CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Alif Satar Tak Pernah Dengar Haiwan Nama Kaktus? Nah, Inilah Dia!

16-10-2017 02:47 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 17114| Komen: 42|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: "Mungkin saya tak pernah dengar haiwan bernama kaktus."
"Mungkin saya tak pernah dengar haiwan bernama kaktus."

Hm, tak tahu nak menangis atau ketawa apabila mendengar kata-kata Alif Satar ini. Nak buat dua-dua boleh?



Foto: IG Alif Satar

Al-kisahnya, peserta Clever Girl dari Perlis, Hani Nazrina Hanizar memberi jawapan salah sehingga rancangan itu sekali lagi mencetuskan kontroversi.

Hani memberi jawapan 'kaktus' berhubung soalan nama saintifik bagi haiwan Raphus Cucullatus.


Video: Lawak Tube

Kedengaran nada terkejut Alif ketika menyuruh Hani mengulang semula jawapannya. Hani pula terkulat-kulat sahaja wajahnya.


Foto: IG Alif Satar

Hm, mungkin graduan Ijazah Sarjana Muda Sains Aktuari dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) itu sedar dia telah memberi jawapan 'kurang bijak'. Siapa tahu isi hatinya, kan? Mungkin juga dia terlalu gementar sehingga tersalah memberi jawapan.

Maka dengan itu, berduyun-duyunlah netizen 'membahan' gadis itu.

"Budak tadika pun tahu itu tumbuhan.

"Clever girl harap muka cantik tapi 'habuk' pun tak ada.

"Betullah kata Rahim Sepahtu Maharaja lawak 'cantik tak semestinya cerdik'," tulis netizen.



Apa yang melucukan, ada netizen yang mendakwa haiwan bernama kaktus itu 'wujud'. Alif nak tahu macam mana rupa dia?



Foto: FB

Ha, mungkin Hani keliru dengan haiwan dari animasi Boboiboy, Cattus ini kot?

Sebutan nak sama dah tu, ejaan saja lari sikit. Amacam Alif, boleh terima tak? 

Eh, belum habis lagi! Michael Ang pun turut sama membahan Hani kerana jawapannya yang 'tak masuk akal' tu. Dia cakap apa? Nah, tengok sendiri video ini. - CARI

Video: koleksi frankadam

3

Bagus
3

Marah
3

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (24 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Jeasabri 16-10-2017 02:53 PM
{:laugh{:laugh{:laugh{:laugh
Quote iloveyou 16-10-2017 03:00 PM
jwpnnye dodo (hasil lps google tadi, hahahha) laaa haihh ape ni kate clever girl
Quote kivio 16-10-2017 03:06 PM
Vangang Girl
Quote noraidil_06 16-10-2017 03:11 PM
{:childlike nyomel2nye
Quote vanillaninja 16-10-2017 03:11 PM
Ni contestant yang sama ke yang viral hari tu? Yang straightaway jawab B without tau pun B tu untuk apa?

Quote susukambingbest 16-10-2017 03:12 PM
yg kelakarnya, mike pun xtau prempuan ni plakon tmbahan drama heol. siap call member dia tnya betul ke hani tu plakon kat set dia ok la tuh, glemer trus sis ni. sheol gmentar sgt agknya. brharap nk menang
Quote mieymiey 16-10-2017 03:18 PM
Comelnyer Cattus tu
Quote Skuau 16-10-2017 03:19 PM
doktor x blh bawa kpl terbang...pilot x blh wat kerja doktar......soalan....bodoh kah depa?
Quote awanearisu 16-10-2017 03:20 PM
Video mike memang lucu
Quote ice_sky92 16-10-2017 03:22 PM
Gigih si hani, shazana dan jugak si kiera tu tunjuk tak puas hati konon dengan orang dalam pasal si sara...siap perli cakap congrats lagi la...last2 korang jugak dimalukan dan diejek satu malaysia. Skg pasal cactus ni...haritu pasal si shazana tekan buzzer cepat tu...So selayaknyalah. Padan muka. Si kiera tu pulak bimbo tak habis2 dekat social media....si sara hanya mampu tersenyum sinis je...
Quote paz 16-10-2017 03:27 PM
Ok kali ni peserta dari negeri mana plak yang viral?
Quote makton 16-10-2017 03:42 PM
buat malu UKM je...

so pelakon red velvel stock2 bimbo yah??
Quote DeeHanania 16-10-2017 03:48 PM
{:smile{:smile
Cattus tu comel laa....
Quote -electrifying- 16-10-2017 03:53 PM
jgn naik tgkat 24 sudah lah, sian gadis tu
Quote notyghosty 16-10-2017 04:29 PM
pas ni tukar lah nama rancangan... hahahaha cattus comel!!
Quote miemiecha 16-10-2017 05:20 PM
xpnh tgk.. dah abes ke???
Quote Ratutulip 16-10-2017 06:13 PM
hahahahah binatang katanya.. nk gelak je lah
Quote pearl.silver 16-10-2017 06:56 PM
susukambingbest replied at 16-10-2017 03:12 PM
yg kelakarnya, mike pun xtau prempuan ni plakon tmbahan drama heol. siap call member dia tnya betul  ...

Hani tu beelakon cerita apa?
Quote Queenmastani 16-10-2017 07:01 PM
Congratss dik dgn jawapan kaktus ko tu ko glamer. Lps ni mesti byk offer dik.

Lihat semua komen(42)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

9-12-2023 02:23 AM GMT+8 , Processed in 0.054586 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top