CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dua Pelajar Kolej Vokasional Lunyai Dibelasah 20 Senior

9-8-2017 12:17 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8130| Komen: 61|Original author: NE_KO

Description: Dua pelajar kolej vokasional di Kuala Nerus dibelasah 20 orang senior kerana dituduh mengingkari arahan.
Dua pelajar kolej vokasional di Kuala Nerus dibelasah 20 orang senior kerana dituduh mengingkari arahan.

Keuda-dua mangsa yang mengambil jurusan elektronik itu mengalami lebam dan kecederaan di bahagian belakang badan.


Salah seorang mangsa, Wan Ahmad Faris Wan Zakaria,16, menyatakan kejadian berlaku  antara jam 11.30 malam Isnin dan berlarutan hingga awal pagi Selasa.

Menurutnya, dia dan rakannya sedang tidur si asrama sebelum didatangi kumpulan senior terbabit.

Astro Awani melaporkan, mereka dipukul, ditumbuk serta dipijak selama hampir sejam.

Foto: Berita Harian
“Dia pukul sebab pelajar lain tuduh kami degil dan sombong dan perkara itu diperbesarkan dan kami juga tidak solat walapun sudah dikejutkan dari tidur," katanya.


Mereka turut diugut sekiranya kejadian itu diadukan kepada pihak pengurusan. Ibu mangsa Sofea Abd Ghani, 43, mengambil keputusan untuk membuat laporan polis.

Foto: Berita Harian
"Penyelia asrama menunjukkan badan anak saya akibat dipukul pelajar yang lain, saya memang terkejut dengan keadaan anak lemah dan tidak bermaya.

"Pihak sekolah meminta ibu bapa berbincang namun saya tetap ingin melaporkan kepada pihak polis untuk menjalankan siasatan lanjut," katanya. -CARI
17

Bagus
26

Marah
28

Terkejut
16

Sedih
24

Lawak
18

Bosan

Friends Rank (129 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote FanTasyCreaTioN 9-8-2017 02:55 AM
Belasah ramai-ramai .. berani lah

Quote CiliPadiSedap 9-8-2017 08:57 AM
babi sakit seyh kena camtu. hanat betul moga anak kau orang kena semula camtu.
Quote cutieslilies 9-8-2017 08:58 AM
buat hal lagi....hadoiiiiiii
Quote raradhia 9-8-2017 09:45 AM
kenapa laa bebudak ni xpernah ambik ikhtibar pengajaran???
Quote AJ88 9-8-2017 10:24 AM
haihh. kes belasah, kes buli. ape korg ni takdak solution lain ke nk selesaikan mslh.

amek2 lah iktibar kes buli nihh.





#Justice4Zulfarhan
Quote ifanonline 9-8-2017 10:27 AM
sepatutnya kita galakkan lagi masyarakat membuat laporan polis sekiranya berlaku kes buli, cikgu pukul pelajar berlebihan, etc..

masyarakat kita terlalu senang utk membelasah org...
Quote mieymiey 9-8-2017 11:03 AM
Budak-budak ni memang tak kenal erti takut ker?
Quote 32kW 9-8-2017 11:25 AM
Baguslah budak ni boleh lari and report polis.

Apapun dont take matters into your own hand. Suka suka belasah anak orang teruk2..
Quote paz 9-8-2017 11:28 AM
Apa masalah budak-budak sekarang ni. Dah macam-macam kes keluar, tetap tak takut.

Tangkap aja semua budak-budak ini.
Quote Artemesiaa 9-8-2017 11:29 AM
Kebanyakannya kalau tak kena batang hidung sendiri mana nak ambik iktibar dari kes orang lain sebab tu kes yang sama tetap berulang
Quote haryatie 9-8-2017 11:37 AM
x jadikan kisah org lain sbg pengajaran/iktibar
masih lagik nak membuli, mendera
menyampah betul dgn makhluk2 yg mcam ni
hidup dgn cra dn kepala otak diri sendiri jerk
Quote samasam90 9-8-2017 11:39 AM
aduuuhhh.. mohon masukkan dalam lokap je lah. pastu biar banduan belasah ramai2.
Quote batmana 9-8-2017 11:48 AM
patut adik kolej ni
pi kt sekolah rendah yg mana bdk skolah letak racun kt pembuli tu
blaja la sket maruah diri ngn bdk2 kecik ni

melawan la sket, barula btul

Quote Simunggu 9-8-2017 12:21 PM
tak habis habis lagi kes buli ni....lemah betul
Quote Bujat 9-8-2017 12:23 PM
Nasib x mati. Hukum dgn setimpalnya
Quote nisako 9-8-2017 01:14 PM
teruknyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Quote pukulrata 9-8-2017 01:20 PM
kuat budak ni...patutla senior bwk 20 orang.
kena pijak dekat sejam still hidup lagi
Quote MyNameIsIris 9-8-2017 01:33 PM
Gile ke budak2 ni.. tak belajar dari kes farhan dengan nhaven tu ke? Ikut darah muda hanat kome tu je? Sekolah pula ajak ibu bapa bincang??? Helloooo ini bukan buli manja-manja... ni kena belasah separuh mati ni. Jilake betul...
Syukur dapat larikan diri.. mohon reveal 20 muka senior hanat tu. Bagi detail semua nak rekod dalam buku lelaki patut direjek jadi menantu!!
Quote PongKang 9-8-2017 01:48 PM
siannya lahai adik2 ni.. dah masanya akta buli dibuat

Lihat semua komen(61)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 06:14 AM GMT+8 , Processed in 0.057650 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top