CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tsunami Mengancam Korea Akibat Taufan Chaba

6-10-2016 10:27 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5264| Komen: 12

Description: Taufan Chaba membadai bahagian selatan Korea Selatan semalam dengan membawa angin kencang, hujan lebat dan ombak besar mirip tsunami yang menyebabkan sekurang-kurangnya tiga orang terbunuh.


sumber foto: Reuters

sumber foto: sedutan visual dari video

Taufan Chaba membadai bahagian selatan Korea Selatan semalam dengan membawa angin kencang, hujan lebat dan ombak besar mirip tsunami yang menyebabkan sekurang-kurangnya tiga orang terbunuh.

Ribut berkelajuan 180 kilometer sejam itu kini bergerak ke Pulau Honshu di Jepun.

Rakaman televisyen menunjukkan banjir besar melanda beberapa kawasan di Ulsan dan Busan dengan banyak kereta serta bangunan digenangi air.

sumber foto: Reuters

Taufan Chaba turut menyebabkan ombak tsunami yang membadai bangunan-bangunan apartmen tepi pantai di Busan.

Taufan Chaba membadai Pulau Jeju semalaman dengan seorang dilaporkan hilang, manakala banyak kediaman dan bangunan rosak. 

Lebih 80 penerbangan di Lapangan Terbang Gimhae dan perkhidmatan kereta api laju KTX menuju ke selatan negara itu semuanya dibatalkan.

Media tempatan melaporkan lima orang terbunuh di Busan dan bandar Ulsan, namun Kementerian Keselamatan Awam meletakkan angka kematian kepada tiga orang, manakala tiga yang lain dilaporkan hilang.

Chaba dijangka semakin lemah menjadi ribut tropika apabila sampai di Jepun.- CARI



sumber foto: Reuters
sumber foto: Reuters


24

Bagus
26

Marah
28

Terkejut
24

Sedih
36

Lawak
26

Bosan

Friends Rank (164 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote budakshinchan 6-10-2016 10:32 AM
aiyakkkk Zombie pon takot nk ke Busan nengok ombak jahat camtu sekali.. serammm seh
Quote AbukRokok 6-10-2016 11:30 AM
Typhoon To Bosan
Quote kumi9609 6-10-2016 12:47 PM
siannye
Quote -electrifying- 6-10-2016 02:13 PM

khennn, tgk video dh mcm mini tsunami ha
Quote hanydean 6-10-2016 02:16 PM
tgk video kat twitter ada sorang pompuan tu tgh berjalan dan slamatkan diri kot pastu ombak besar dtg terus x nampak byg dia dah
Quote akieys 6-10-2016 03:08 PM
Huuu risau jugak ni.. nak ke BUsan next month
Quote DeeHanania 6-10-2016 03:12 PM
Allah,Ksian yer...mini tsunami
Quote Loxlaxman 6-10-2016 03:17 PM
Abis la sparepart K5 abe lox...
Quote Artemesiaa 6-10-2016 03:28 PM
Banyak kerosakan nampaknya tapi dia orang cepat je pulhkan keadaan macam Japanese juga
Quote bottombikini 6-10-2016 03:37 PM
scary nya yg dok dalam bas tu....

Quote trisnalovezul 6-10-2016 04:48 PM
muga mangsa2 bisa teruskan hidup n keadaan akan kembali aman n pulih.amin
Quote Tampakoro 10-1-2020 12:48 PM
Cantik ye bebatuan di Pantai Korea itu.

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 02:09 AM GMT+8 , Processed in 0.060114 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top