CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

Filem Jack Reacher Dapat Sambutan, Tapi Tom Cruise Dikritik

26-10-2016 06:12 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5479| Komen: 16|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Filem aksi Jack Reacher lakonan Tom Cruise mendapat kutipan RM 96 juta seminggu selepas ditayangkan di Amerika Syarikat, meletakkan ia di kedudukan pertama filem box-office. Namun, kejayaan itu tidak ...
Filem aksi Jack Reacher lakonan Tom Cruise mendapat kutipan RM 96 juta seminggu selepas ditayangkan di Amerika Syarikat, meletakkan ia di kedudukan pertama filem box-office. Namun, kejayaan itu tidak bermakna pelakon terkenal itu tidak dikritik.




Tom bukan sahaja memegang watak sebagai Jack Reacher, dia juga pada masa sama, memegang watak Ethan Hunt di dalam filem Mission: Impossible. Menurut Daily Mail, memegang dua watak hero filem aksi dalam masa sama memberi kesan negatif kepada pelakon itu.

Tom dikatakan sukar untuk membawa watak sebagai bekas polis tentera yang 'secara misteri' berupaya hidup di luar grid, mendedahkan jenayah dan membawa mereka ke muka keadilan. 




Tom gagal membawa karakteristik Jack yang menggambarkan seorang lelaki setinggi 6 kaki 5 inci dan berbadan sasa seperti yang digambarkan dalam novel Jack Reacher yang ditulis Lee Child.

Dia juga tidak dapat membawa kriteria diperlukan bagi menggambarkan watak seorang yang sukar difahami dan penuh misteri. Jika penonton tak dapat menjiwai watak sesebuah cerita, penonton mungkin tak ada 'feel' nak tonton cerita itu.

Lakonan Tom turut dikatakan hambar dan tiada keserasian antara dia dan pelakon utama wanita, Cobie Smulders.


Sumber foto: Daily Mail

Mungkinkah pengarah yang patut dipersalahkan? Atau mungkin Tom sendiri yang gagal membawa dan menjiwai watak tersebut dan tidak mengkaji watak itu terlebih dahulu sebelum sesi penggambaran bermula? - CARI
24

Bagus
25

Marah
21

Terkejut
12

Sedih
17

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (130 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote vazzdiva 26-10-2016 06:47 PM
Dah tgk... boring je.. mcm tak de jalan cerita yg menarik
Quote batman_2007 26-10-2016 07:01 PM
First je ok. Yg ni tak best laa.
Iols suka dia ni dlm MI jer. Tak kan miss pigi wayang kalau MI.

Same goes to daniel craig James Bond, Keanu Reeves The Matrix, Will Smith MIB
Quote ahmad_dhani91 26-10-2016 07:52 PM
brad pit dalam troy paling rembes
Quote spiderman80 26-10-2016 10:24 PM
Maria Ozawa dalam filemnya berjudul 'Deep' sangat best.
Quote starzbites00 26-10-2016 10:38 PM
X minat tom cruise:zz
Quote SY_Mumi 27-10-2016 12:04 AM
Alamak sedih nya review
tengok trailer macam bagus
Quote seramado 27-10-2016 05:20 AM
Adah tgk best sgt..jgn caya review sgt uols
Quote mirandanicky1 27-10-2016 08:47 AM
I always love TC my teenage crush
Quote AyaqMeloSuam 27-10-2016 08:58 AM
Ok jer... dh tua ttpi masih ummmphh... aku suka tgk dia dlm MI & THE EDGE OF TOMORROW...
Quote Artemesiaa 27-10-2016 10:20 AM
Bolehlah not bad  hanya jalan  ceritanya predictable sikit dari filem2 dia sebelumnya dan watak teenage girls yang disangka anaknya tu kalau tak ada pun ok
Quote fly_in_d_sky 27-10-2016 12:41 PM
boleh la cuma ... entah ler memang betul ler part watak Jack Reacher hoping sangat bukan Tom Cruise .. takde "muka tentera" ... part 1 ok .. part 2 macam lemau letih ...
Quote annehuda 27-10-2016 05:07 PM
http://mforum.cari.com.my/forum. ... ight=jack%2Breacher

thread ni penah dibukak sblm ni
Quote hanakikan 28-10-2016 12:58 PM
ahmad_dhani91 replied at 26-10-2016 07:52 PM
brad pit dalam troy paling rembes

lawa kan bontot heshe dlm Troy tu.  pejal.  bulat.  tapi skrg dah tua.  mesti dah leper
Quote mbhcsf 29-10-2016 05:34 AM
batman_2007 replied at 26-10-2016 07:01 PM
First je ok. Yg ni tak best laa.
Iols suka dia ni dlm MI jer. Tak kan miss pigi wayang kalau MI.
...

u mean camner? tak ada kesinambungan watak atau kisah daripaad first film yg rosamund Pike? tu ke  ...? sebab ada female yg baru so...i guess ni stand alone dan tak ada kaitan dengan yg lama lah?

u said boring ye?

well..okay

tapi MI best kan...
Quote batman_2007 29-10-2016 07:13 AM
mbhcsf replied at 29-10-2016 05:34 AM
u mean camner? tak ada kesinambungan watak atau kisah daripaad first film yg rosamund Pike? tu ke  ...

Yea. Mcm tak excite dri yg first dulu.
Sama gak citer yg jason bourne. First tu best la.
Tp berbeza filem franchsis lain mcm MI yg ghost protocol masa pnjat bgunn dubai tu sampai skrg seriau bila tgk
Johnny depp pulak filem pirate 1-2 tu ok lg lps tu nmpk watak makin pondan flamboyant sgt
Matrix yg revolution tu dh boring dah.
Batman the best time ada heath leadger

Sekian dri iols penonton marhaen
Quote batman_2007 29-10-2016 07:17 AM
ahmad_dhani91 replied at 26-10-2016 07:52 PM
brad pit dalam troy paling rembes

Brad hensem.

Masa filem Kalifornia muka bad boy yg hensem nk mmpos sgt. Filem tu pun antara terbaik brad pitt berlakon. Lg satu filem sleepers. Best giler citer tu.

Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2022 06:03 AM GMT+8 , Processed in 0.078418 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top