CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bayi Maut Dalam Baldi, Hanya Satu Meter Dari Pandangan Ibu

1-2-2018 06:07 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5504| Komen: 28

Description: Seorang bayi perempuan maut lemas selepas tersembam dalam sebuah baldi yang mengandungi air lebihan siram bunga.
Seorang bayi perempuan maut lemas selepas tersembam dalam sebuah baldi yang mengandungi air lebihan siram bunga.

Nurul Hidayah Mohd Rozaimi, 18 bulan ditemui dalam keadaan mukanya kebiru-biruan dan separuh tubuhnya dalam baldi.


Sinar Harian melaporkan, Ibunya, Malini Mazlan, 29, hamil sembilan bulan, berkata Nurul Hidayah hilang lima minit ketika sedang disuapkan bihun goreng, di halaman rumahnya di Kampung Talak, Tumpat, Kelantan.

Gambar Hiasan
“Saya ketika itu dudak di tangga, anak saya pula bermain dengan jaraknya hampir satu meter dari tangga rumah,” katanya.

“Tetapi disebabkan terlindung tiang rumah saya tidak nampak dia sedang bermain air di dalam baldi tersebut”.


Nurul hidayah sebelum ini koma dua hari, dirawat di Unit Rawatan Insentif kanak-kanak (PICU) Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) sebelum menghembuskan nafas terakhirnya petang semalam. -CARI
13

Bagus
18

Marah
13

Terkejut
16

Sedih
5

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (71 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RatuDunia94 1-2-2018 06:19 PM
Rumah ada budak kecik baru dpt kaki ni kena alert lebih.. Benda2 yg boleh mdatangkan kecederaan dan kemalangan kena simpan tmpt selamat..
Quote shernazz 1-2-2018 06:27 PM
Uish
Alert baldi atau tong apa pung jgn bagi ada air
X jangka bebudak.neh nak explore.apa
Beras sikit jatuh pong depa dok usik.tgk.apa.meende tu..
Quote nanieygene 1-2-2018 07:39 PM
Hmm anak I pun hampir lemas. Bahaya sgt2 kalau baldi ade air ni. Mcm I, tgh mop lantai..husband time tu kt dapur. I tgh mop x sdr anak g kt baldi. Jaraj dalam 1 meter gak. Tengok2 dah tertonggeng dah my daughter dalam baldi. Nasib baik time tu x isi klorox dlm baldi tu. Sjk tu mmg beringat sgt2. Benda nk jd sekelip mata je walaupun dpn mata kita
Quote idakamaruddin 1-2-2018 07:51 PM
alahai sebaya ngn anak bongsu i

budak baya ni mmg suka sgt air pantang tgk benda bertakung sikit mesti  sibuk nk main air
Quote Pink_Purple 1-2-2018 08:15 PM
takziah ibu..

Quote HazeLJoseph 1-2-2018 08:17 PM
Kesiannya..
Quote yangsemb 1-2-2018 09:30 PM
Takziah...kesiannya sheols {:childlike
Quote ninja boy 1-2-2018 10:31 PM
bayi lagi, takpe boleh beranak lagi. sbb mati umur 10-20 tahun lagi byk rugi dari mati 1 tahun
Quote WhiskeyScotch 1-2-2018 10:32 PM
Innalillah. Salam takziah.
Quote Genkidesuka 1-2-2018 10:33 PM
Innalillahi wa inna ilaihirraji'un.  Semoga keluarga bayi bersabar dgn ujian ini.
Quote alieyrina 1-2-2018 11:08 PM
Anak 18 bln mak dah peknen 9 bln?
Quote lasagnaklcc 1-2-2018 11:20 PM
Walaupon mmg dah ajal, somehow I rasa mak dia maybe tgh main hp atau leka buat benda lain.
Quote moonbug 2-2-2018 12:45 AM
Mesti ralat sgt maknya. Benda jadi depan mata, sebalik tiang je. Kalaulah dia jenguk sebalik tiang kan. Takziah.
Quote anony-mous 2-2-2018 12:49 AM
Aduii seram nya. Rasa risau plak klau kne anta ke pengasuh
Quote Nana_Man 2-2-2018 06:47 AM
Salam takziah pd keluarganye.
Pls take this as a lesson for others.
Quote Sazida 2-2-2018 09:35 AM
Kalau iols suap kan makanan kt anak2 sedara iols, iols akn ikut kemana dia pergi sekali dgn makanan. Sbb kalau biar tkut jd cm gini lah. Papepun takziah lah.. asbab je tu jatuh dlm baldi. Kalau dah ajal tak kira usia.
Quote vanillaninja 2-2-2018 09:47 AM
Innallillah, takziah buat family.
Quote giyomi 2-2-2018 10:54 AM
alieyrina replied at 1-2-2018 11:08 PM
Anak 18 bln mak dah peknen 9 bln?

hahaha...iol pon tertanya benda sama...tak sempat kering ...tp septtnya si ibu tu kena lbh peka dr duk mengelamun. apa2 pon takziah.
Quote Shayang 2-2-2018 11:01 AM
giyomi replied at 2-2-2018 10:54 AM
hahaha...iol pon tertanya benda sama...tak sempat kering ...tp septtnya si ibu tu kena lbh peka dr ...

Penat kot dia dah la tunggu hari nk beranak tak larat nk gerak sana sini.Anak dah umur setahun setengah mmg tgh melasak sgt2.. hat tak ngandung pun mengah nak melayan ni kan plak mak yg tgh sarat.. aku kagum ngn org yg ngandung rapat2 ni cemana la layan kepala pusing mabuk dgn ank tgh buas bagai nih ye?

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 05:52 AM GMT+8 , Processed in 0.045692 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top