CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Gosip Socmed Lihat artikel

Gara-Gara Lentuk Di Bahu Remy Ishak, Sharifah Sakinah Persoalkan Akidah?

2-7-2018 03:48 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8285| Komen: 20|Original author: Oleh: Azza

Description: Untuk menjadi pelakon yang bagus, memang banyak yang perlu dikorbankan. Selain terpaksa berkorban masa dan tenaga, pelakon juga perlu mengikut arahan Pengarah Drama/Filem bagi menjayakan sesuatu watak ...


Untuk menjadi pelakon yang bagus, memang banyak yang perlu dikorbankan. Selain terpaksa berkorban masa dan tenaga, pelakon juga perlu mengikut arahan Pengarah Drama/Filem bagi menjayakan sesuatu watak. Jika aksi pergaduhan boleh tahan lagi, tetapi bagaimana jika aksi suami isteri yang memerlukan adengan sentuhan romantis dan sebagainya?

Mungkin bagi yang terlibat dalam industri seni, ia tidak apa-apa, namun bagi sesetengah penonton, aksi pelakon bukan mahram adalah mengjengkelkan. Lebih teruk, jika pelakon tersebut mempersoalkan akidah seperti Sharifah Sakinah dalam status terbarunya di Instagram.

Foto : IG Sharifah Sakinah

Mesti ramai yang terkejut dengan pengakuan berani Sakinah ini kan? Biarpun terkenal dengan watak 'bimbo' serta karektornya yang suka cakap lepas, namun bila membabitkan ulasan mengenai akidah pastinya mengundang pelbagai komen yang bercampur baur.

Ada sahaja peminat Sakinah yang memahami dan menyokong tuntutan kerjaya tersebut.




Bagi yang mementingkan soal halal dan haram, kenyataan Sakinah itu seperti mencabar akidah itu sendiri.





Sementara itu, ada juga netizen yang menyindir segelintir yang memberi komen seolah-olah diri mereka tiada dosa.




Namun, ada juga netizen yang meminta Sakinah tidak memberi sebarang komen yang akan lebih memanaskan lagi keadaan.


Ada pula yang memberi cadangan supaya badan agama campur tangan dalam hal ini serta memboikot drama sebegini. 




Ya, persoalan agama yang dangkal sebegini tidak harus dilontarkan kerana ia hanya membuatkan keadaan menjadi lebih keruh. Semoga Sakinah lebih berhati-hati di masa hadapan. - CARI

3

Bagus
1

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bukan_ustazah 2-7-2018 04:05 PM
Saja bagi up nama. Dah tahu akan kena kecam tetap upload. oklah kina lantak hanglah
Quote mieymiey 2-7-2018 04:13 PM
"Demi tuntutan kerja (dalam lakonan sajork) takper, tak haram pun".









Bak kata Lobenak
Quote EvieWanKenobi 2-7-2018 04:18 PM
kalau kerja kata kena buka baju camne?
Quote haryatie 2-7-2018 04:24 PM

apa lah yg diharap sgt netizen kat artis
betul la tu dr pandangan dia, da tu keje yg dia pilih..kena la ikut skrip/arahan pengarah
kalau tk baik la dia jadi ustazah ker..penceramah agama ker..
Quote 234126 2-7-2018 04:42 PM
Husband dia cool. Tapi kinah tak cool tak tolong jaga aib husband dia
Quote nurainimz 2-7-2018 05:19 PM
alasan berlakon tak menghalalkan perbuatan ni
Quote gekkou 2-7-2018 06:49 PM
sendiri up status yang meminta hencap
upload picture dan buat bodoh saja sudahlah
dah tahu kebanyakan komen akan berunsur negatif
perlukah provoke?

Quote LadyDiddy 2-7-2018 07:04 PM
Nak upload, upload je la.. perlu ke nak justify bagai?
Quote de_ikea 2-7-2018 08:55 PM
Word of the week: aqidah
Quote Alais 2-7-2018 09:25 PM
pada aku

utamakan kerja dari agama, selagi kerja itu bukan jenayah,

siapa nak bagi makan jika tak ada duit kerana ikut perintah agama

jika nak ikut agama, wanita kena selubung seluruh tubuh,
betul tak ?


Quote anony-mous 2-7-2018 09:44 PM
Laki sheol ni jenis jantan yg turn on bila tgk wife dgn org lain ke?? Rilek je bini dipeluk jantan lain2. Lg2 dgn aiman hakim
Quote Lana 2-7-2018 11:00 PM
gekkou replied at 2-7-2018 06:49 PM
sendiri up status yang meminta hencap
upload picture dan buat bodoh saja sudahlah
dah tahu kebanya ...

Exactly. Nak tertonggeng ker terlentang ker go ahead,  buat bodoh & tak yah justify/ explain. Ko konar kut celah mana mmg kena hencap punya, might as well buat bodoh.
Quote clarizsa 2-7-2018 11:06 PM
Good one kinah
Wpun menyampah dgn kinah kadang2
Quote newyork 3-7-2018 08:16 AM
Aku rasa laki dia suka tgk bini dia peluk2 dgn jantan lain.. or mmg laki dia pun suka peluk pompuan lain, tu yg dia tak tegur sakinah ni.
Quote zuri154 3-7-2018 08:21 AM
nape kinah sorg yg kena hentam. wemy yg pinjamkan bahu patut kena hentam sama. mentang2 la wemy single #bias hahaha
Quote haliamerah 3-7-2018 08:29 AM
EvieWanKenobi replied at 2-7-2018 04:18 PM
kalau kerja kata kena buka baju camne?

kalau kena bukak baju nnt kua plak statement nangis2,,ckp sy masih ade agama,xkan buat watak mcm tu...bla bla bla....

Quote haliamerah 3-7-2018 08:40 AM
EvieWanKenobi replied at 2-7-2018 04:18 PM
kalau kerja kata kena buka baju camne?

kalau kena bukak baju nnt kua plak statement nangis2,,ckp sy masih ade agama bla bla bla....
Quote rosevelvet 3-7-2018 08:44 AM
Edited by rosevelvet at 3-7-2018 08:47 AM
zuri154 replied at 3-7-2018 08:21 AM
nape kinah sorg yg kena hentam. wemy yg pinjamkan bahu patut kena hentam sama. mentang2 la wemy sing ...


Sbb remy x kecoh nk justify. Org dh phm kot kerja pelakon mcm tu sbb kalu ko baik xkn ko buka aurat n bsentuhan kan. And org x expect pun ko justify knp ko buat benda2 haram tu. Tp bila ko sdiri sibuk nk justify knp ko buat mnde haram, as if ko nk bgtau apa yg Allah suruh tu x semestinya kena ikut sbb ko ada alasan tsendiri. Mmg kena hencap la kinah. Tp rsnya mmg dia ni sngaja meminta kena hencap. Btw kinah, simpan jer la justification tu time kena soal nanti
Quote kenari2101 3-7-2018 08:53 AM
Alais replied at 2-7-2018 09:25 PM
pada aku

utamakan kerja dari agama, selagi kerja itu bukan jenayah,

wow!!
ko bukan islam kan?
tak pe lah...

Lihat semua komen(20)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 05:41 PM GMT+8 , Processed in 0.078995 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top