CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Bekas Ketua Polis Negara, Khalid Dilantik Sebagai Pengerusi Prasarana

5-9-2017 05:32 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4635| Komen: 29

Description: Setelah dilaporkan bersara wajib dari jawatan Ketua Polis Negara semalam, hari ini Tan Sri Khalid Abu Bakar dilantik sebagai Pengerusi Kumpulan Prasarana Malaysia Bhd yang baharu.

sumber : internet


Setelah dilaporkan bersara wajib dari jawatan Ketua Polis Negara semalam, hari ini Tan Sri Khalid Abu Bakar dilantik sebagai Pengerusi Kumpulan Prasarana Malaysia Bhd yang baharu. 

Memetik laporan Astro Awani, perlantikan tersebut diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Selain itu, dalam usaha memerangi keganasan, fahaman pelampau dan pemerdagangan manusia, bekas ketua polis negara itu turut dilantik menjadi Duta Khas bagi meningkatkan hubungan dan kerjasama negara dengan masyarakat antarabangsa. 

Semalam, Pengarah Cawangan Khas Bukit Aman, Datuk Seri Mohamad Fuzi Harun dilantik sebagai Ketua Polis Negara ke-11 menggantikan Khalid ekoran persaraan wajib beliau.

Untuk rekod, Tan Sri Khalid memulakan kerjayanya bersama pasukan polis sebagai inspektor pada 5 Disember 1976.

Beliau berasal dari Seremban, Negeri Sembilan dan berpengalaman lebih 40 tahun dalam PDRM.- CARI
24

Bagus
22

Marah
21

Terkejut
28

Sedih
21

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (134 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote skinsandstars 6-9-2017 11:25 AM
wow. terus dilantik ke jawatan baru. siap jadi pengerusi dan duta.
Quote nerdy69 6-9-2017 11:33 AM
Masyuk......
Quote finesse 6-9-2017 11:36 AM
Motip jd pengerusi prasarana???!!
Quote renko 6-9-2017 01:18 PM
elok promote suh jadi ketua twitter la
ketua twitter negara
Quote saladin780 6-9-2017 01:22 PM
ex ketua polis..dapat jawatan mengurus prasarana? sori mcm sedikit mengarut di situ..jauhnya lari dari portfolia beliau..dah x de sangat dah ke org lain yg lagi berkelayakan kat malaysia nih?
Quote OmJualGas 6-9-2017 01:23 PM
Edited by OmJualGas at 6-9-2017 01:24 PM

Power juga. Brapa gaji jad tuan pengerusi ni .   Dah la dapat pencen bulan2.
Quote ultra78 6-9-2017 01:28 PM
Kata dah bersara

Quote ultra78 6-9-2017 01:34 PM
Bila nampak gambar tren LRT tu teringat pulak kisah KLIA Aerotrain & ERL semalam.

Quote rukia2 6-9-2017 02:02 PM
ultra78 replied at 6-9-2017 01:28 PM
Kata dah bersara

Bersara wajib lg katanya
Quote bioessence 6-9-2017 02:05 PM
Kesian nya melayu ni
Tiru lah Singapore, pesara general tentera terus jadi menteri kanan
Quote meya 6-9-2017 02:07 PM
Prasarana Berhad ni buat apa?
Quote aechae 6-9-2017 02:08 PM
renko replied at 6-9-2017 01:18 PM
elok promote suh jadi ketua twitter la
ketua twitter negara

Alang2 suka tweet tu...bleh la tweet status tren sokmo
Quote bioessence 6-9-2017 02:11 PM
Sg relax jer lantik general jadi menteri

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1926364370915078&id=1599939350224250
Quote krustykrab 6-9-2017 02:16 PM
meya replied at 6-9-2017 02:07 PM
Prasarana Berhad ni buat apa?

lrt mrt rapidkl tu dia punya la

Quote Simunggu 6-9-2017 02:34 PM
kalau pensen aku nak apply jadi ceman petronas lah..
Quote R2D2 6-9-2017 02:38 PM
Apa peliknya
Yg sah sabit kesalahan politik wang pun dh jadi chairman mcm2 agensi kerajaan
Quote bioessence 6-9-2017 02:42 PM
R2D2 replied at 6-9-2017 02:38 PM
Apa peliknya
Yg sah sabit kesalahan politik wang pun dh jadi chairman mcm2 agensi kerajaan

Memang wa tahu talak.pelik wo...lu tengok sebelah cukup lah apek

Satu contoh terdekat Dari negara PAP, abang DAp adalah Laksamana Muda (B) Ng Chee Peng, bekas Panglima Angkatan Laut Republik Singapura. Sekarang adalah ketua pegawai eksekutif (bukan pengerusi tau, CEO lg) untuk Central Provident Fund (CPF) Singapura. CPF = KWSP.

Quote bioessence 6-9-2017 02:46 PM
Just the tip of iceberg, we should learn from the most corrupt race and negara icon Dap
Quote kecimpret 6-9-2017 05:47 PM
bioessence replied at 6-9-2017 02:46 PM
Just the tip of iceberg, we should learn from the most corrupt race and negara icon Dap

apek tu ada kompeni supply senjata tak?




kutuk PAP 24jam last2 tiru PAP

Lihat semua komen(29)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 03:11 PM GMT+8 , Processed in 0.119868 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top