CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Lebih Setahun Wanita Ini Tak Perasan Pakai 'Cincin Tunang'

16-5-2017 04:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 11750| Komen: 64|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Kreatif dan romantik! Apa perasaan anda agaknya apabila menerima lamaran daripada si dia dan cincin pertunangan sudahpun berada dalam tangan anda tanpa disedari?
Kreatif dan romantik! Apa perasaan anda agaknya apabila menerima lamaran daripada si dia dan cincin pertunangan sudahpun berada dalam tangan anda tanpa disedari? 

Pasti anda akan berasa terkejut dan sangat teruja, bukan?

Lelaki dari Australia ini sangat kreatif dan sabar orangnya kerana lebih setahun dia menyembunyikan cincin pertunangan di dalam seutas rantai dipakai teman wanitanya.



Hampir dua tahun Terry menyimpan rahsia dan selama itu jugalah Anna memakai rantai berkenaan tanpa mengesyaki apa-apa.



Tiba sahaja hari bersejarah di mana Anna dilamar Terry, wanita itu terkejut bukan kepalang apabila Terry menunjukkan di mana dia menyimpan cincin pertunangannya membuatkan Anna sangat terkejut, namun dia bersyukur kerana tidak hilangkan rantai itu.

Lebih dua tahun pasangan itu menjalin hubungan dan Terry mendapat idea kreatif itu selepas hampir setahun perkenalan mereka. Terry memutuskan untuk menghadiahkan Anna seutas rantai dengan loket dari kayu pain Tasmania buatannya sendiri pada ulang tahun pertama perkenalan mereka, pada 2015.

Pada November 2016, Terry membawa Anna ke Gua Smoo di Scotland, di mana dia kemudiannya melamar kekasihnya itu. Ironinya, smoo bermaksud 'tempat bersembunyi' dalam bahasa Old Norse.



Ketika itulah Terry membuka loket berkenaan dengan menggunakan pisau.


Foto: Huffpost/Boredpanda

Lebih mengharukan, Terry mengabdikan momen tersebut dalam sebuah video montaj.



Fuh! Mujur tak hilang. Kalau tak, sia-sia saja semua usaha Terry selama ini. Cincin tu pula mestilah bukan murah harganya, bukan? Semoga mereka kekal bahagia bersama. - CARI
48

Bagus
28

Marah
24

Terkejut
13

Sedih
9

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (139 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mongoose_kidz 16-5-2017 04:07 PM
romantiknya
n kreatif too..
gud luck utk couple ni..
Quote EvieWanKenobi 16-5-2017 04:08 PM
nasib baik rantai tu tak hilang..
Quote gerbera.memopad 16-5-2017 04:10 PM
Walaupun rantai tu mcm hodoh but I have to admit, idea beliau sgt authentic & romantic
Quote mawarmatahari 16-5-2017 04:15 PM
awww..sweet sgt
Quote chinta89 16-5-2017 04:18 PM
wahhh btl2 kreatif!!!!!!!!!!!!!!!
Quote WhiskeyScotch 16-5-2017 04:20 PM
Okeyh, I takda perasaan bila baca. Biasa je takdalah romantic sangat.
Quote KucingKedai 16-5-2017 04:25 PM
Sanggup juga dia pakai rantai kayu yang tembam tu setahun.. Seb baik x hilang
Quote Artemesiaa 16-5-2017 04:29 PM
Wah unik ideanya sesiapa pun tak akan menjangka kat situ letaknya
Quote beautifulliar 16-5-2017 04:32 PM
Rantai tu huduh dari jauh mesti org ingat tu mcm ketumbuhan kt dada or bawah leher pmpuan tu.tp ok la pmpuan tu sggup pkai
Quote fox. 16-5-2017 04:33 PM
pandainya design sendiri loket kayu tu
Quote Ayda89 16-5-2017 04:34 PM
Rantai n cincin tu , tapi idea nya so sawittttt
Quote Gadis_sarawak 16-5-2017 04:37 PM
Kreatif..Sweet..
Rasa kalau jumpa rantai camni tepi jalan memang tak pandang..sebab design xlawa..maap
Quote vanillaninja 16-5-2017 04:48 PM
Dah macam rantai dekat CM je. Bagus sheols sudi pakai sepanjang 2 tahun.
Quote antidote 16-5-2017 04:52 PM
rantai tu tak cantik sbb mcm berlubang lubang tu geli tgk.  trus terbayang trypophobia
maxresdefault.jpg
Quote marla69 16-5-2017 05:10 PM
Tgk klip sungguh terharu
Quote umbut 16-5-2017 05:19 PM
Kalau rantai emas, loket sebesar tu... fuhh bahaya...
Quote barfi 16-5-2017 05:21 PM
Sweet nya
Quote siskepoh 16-5-2017 06:17 PM
bila laki aku nk buat cam giniiii. mimpi lahh hahahaa
Quote skinsandstars 16-5-2017 07:49 PM
Sweetnya laki ni. Smoga hubungan mereka hingga ke sorgaaa.

Lihat semua komen(64)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 12:21 PM GMT+8 , Processed in 0.121731 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top