggan menemui ulat dalam hidangan daging ayam, sebuah restoran di Teluk Kemang, Port Dickson diarah tutup oleh Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan.Arahan itu dikeluarkan selepas pemeriksaa ...
Gara-gara pelanggan menemui ulat dalam hidangan daging ayam, sebuah restoran di Teluk Kemang, Port Dickson diarah tutup oleh Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan. 

Arahan itu dikeluarkan selepas pemeriksaan mendapati ia turut beroperasi dalam keadaan kotor, Bernama melaporkan.  

"Pemeriksaan mendapati tahap kebersihan sebanyak 62 peratus dan premis berkenaan diarah tutup selama dua minggu di bawah Seksyen 11 Akta Makanan 1983.

Foto: Bernama
"Selain itu, sebanyak empat notis dikeluarkan atas pelbagai kesalahan melanggar Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009 (PPKM)," kata Pengarah Kesihatan Negeri Sembilan Datuk Dr Zainudin Mohd Ali. 

Semalam tular di laman Facebook mengenai kejadian pelanggan mengamuk selepas mendapati ayam yang dimakannya berulat. - CARI 

1

Bagus

Marah
1

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (3 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Bersotong 21-7-2019 10:53 PM
macai2 nuar leh nginzal sni
Quote matchstick 21-7-2019 11:54 PM
restoran al mashur (berdasarkan google map n review)
Quote Manjahati 22-7-2019 12:32 AM
Restoran al masyur ni area pasaraya family store tu.. Tapi mmg ramai org mkn situ.. Sentiasa jer ada pelanggan
Quote EvieWanKenobi 22-7-2019 12:41 AM
ulat sampai berkampung..
Quote MarryPottet 22-7-2019 12:55 AM
dah bedal sampai tinggal rangka macam tu baru ko perasan ada ulat? ntah berapa dozen ulat ko dah telan. loya weiiii
Quote nenekglamer 22-7-2019 01:15 AM
Punya la masyhur.. ulat pun beramai2 dtg mkn kt resto tuh.
Quote Pink_Purple 22-7-2019 01:35 AM
jijiknya                                    
Quote nolya 22-7-2019 01:53 AM
MarryPottet replied at 22-7-2019 12:55 AM
dah bedal sampai tinggal rangka macam tu baru ko perasan ada ulat? ntah berapa dozen ulat ko dah tel ...

InsyaAllah boleh kena cirit birit. Get readfy to see the doctor dn dpt mc.
Quote FOTHER-MUCKER 22-7-2019 02:06 AM
Bersotong replied at 21-7-2019 06:53 AM
macai2 nuar leh nginzal sni

Ok lah tu sumber protein untuk cheakskate belaan kaki putarbelit Ci
Quote Bersotong 22-7-2019 06:51 AM
FOTHER-MUCKER replied at 21-7-2019 06:06 PM
Ok lah tu sumber protein untuk cheakskate belaan kaki putarbelit Ci

kapir bodoh aurora graviti bebel
Quote EvieWanKenobi 22-7-2019 08:16 AM
dalam vedio selamba je bro tu hisap rokok
dalam kedai..
Quote fff_cat 22-7-2019 08:37 AM
Kalau dah keluar ulat takkan tak berbau kowt ayam goreng tu
Quote mejaputih 22-7-2019 08:46 AM
Masih ada lg yg hadap mamak?
Quote crazypink 22-7-2019 09:22 AM
aduh loya tekak
Quote chinta89 22-7-2019 09:25 AM
dh lama x mkn mamak sb pengotor

x tau knpe org duk hadap lg mamak ni
Quote gaara_X 22-7-2019 09:37 AM
hehehehehe.....dah tahu mamak cam tu...tapi ramai masih jejak lagi....ngeteh je kot...
Quote rayriff 22-7-2019 09:43 AM
eee kembang tekak aku baca. tak mampu nak tengok gambar.tapi memang bann pon.makan kat luar pon dah jarang sgt dah.
Quote nisako 22-7-2019 09:44 AM
jijik sungguh................
Quote moocoww 22-7-2019 09:51 AM
Kembang tekak

Lihat semua komen(54)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 01:32 PM GMT+8 , Processed in 1.262870 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top