CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Video : Pelajar Perempuan Dipaksa Menyelam Di Dalam Kolam Yang Ada Ular

18-10-2016 10:41 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7709| Komen: 23|Original author: Oleh : Dean BZ

Description: Satu video memaparkan beberapa orang pelajar perempuan sekolah..

Satu video memaparkan beberapa orang pelajar perempuan sekolah rendah mengharungi kolam berlumpur mula tersebar di laman-laman sosial.

Berdurasi 2.50 minit, rakaman yang dikongsikan oleh Hanisya Abdul Hamid dilaman Facebooknya menunjukkan pelajar-pelajar perempuan tersebut terjerit-jerit ketakutan ketika turun ke dalam kolam yang mempunyai ular. Mereka juga turut dipaksa menyelam dan disembur air oleh guru-guru yang berada diluar kolam tersebut.

Difahamkan tujuan program itu adalah untuk membina keyakinan diri dikalangan pelajar. Mungkin ular itu tidak berbisa namun kewajaran program "ala latihan tentera" seperti itu telah menimbulkan kemarahan dikalangan netizen.

Beberapa pelayar Facebook menyifatkan aktiviti seperti itu langsung tidak masuk akal.

"xpernah lagi aku jumpa kem laguni , pelik bebeno . xberagak langsung . nak suruh budak tu jadi berani , ingt dorang bertempik gitu lepas naik atas dorang jadi berani laa? ape ke bxngxng sgt permainan korang ni, nak tunjuk menda . kena kat adik aku tau laa". - Amalina Athirah


"Ular tu wehhh. .. bkn anak kucing nak wat main2 ",  tulis seorang lagi pelayar Facebook, Mas Chienta.

Pada pendapat anda pula, wajarkah program seperti ini dilakukan pelajar sekolah rendah mahupun menengah? Bincangkan! - CARI


23

Bagus
34

Marah
20

Terkejut
16

Sedih
18

Lawak
31

Bosan

Friends Rank (142 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Saem 18-10-2016 10:55 AM
Sakit ati pulak tengok...nak bg berani kebendanya,cmpak ular camtu.dera mental camni...mohon sekeh tukang bg idea tu...
Quote sikatkutu 18-10-2016 10:56 AM
bangangnya. cikgu2 tu pulak siap gelak2
Quote rastaf 18-10-2016 11:07 AM

cuba suruh cikgu perempuan turun. mampus x nak
Quote umisha 18-10-2016 11:36 AM
Berani utk apa?
Ada kepelikan di situ...
Quote Mulan 18-10-2016 11:47 AM
Buatnya ada yg sakit lemah jantung & jadi apa2 kat bebudak tu. Masaklah cikgu nk menjawab..

Tak sesuailah .. too much .. bebudak zaman skrg dahlah manja...

Zaman I dulu kena tinggal dlm semak sorang2 tgh2 mlm buta camtu je.. xdelah seram mana.. ngantuk jelah sket..
Quote sueburn 18-10-2016 11:47 AM
Celah mananye yg menyelam? Tajuk biar betul sket.. ke aku yg tak nampak?
Budak budak lagi semua tu kot yg ko nak latih dgn ular.. silap-silap bkn jadi makin berani tapi makin fobia..
Quote nikola.tesla 18-10-2016 01:03 PM
tu ular robot la.mana ada ular macam tu.
Quote RatuDunia94 18-10-2016 02:44 PM
Ni dh standard fear factor dh ni..
Quote meklalala 18-10-2016 03:22 PM
dekat mana ni??? baca tajuk pun dah meremang bulu roma...dia ingat ular tu macam ikan keli kot..kalau ikan keli mek boleh terima lagi..tp mungkin jugak ular tu sekadar ular plastik..
Quote mizduches 18-10-2016 04:17 PM
aduhaiiii entahlah tatau nak cakap ape
Quote heywana 18-10-2016 05:16 PM
kat mane ni?? kalau kene kene kat anak aku mmg aku campak ular tu kat muka cikgu ni. Bingai sgt. buatnya budak tu pengsan ke lemah semangat ke. Eeei! sakit pulak hati aku ni.
Quote DeeHanania 18-10-2016 05:54 PM
Makkaaii...lemah semangat bbdk tu...bole dgelakkan lagi,sambil siram air...suro laa cikgu pompuan masuk ke dlm kolam tu,mau dsorakkan lagi...bakau darah lak aku::
Quote huehue 18-10-2016 06:09 PM
More like menyeksa?
Quote kukukatablog 18-10-2016 07:26 PM
ni budak skolah kat area aku,
sembang ngan cikgunya katanya pihak JP*M
yang uruskan program ni....
Quote hanisbunny 18-10-2016 07:51 PM
Mulan replied at 18-10-2016 11:47 AM
Buatnya ada yg sakit lemah jantung & jadi apa2 kat bebudak tu. Masaklah cikgu nk menjawab..

Tak s ...

kejam xiols..iols blh plak tergelak wkt budak bju kuning tu mencicit lari...lpstu iols rase menyesal, klu iols la sndr kt tmpt bdk tu, mau mcm kete f1 iols pecut,...sudahnye seminggu kowt demam... yg i geram sgt cikgu die plak blh plak gelak2 besar smbl curah2 air smp ade bebudak tu merayu mntk tolong lg...nk je iols ltk ular tu dlm seluar theyols biar die ngap je ular 'asian' heols  tuuuu...dolu2 iols pon bnyk join kem motivasi n selalu je ade operasi burung hantu tu...tp skrg dh xblh buat dh kowt..but at that times, iols enjoy la gak..pengalaman seumur hidup gituu..
Quote ciksom 18-10-2016 09:23 PM
demam la budak budak tu balik rumah nanti
Quote silampumeja 18-10-2016 11:32 PM
Kat mana ni? Td mcm nampak kate pgawai dah ditahan.. :
Quote Em7 18-10-2016 11:54 PM
Caampak sekali pakar motivasi dalam tu
Quote kornea 19-10-2016 12:03 AM
Sakit otak sekor sekor

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 05:30 AM GMT+8 , Processed in 0.461913 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top