CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Master Lim Maut Diserang Sakit Jantung Ketika Persembahan "Kukuskan Diri"

24-10-2017 01:11 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6986| Komen: 50

Description: Master Lim Boon Hua sememangnya terkenal dengan persembahan "kuasa sakti" iaitu berendam di dalam kuali besar dengan air panas menggelegak.
Master Lim Boon Hua sememangnya terkenal dengan persembahan "kuasa sakti" iaitu berendam di dalam kuali besar dengan air panas menggelegak. 

Namun semalam beliau dilaporkan maut akibat sakit jantung ketika melakukan persembahan tersebut di sebuah tokong di kampungnya Kuala Sanglang, Kedah. 

sumber : Oriental Daily News

Memetik laporan Oriental Daily News, pada mulanya master Lim kelihatan tidak mempunyai masalah ketika duduk bersila di dalam sebuah kuali besar yang ditutup dengan penutup. 

Manakala petugas pula tidak berhenti menambah kayu untuk menguatkan pembaraan api itu. 

Setelah hampir setengah jam berlalu, petugas segera membuka penutup kuali berikutan kedengaran master Lim seolah-olah sedang memukul kuali. 



sumber :  Oriental Daily News

Justeru, petugas segera mengeluarkan master Lim dari kuali, namun tidak lama kemudian beliau didapati telah meninggal dunia. 
 
Difahamkan, mangsa pernah menjalani pembedahan dan mengalami penyakit strok dua tahun lalu. 

Beliau turut dijemput hadir ke tokong di Ayer Tawar, Perak untuk melakukan persembahan pada tiga hari lepas.

Master Lim mula membuat persembahan kuasa sakti sejak umurnya 17 tahun, manakala dalam persembahan 'mengukus diri', beliau telah berjaya mencatat rekod paling lama iaitu selama 70 minit. 

Yang lebih mengkagumkan, ketika persembahan berendam di dalam air panas, pau dan jagung yang dipegangnya didapati telah masak dikukus dalam suhu yang tinggi, sebaliknya dia langsung tidak mengalami sebarang kecederaan dalam proses tersebut.- CARI

10

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
7

Sedih
11

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote OmJualGas 24-10-2017 01:15 PM
Kuasa sakti dah hilang.
Quote kentel 24-10-2017 01:23 PM
hantu tokong pun lari dari duduk dalam pengukus tu...panas sangat kot
Quote dizzzek 24-10-2017 01:26 PM
umur 69 baik berehat je la
Quote kakiselit 24-10-2017 01:28 PM
Qul ya ayyuhal-kaafiruun ila akhir.
Quote MH3707 24-10-2017 01:33 PM
wow so sakti..wakakakaka....rip in hell
Quote Buritan 24-10-2017 01:36 PM
Bila izrael dtg memanggil.. kuasa sakti sudah tatak jln..
Quote Mary_jane 24-10-2017 01:44 PM
dizzzek replied at 24-10-2017 01:26 PM
umur 69 baik berehat je la

Dia tengah rehat ni. Selamanya.
Quote fifie_olin 24-10-2017 01:56 PM
pe pya magik daa
ko kukus diri ko dek...
Quote CiliPadiSedap 24-10-2017 01:57 PM
ya maksharal jinni .. kul uhiyassatu sajidin.. ( jin pun sekali terbakar)
Quote CiliPadiSedap 24-10-2017 01:59 PM
sakti cmne manusia kalau guna bantuan jin pendamping satu hari rebah juga nak2 lagi kalau pakai jin dah tua usia 800 tahun tahap bongkok 3..
Quote vanillaninja 24-10-2017 02:04 PM
Takziah, RIP.
Quote batmana 24-10-2017 02:21 PM
dia ptut turunkn ilmu tu pada bomba

msti leh dpt income juta2

ni persembahan kt kampung je dpt apa?
Quote nisako 24-10-2017 02:24 PM
rehat selamanye la lps ni.............. takziah
Quote abangadek 24-10-2017 02:25 PM
RIP, sambung rebus kt sana pulak
Quote slavehunter 24-10-2017 02:29 PM
Dah tua tu agak2 la nak kukus diri lagi.
Quote L_Z 24-10-2017 02:35 PM
Bodoh...sia sia ja mati sakit..live lak tu...
Quote taji2906 24-10-2017 02:51 PM
hebat mana pun di dunia ni, bila sampai masanya dipanggil, tetap tepat masanya tanpa cepat atau lewat sesaat pun.. Subhanallah
Quote cmf_BeachBoys 24-10-2017 03:00 PM
Jin kapir pun tak tahan panas kot
Quote minguk 24-10-2017 03:07 PM
hebat master lim tahan 70 minit dalam pengukus

Lihat semua komen(50)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 10:30 PM GMT+8 , Processed in 0.149954 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top