CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Balik Rumah Isteri Muncung, Muka Masam? Janganlah Salahkan Wanita. Suami Semak 4 Nasihat Ini!

22-8-2017 02:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6175| Komen: 11|Original author: Oleh: Adib Za

Description: Bagi para suami, pernahkah anda mengalami situasi seperti berikut:1. Balik ke rumah penat-penat isteri pula buat tak berapa nak layan, nampak letih sangat.2. Cakap elok-elok dengan isteri tapi dia pul ...
Bagi para suami, pernahkah anda mengalami situasi seperti berikut:

1. Balik ke rumah penat-penat isteri pula buat tak berapa nak layan, nampak letih sangat.


2. Cakap elok-elok dengan isteri tapi dia pula bercakap agak kasar.

Ini antara contoh situasi isteri dilihat menunjukkan sikap negatif. Tunggu dulu! Jangan cepat menuding jari kepada isteri atau menyalahkan kaum wanita..


Sebaliknya, lihatlah diri anda sendiri. Apakah anda sebagai suami, memahami keletihan dan kerja rumah yang dibuat oleh isteri seharian?

Adakah anda sebagai suami memberikan 'me time' kepada isteri, meskipun dia tidak bekerja dan cuma suri rumah tangga?


Dan adakah anda membantu isteri anda mengemas rumah, mencuci pinggan, menyidai kain dan sebagainya?

Bacalah kisah seorang netizen ini yang dikenali sebagai Ehsan Halim yang bercerita tentang mind set suami terhadap isterinya. Untuk rekod, perkongsiannya mencapai 40 ribu 'share' ya!

Isteri minta izin beli barang dapur...nak benarkan atau anda saja yang beli? Baca ini...


Foto: carian internet
Suami kena tukar mindset...ikuti 4 nasihat terbaik ini...


Jom belajar jadi suami mithali. Pasti isteri tersenyum lebar sepanjang masa! - CARI 
16

Bagus
24

Marah
27

Terkejut
13

Sedih
17

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (127 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote tagas 22-8-2017 02:31 PM
Bleh

dgn syarat dpt bini persis gambar2 di atas
Quote tayam 22-8-2017 03:26 PM
entahlah belum kawen lagi
Quote CiliPadiSedap 22-8-2017 03:37 PM
Akak beli barang dapur belikan ayah mak n mentua sekali..
Quote rainbow259 22-8-2017 06:20 PM
pujuk2...
Quote rainbow259 22-8-2017 06:21 PM
tayam replied at 22-8-2017 03:26 PM
entahlah belum kawen lagi

hahaha same la kte
Quote spankee_fili 23-8-2017 09:27 AM
cakap pasal tolak troli, kalau kat supermarket troli tu memang bapak meols punya..janganlah buat cubaan untuk rebut..
laki meols pernah dah cakap meh nak tolak tapi bapak meols pegang erat takmo lepas..
kekadang orang tua2 pun perangai cam budak2 jugak, seronok tolak troli...
Quote cmf_BeachBoys 24-8-2017 05:32 AM
Pompuan skang ni poyo...zaman ayah kita dulu,lepas subuh mak dah start masak untuk makan pagi.pompuan skang pukul 10.30 pagi baru bangun...ntah apa keje yang dibuatnya tak tau la...

Boleh tengok perangai buruk pompuan sekarang ni.confirm perangai buruk terbawak sampai hidup berkeluarga.

Quote tanak-balik 24-8-2017 11:51 AM
spankee_fili replied at 23-8-2017 09:27 AM
cakap pasal tolak troli, kalau kat supermarket troli tu memang bapak meols punya..janganlah buat cub ...

mak aku pun klau pegi supermarket die kongker troli mati2 nak tolak gak..
Bkn sebab risau troli berat byk brg..tp katanya lutut sakit nak support die berjalan..
Quote rosasen 24-8-2017 04:03 PM
dah kenapa gambar nilopak lak kluar nih...
Quote jointhecurse 5-9-2017 11:36 AM
ckp pasal poyo.. laki skan pn  poyo.. nk bini smpurna( pndai jga anak.. kms umah..masak) yg cmplete set.. tp blnja uma nak sruh bini contribute jgak.. plz opn minded.. sma2 kongsi beban.. jgn nk bnding idup zaman dlu gan skang..dlu lain skan lain.. xsmua pmpuan di latih utk jd suri rumah spnuh masa.. dan xsmua wanita brkrjaya xtau wat kja uma.. plik btoi ak dngan jamtan suka pukul rata.. ko dpt bini xpandai masak n kmas.. sma2 blajar... ak tgk oran trdkat ak... b4 kawen xrti pn wt kja uma.. dh kawen.. laki ambil initiatif... sruh bini blaja msak gan mak mrtua.. elok pndai ja urus rumatangga lani...wpn jd wanita bkrjaya..
Quote coops21 7-9-2017 06:36 PM
Penat jugak jadi perempuan ni, hati sendiri selalu kena tolak tepi.. untung kalau dapat suami yg sama2 faham & boleh tolak ansur sebenarnya.

Lihat semua komen(11)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

13-6-2024 12:11 AM GMT+8 , Processed in 0.375183 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top