CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

5 Restoran Nasi Beriani Yang Anda Perlu Cuba Di Lembah Klang

7-8-2018 01:55 PM| Diterbitkan: Cari-Nora| Dilihat: 4385| Komen: 8|Original author: Oleh: Diba s.

Description: Nasi Beriani adalah merupakan sejenis makanan ‘comfort’ yang digemari bukan sahaja orang Asia, malah pelancong asing kerana keenakan rasa, kekayaan rempah ratus dan nasi yang wangi dan sedap.
Nasi Beriani adalah merupakan sejenis makanan ‘comfort’ yang digemari bukan sahaja orang Asia, malah pelancong asing kerana keenakan rasa, kekayaan rempah ratus dan nasi yang wangi dan sedap. 


Kebiasaannya ia dihidangkan bersama ayam masala atau kambing.

Restoran-restoran dibawah ini bakal memenuhi selera anda yang mahukan Nasi Beriyani sebagai juadah santapan pada bila-bila masa!

1. Restoran Anjappar Authentic Chettinad 

Foto: Says.com

Lokasi: Anjappar Authentic Chettinad Restaurant, 6, Jalan Maarof, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.


Hubungi: Tel: 03-2282-1508

Waktu  Operasi: Isnin hingga Ahad (8am-11:30pm)

2.Restoran Tajuddin Nasi Beriani

Foto: Says.com
Lokasi: 8, Jalan Hang Kasturi, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Hubungi: +6012-265 3653

Waktu Operasi: Isnin hingga Ahad (6am-6pm)

3. Fierce Curry House

Foto: Says.com

Lokasi: Fierce Curry House, 16 Jalan Kemuja, Bangsar Utama, 59000 Kuala Lumpur. 

Hubungi Tel: +603-2202 3456, Mobile: +6019-383 0945/ +6019-220 1945. 

Waktu Operasi: Isnin hingga ahad (10:30am-10:00pm) 


4. Restoran Betel Leaf 

Foto: Says.com

Lokasi: Betel Leaf – Authentic Chettinad Cuisine, 77A Leboh Ampang, 50100 Kuala Lumpur. 

Hubungi: Tel: 03-2032 5932, Mobile: +6012-3992312, Email: info@betel-leaf.com

Waktu Operasi: Setiap hari (11am-11pm) 

5. Passage Thru' India

Foto: Says.com
Lokasi:No : 4, Jalan Delima (off Jln Bukit Bintang), 55100, Kuala Lumpur, Malaysia.

Hubungi: Tel: +603-2145 0366, Email: info@passagethruindia.com 

Waktu Operasi: Setiap hari (11:30am-02:45pm, 6:30pm-10:45pm) 


Ada yang terletak berdekatan lokasi anda? Jenguklah, tunggu apa lagi! - CARI 


25

Bagus
17

Marah
33

Terkejut
17

Sedih
19

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (131 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Foxey 7-8-2018 05:17 PM
semua restoren ni fox tak penah p... hmmm... baru je weekend baru ni p bangsar for lunch... tak nampak plak restoren nombor 1 tu... tapi fox p BSV la...
Quote salmon-suki 7-8-2018 11:55 PM
Halal ke semua resto ni?tgk y resto menu skali ngn roti tu mcm mnyelerakn..dan kemas sbb each lauk ltk dlm bekas asing2
Quote VespaSilbe 8-8-2018 01:07 AM
Iols try d'tandoor putrajaya sedap gak.
Quote zafira 8-8-2018 09:05 AM
VespaSilbe replied at 8-8-2018 01:07 AM
Iols try d'tandoor putrajaya sedap gak.

yang ni memang confirmed sedap... bulan posa hari tu dia buka gerai kat depan supermarket Sogo... tiap2 minggu beli...
Quote vanillaninja 8-8-2018 11:59 AM
Mahbub mana Mahbub?
Quote zu_nia 6-11-2018 01:48 PM
VespaSilbe: Iols try d'tandoor putrajaya sedap gak.

Kat presint berapa nie? Nak try la {:love
Quote kakanne 6-11-2018 05:09 PM
zu_nia replied at 6-11-2018 01:48 PM
Kat presint berapa nie? Nak try la {:love

di Ayer@8 ..ngadap tasik/masjid besi
Quote zu_nia 7-11-2018 04:05 PM
kakanne replied at 6-11-2018 05:09 PM
di Ayer@8 ..ngadap tasik/masjid besi

Ooh ok. Thanks yea

Lihat semua komen(8)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:59 PM GMT+8 , Processed in 0.125411 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top