CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Anak Malaysia Berhijab Jadi Finalis Miss Universe New Zealand

4-6-2018 10:16 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7971| Komen: 46

Description: Seorang gadis berhijab mencipta sejarah apabila tersenarai sebagai satu antara Ratu Universe New Zealand 2018.
Seorang gadis berhijab mencipta sejarah apabila tersenarai sebagai satu antara Ratu Universe New Zealand 2018.

Nurul Shamsul, gadis berdarah campuran Malaysia-Indonesia adalah orang pertama di negara itu untuk samapai ke pringkat akhir, selain menjadi perintis di tahap global.


"Peluang seumpama ini diharap dapat memecah sebarang halangan dan stereotaip, malahan ia juga diharap dapat mendefinasikan semula erti kecantikan sebenar," katanya.

Foto: NST
Beberapa posting lain, Nurul berkata, sebagai umat Islam, dia masih mengutamakan kepercayaan walaupun menyertai pertandingan ratu cantik itu.

"Saya berdoa supaya peluang ini sesuatu yang baik untuk diri saya dan agama. Saya mohon ia berlaku, tetapi jika tidak saya minta Tuhan menjauhkan diri saya daripadanya," katanya.



mtar Online menyatakan, Nurul adalah seorang penuntut di Universiti Waikato dalam bidang psikologi dengan minor dalam dasar sosial.

"Saya ingin sekali membantu masyarakat untuk berjaya dan memberi ruang kepada individu bagi menjamin masa depan," katanya. -CARI
22

Bagus
15

Marah
6

Terkejut
6

Sedih
11

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (65 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote balakkampung 4-6-2018 09:23 AM
so kiranya dia wakil NZ la ek...
Quote harkktuih 4-6-2018 09:46 AM
xlama lagi indon claim lah minah ni..
Quote sokmogitu 4-6-2018 09:53 AM
muka melayu asli mcm ummi nazeera..cantik
Quote samasam90 4-6-2018 10:49 AM
harkktuih replied at 4-6-2018 01:46 AM
xlama lagi indon claim lah minah ni..

haruslah.. nak nak pula kalau mak cikki ne cantik, apaknya huduh.. dikatanya gen indon kuat
Quote zuriey 4-6-2018 12:05 PM
Genetik yindon kuat sgt
Quote MariaClara 4-6-2018 01:33 PM
mane lawa nye?
Quote prizadane 4-6-2018 01:41 PM
scroll ig dia ni, macam biasa je..
n mak nya memang serius muka ala-ala trisna biasa gitu..so kalau cantik pun, sebab ikut apaknya mungkin.

tapi sebab cantik dia ni biasa je mata aku, so agak musykil camne boleh masuk miss universe
Quote precious_chicas 4-6-2018 01:55 PM
ramai je asal malay ppl dah berhijrah ke NZ dan apply warganeraga. kawan ai sefamily kesana few years back.
Quote Elle_mujigae 4-6-2018 01:58 PM
Go go go...
Quote myakayina 4-6-2018 02:02 PM
harkktuih replied at 4-6-2018 09:46 AM
xlama lagi indon claim lah minah ni..

klu google search blog2 indon dah start dah claim berdarah keturunan indonesia ..
Quote kecimpret 4-6-2018 02:05 PM
[youtube]Ze8QWLslSSQ[/youtube]

not bad
Quote mommymonster82 4-6-2018 02:19 PM
Indon da claim awal lagi {:run
Quote kucen_miang 4-6-2018 02:28 PM
anak trisna dgn zul insinyur gaji 5k kah ini?
Quote harkktuih 4-6-2018 02:42 PM
myakayina replied at 4-6-2018 02:02 PM
klu google search blog2 indon dah start dah claim berdarah keturunan indonesia ..

gituhh...tanpa membuang masa claim..
Quote tumpanglalu74 4-6-2018 02:53 PM
harkktuih replied at 4-6-2018 09:46 AM
xlama lagi indon claim lah minah ni..

Screenshot_2018-06-04-14-52-04.png
Dah klem dah pon..
Quote vanillaninja 4-6-2018 02:56 PM
balakkampung replied at 4-6-2018 01:23 AM
so kiranya dia wakil NZ la ek...

Kalau sheols memang baru sheols wakil NZ. Ni kira peringkat negara, bukan peringkat dunia.
Quote tumpanglalu74 4-6-2018 02:57 PM
Edited by tumpanglalu74 at 4-6-2018 03:00 PM
kucen_miang replied at 4-6-2018 02:28 PM
anak trisna dgn zul insinyur gaji 5k kah ini?

Screenshot_2018-06-04-14-56-36.png
Aku rase ye..
Unibrow legasi dari ibu kah?
Quote insulin 4-6-2018 03:01 PM
Muka serupa macam anak perempuan Zahid Hamidi je.
Quote tobby 4-6-2018 03:06 PM
vanillaninja replied at 4-6-2018 02:56 PM
Kalau sheols memang baru sheols wakil NZ. Ni kira peringkat negara, bukan peringkat dunia.

Kena pakai spenda x nanti?  Tanye jer

Lihat semua komen(46)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 11:14 PM GMT+8 , Processed in 0.085471 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top