CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kaki Palsu Berwarna-warni Hasil Susunan Bata Lego

13-9-2016 12:21 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4343| Komen: 16

Description: Cronin seorang lelaki berasal dari Oldbury di timur Midlands, terpaksa potong kakinya berikutan mengalami komplikasi diabetes atau penyakit kencing manis pada Jun lalu.
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://metro.co.uk/



Cronin seorang lelaki berasal dari Oldbury di timur Midlands, terpaksa potong kakinya berikutan mengalami komplikasi diabetes atau penyakit kencing manis pada Jun lalu. 

Dalam tempoh penantian pemasangan Prosthetics atau kaki palsu, sebagai usaha menghiburkan diri, Cronin menggunakan bata Lego untuk menyusun bentuk kaki palsu yang berwarna-warni dan diletak dibahagian kakinya, sekaligus memuat naik kaki palsu Lego itu di media sosial untuk perkongsian hasil kreatifnya. 

Cronin yang berusia 32 tahun mengakui kaki palsu Lego itu kegunaannya terhad sahaja, dimana ia hanya boleh digunakan untuk berdiri, tidak boleh bergerak. Tetapi disebabkan kehidupan manusia dipenuhi dengan dugaan dan cabaran, jadi dirinya perlu kekal bersemangat positif untuk teruskan perjalanan hidup. Dalam pada itu, dia turut berharap orang ramai lebih mengambil berat tentang penyakit dibetes atau kencing manis.


Cronin gemar menjalani aktiviti sukan, dan bukan sahaja ingin terus menjalani sukan yang sesuai untuk orang kurang upaya, OKU, malah berkeinginan untuk menyertai sukan paralimpik yang berlangsung pada tahun 2020.- CARI




sumber info : metro.co.uk
8

Bagus
9

Marah
8

Terkejut
17

Sedih
7

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (60 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote RamboMandul 13-9-2016 12:34 PM
Think outside the box . All the best Matt .
Quote bianglala 13-9-2016 02:48 PM
positif orangnya. bagus.
Quote espritvin 13-9-2016 03:57 PM
kreatif & positif....
Quote cHimo 13-9-2016 06:03 PM
Legend betul lego nih.. Tetap gah sampai sekarang.. Masa kecik2 mmg suka main lego..
Quote aurorayasmeen 13-9-2016 07:49 PM
wow sgt positif even kaki da kna potong..salute la ..
Quote samperit 14-9-2016 12:39 AM
Cantik
Quote Lolalala 14-9-2016 01:04 AM
Moga jadi inspirasi untuk pereka mereka kaki palsu atau cover kaki palsu supaya nampak menarik
Quote Miming2 14-9-2016 06:14 AM
optimistik orgnya... semoga semua nya dipermudahkan
Quote ecstatic 14-9-2016 11:42 AM
positifnya dia.. xmo down main lego buat kaki palsu. aku pun bila2 down, pgi bli lego kumpul tgk susun2 collection pastu meroyan blk mana nak letak lego2 byk2 tu. hehe.
Quote cucuq 14-9-2016 01:18 PM
cantik..n positifnya laki ni walau kaki dah kene potong.
Quote JeNaB_PopPop 14-9-2016 03:05 PM
terpana kejap kaknab.......sangat positif la dia ni......
sentap kaknab bila dia pesan kena lebih ambil berat tang kesihatan.....


huhuhuhu...kaknab tak sepositip diaa..
Quote makneng 14-9-2016 09:51 PM
Muda lg dh kena potong kaki.  Buatkan  mak insof
Quote hanisbunny 14-9-2016 09:54 PM
he's very strong....adore dgn confident level n positiveness yg heolss ade...sembah ratu untuk heols...
Quote Joannalee 14-9-2016 11:30 PM
Creative btl
Quote Artemesiaa 15-9-2016 10:44 PM
Mesti dari kecik kuat main lego ni
Quote loaoan 16-9-2016 09:10 PM

Hey bro! Hi kawan2!!


100% Welcome Deposit Bonus hanya untuk anda!!!


Deposit minimum MYR100 keatas dan dapatkan bonus anda sekarang!!!



Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!


Lihat semua komen(16)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 07:59 AM GMT+8 , Processed in 0.264289 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top