CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Cuba Rasuah Sultan Johor, 'Tan Sri' Direman Lima Hari

31-3-2017 10:30 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5853| Komen: 28|Original author: kaktomsix

Description: Individu berkenaan dilaporkan menyerah diri kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan telah dibawa ke mahkamah hari ini untuk mendapatkan perintah reman. Sogok Sultan Johor ...
Sebelum ini Sultan Johor mendedahkan baginda menerima tawaran RM2 juta daripada seorang individu untuk mencadangkan nama kepada Ketua Setiausaha Negara bagi mendapatkan gelaran ‘Tan Sri’ daripada Yang Di-Pertuan Agong.


Sementara itu, baginda juga telah mengadakan pertemuan dengan SPRM Isnin lalu bagi mendedahkan maklumat berhubung orang tengah yang cuba merasuah baginda untuk pemberian pingat kebesaran kerajaan.

Memetik laporan The Star, individu berkenaan dilaporkan menyerah diri kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan telah dibawa ke mahkamah hari ini untuk mendapatkan perintah reman selama lima hari sehingga 4 April bagi membolehkan siasatan SPRM dijalankan.

Tertuduh berusia 54 tahun itu, dilihat berpakaian lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan diiringi oleh beberapa pegawai tiba di Mahkamah Majistret, jam 9.30 pagi tadi.


Ahli perniagaan berkenaan tampil menyerah diri ke pejabat suruhanjaya itu beberapa jam selepas diberi masa hingga tengah malam Khamis. Dia menyerah diri kira-kira jam 2 petang, bersama peguamnya.- CARI



Cuba Sogok Sultan Johor, Lelaki Terbabit Serah Diri Kepada SPRM

29

Bagus
13

Marah
12

Terkejut
22

Sedih
22

Lawak
25

Bosan

Friends Rank (123 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote krustykrab 30-3-2017 05:23 PM
gamba mana?
Quote harrypoter 30-3-2017 05:23 PM
perluke nk mention kepala botak tu
Quote incrossroad 30-3-2017 05:31 PM
Ada berkiatan dgn tengku cina yg dulu2
Quote pyropura 30-3-2017 06:41 PM
Dia tak tau ka 2juta tu rate untuk Datuk, utk tan sri 3.5juta lar, kan dah kena ...
Quote gigahertz 30-3-2017 09:54 PM
harrypoter replied at 30-3-2017 09:23 AM
perluke nk mention kepala botak tu

mean tukang suap tu dah tua. berumur. could be 30 keatas. since dia ada 2 juta could be dia bussinessman. could be
tauke kilang.

so kita pendekkan cerita . seorang tauke berusia 30 keatas kepala botak di cari polis....this apek buat kesalahan sangat besar
dan dikira kurang ajar kerana memperkotak katikkan kepala umat melayu (Sultan).

Aku dari kecik aku selalu dengar peribahasa " orang melayu kalau di longokkan duit depan diorang. mulalah lupa daratan"....

Quote gigahertz 30-3-2017 09:58 PM
pyropura replied at 30-3-2017 10:41 AM
Dia tak tau ka 2juta tu rate untuk Datuk, utk tan sri 3.5juta lar, kan dah kena ...

bukan soal duit. soal maruah melayu johor......baginda tu sendiri kepala seluruh umat melayu johor.
Quote batmana 30-3-2017 10:03 PM
kalu tngkap suspek ni,
dia dedahkn sultan negeri lain terima habuan dia
agak2 sultan tu kene tindakan skali tak?

Quote pyropura 30-3-2017 10:21 PM
gigahertz replied at 30-3-2017 09:58 PM
bukan soal duit. soal maruah melayu johor......baginda tu sendiri kepala seluruh umat melayu johor ...

Ye lah, murah sangat, memang ler jatoh marwah ...  
Quote jazaa100 30-3-2017 10:43 PM
Dia nk guna kabel sultan johor utk dpt pangkat Tan Sri dari Agong....

Hari tu sapa menyalak kutuk sultan johor reka cerita sbb gelaran tan sri agong je yg blh bagi....memang lah tapi nk sogok sultan ibrahim tu dah kira menjatuhkn maruah sultan bangsa johor....

Tu lah....tak tau cerita sebenar, cepat je nk mengutuk sultan...ingat sultan sesenang ke nk bg statement tak bijak....
Quote jazaa100 30-3-2017 10:46 PM
pyropura replied at 30-3-2017 10:21 PM
Ye lah, murah sangat, memang ler jatoh marwah ...

Sultan jjohor byk duit lah...dia tak de hadap berapa jota org nk bg pun.....

Lain lah sultan dak laba tu - Sultan Melaka...
Quote simatakucing 30-3-2017 10:48 PM
Ade ke 2juta ko offer,da sah soltan tu banyak duit
Quote pyropura 30-3-2017 10:51 PM
jazaa100 replied at 30-3-2017 10:46 PM
Sultan jjohor byk duit lah...dia tak de hadap berapa jota org nk bg pun.....

Lain lah sultan da ...

Dengan kalkulator ajaib dia, even soltan Qaboos pun tak msmpu celen laba ...  
Quote dodolgemok 30-3-2017 11:53 PM
Mohon dedahkan sindiket di negeri lain jugak ye.
Quote 3_abdul 31-3-2017 01:40 AM
tengku wong?  
Quote mbhcsf 31-3-2017 02:03 AM
Hmm...so rasuah sultan ye, isk ada yg anggap duit tu beli semua orang ye so kali ni ...harapnya dibawa ke muka pengadilan.
Quote mbhcsf 31-3-2017 02:03 AM
Hmm...so rasuah sultan ye, isk ada yg anggap duit tu beli semua orang ye so kali ni ...harapnya dibawa ke muka pengadilan.
Quote mbhcsf 31-3-2017 02:03 AM
Hmm...so rasuah sultan ye, isk ada yg anggap duit tu beli semua orang ye so kali ni ...harapnya dibawa ke muka pengadilan.
Quote mbhcsf 31-3-2017 02:03 AM
Hmm...so rasuah sultan ye, isk ada yg anggap duit tu beli semua orang ye so kali ni ...harapnya dibawa ke muka pengadilan.
Quote kibodwatriuh 31-3-2017 03:28 AM
cam propa jah?

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 09:13 PM GMT+8 , Processed in 0.062198 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top