CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Cemas! Kereta Kabel Langgar Tiang Sokongan, Lebih 75 Penumpang Tersangkut

31-7-2017 12:51 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6918| Komen: 23

Description: 1Hu2zr76U_wAkibat kereta kabel yang dinaiki terlepas dari kabelnya setelah melanggar sebatang tiang sokongan, seramai lebih 75 penumpang terpaksa berdepan situasi yang amat mencemaskan apabila tergant ...


Akibat kereta kabel yang dinaiki terlepas dari kabelnya setelah melanggar sebatang tiang sokongan, seramai lebih 75 penumpang terpaksa berdepan situasi yang amat mencemaskan apabila tergantung di udara. 

Difahamkan kren dan tali terpaksa digunakan oleh pasukan penyelamat untuk menyelamatkan orang ramai termasuk kanak-kanak yang terperangkap setinggi 40 meter di udara.

Memetik laporan BBC, terdapat seorang wanita mengandung dan seorang lelaki antara yang mengalami kecederaan semasa misi menyelamat. 

sumber : www.express.co.uk

sumber : www.express.co.uk

Dilaporkan, kejadian yang merentasi Sungai River di Cologne, Jerman itu berlaku pada jam 3.30pm waktu tempatan dan ketika kejadian sebanyak 32 kereta kabel sedang beroperasi. 

Menurut Pihak Berkuasa Pengangkutan Awam bandaraya North-Rhine-Westphalia, belum dapat dipastikan apa yang menyebabkan kereta itu terlepas dari kabelnya, tetapi jelasnya dia dimaklumkan angin bertiup kencang semasa kejadian.

Manakala pengurus kereta kabel, Thomas Miebach memaklumkan kejadian yang berlaku merupakan insiden pertama dalam tempoh 50 tahun. 

Selain memohon maaf kepada semua penumpang, Thomas turut berjanji akan menjalankan penyiasatan dengan secepat mungkin dan akan mengumumkan hasil siasatan dalam masa terdekat ini.- CARI

sumber : www.straitstimes.com


27

Bagus
20

Marah
25

Terkejut
16

Sedih
24

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (137 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 31-7-2017 12:53 PM
yg ptg semua selamat
Quote Decaffeinated 31-7-2017 01:07 PM
Media Malaysia belajar2 guna surname. Tapi kalau Obama dgn Clinton tu pandai lak korang x tulis Barrack atau Bill ja....
Quote nisako 31-7-2017 01:36 PM
ishhhhhhhhhhh takut pulak tgk.........
Quote SecretLuv 31-7-2017 01:56 PM
Sebab tu la aku tak suka naik benda-benda macam ni. Seriau aku kalau tiba-tiba rosak ke. Terjatuh ke.
Quote insulin 31-7-2017 01:57 PM
Mujurlah semua selamat. Kalau terjadi kat diri sendiri, mahu menggeletar satu badan dibuatnya...
Quote kechikchomel 31-7-2017 02:06 PM
menakutkan...tapi kalau minat extreme tu mesti rasa cam best!
Quote MsKathryn 31-7-2017 02:16 PM
isshhh scarynya..
Quote Artemesiaa 31-7-2017 02:23 PM
Nasib semuanya selamat,  dah 50 tahun beroperasi kali pertama jadi kira ok le tu
Quote -electrifying- 31-7-2017 02:34 PM
nsb baek xde apa2
Quote barfi 31-7-2017 03:11 PM
Bahaya nya
Quote AshkieLa 31-7-2017 03:21 PM
fuhh seriau kalau ngan family lagi2 kalau ade anak kecik, warga emas..
kalau sorang2.. mcm adventure je turun tali tu..
tambah koleksi experience(kalau x jadi ape2 laa)
Quote bc85 31-7-2017 03:40 PM
tgk gmbr pun dah berdebar
Quote manjalara_01 31-7-2017 04:01 PM
SecretLuv replied at 31-7-2017 01:56 PM
Sebab tu la aku tak suka naik benda-benda macam ni. Seriau aku kalau tiba-tiba rosak ke. Terjatuh ke ...

me too.......paling extreme pun naik bumper car je
Quote manjalara_01 31-7-2017 04:03 PM
AshkieLa replied at 31-7-2017 03:21 PM
fuhh seriau kalau ngan family lagi2 kalau ade anak kecik, warga emas..
kalau sorang2.. mcm adventur ...

siap org ambik gambar in action lagi kan? lepas tu bleh la show off kat cucu cicit nnt...
Quote GigaMom 31-7-2017 04:19 PM
Idokla ai nk naik menda2 bgini bawa anak kecil. Ai rela berkorban menunggu masa yg sesuai
Quote marla69 31-7-2017 04:21 PM
Alhamdulillah, takda kemalangan jiwa
Quote LautBiru52 31-7-2017 04:23 PM
dah tau cuaca tak elok kenapa still beroperasi
Quote ShiningStars 31-7-2017 04:30 PM
Ngerinya nasib baik semua selamat
Quote mawar_pink 31-7-2017 07:12 PM
nsb baik semua selamat...tp seriau la nak naik benda alah ni..

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 02:07 AM GMT+8 , Processed in 0.050227 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top