CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penjelajah Australia Ditemani 6 Ekor Ikan Paus Ketika Menyelam Di Lautan Pasifik

8-9-2016 04:16 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5319| Komen: 14

Description: Ketika Rosner terapung di permukaan laut untuk mengambil gambar selfie. Pada masa itu seekor ikan paus kelasa yang berada di jarak beberapa meter daripadanya tiba-tiba muncul dari permukaan laut seola ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: http://www.dailymail.co.uk/


Teman renang yang luar biasa! Seorang penjelajah dari Australia mempunyai pengalaman yang cukup luar biasa di kepulauan Pasifik iaitu Tonga, ketika menyelam di tengah lautan. 

Menurut Daily Mail dari United Kingdom, Will Rosner berusia 24 tahun yang berasal dari Sydney, Australia itu memulakan penjelajahannya di Lautan Pasifik Selatan sejak 2 bulan lalu. 

sumber foto: http://www.dailymail.co.uk/


Baru-baru ini ketika menyelam di Tango, Will Rosner terserempak sekumpulan ikan paus kelasa. 

Ketika Rosner terapung di permukaan laut untuk mengambil gambar selfie. Pada masa itu seekor ikan paus kelasa yang berada di jarak beberapa meter daripadanya tiba-tiba muncul dari permukaan laut seolah-olah berniat untuk mengambil gambar bersama Will Rosner.

Menurut Will Rosner, lebih kurang 6 jam sebanyak 6 ekor ikan paus kelasa berenang bersamanya, dipercayai ianya yang terdiri daripada seekor ibu ikan paus yang panjangnya berukuran 15 meter dan anak-anaknya.

"Ibu ikan paus tersebut kelihatan amat relaks boleh dikatakan tidak bergerak langsung, anak-anaknya pula sungguh nakal, sambil bermain sambil menjeling saya"

Tambah Rosner, Terdapat salah seekor ikan paus yang agak nakal, bukan sahaja menari, menyanyi seperti anjing, malah memukul air laut sehingga tempias ke arah badannya. Dia bukan sahaja pandang dia, malah guna ekornya mengangkat dia. 

Bagaimana pun, pengalaman luar biasa sebegini adalah sesuatu yang bukan mudah boleh dialami. - CARI

sumber foto: www.dailymail.co.uk
sumber foto: www.dailymail.co.uk



sumber info: www.dailymail.co.uk
11

Bagus
10

Marah
20

Terkejut
7

Sedih
11

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote siape_aku 8-9-2016 04:31 PM
untungnye die....
Quote Artemesiaa 8-9-2016 05:14 PM
Wah macam dalam pilem lak
Quote aqissa 8-9-2016 08:11 PM
Mesti jadi pengalaman paling manis dlm hidupnya....
Quote Joannalee 8-9-2016 09:38 PM
Bestnye
Quote Rainrein 8-9-2016 11:22 PM
Untungnye dia. Priceless experience.
Quote mirandanicky1 8-9-2016 11:46 PM
What a miracle
Quote innocentsangat 9-9-2016 12:25 AM
Bestnya. Tapi silap main kena telan. Takuttt
Quote vanessasan164 9-9-2016 11:20 AM
seru deh ditemani sama ikan paus, cuma hati2 ya, agak seram soalnya
Quote DeeHanania 9-9-2016 03:50 PM
Waahh...untung yer
Quote shahgto84 9-9-2016 04:24 PM
wahhhhh  menarikkkk.. sekali dia ngap abis..hihihi
Quote mesmerize 9-9-2016 04:53 PM
untunglaa jumpa yg jinak bak dolphin.. kalau yang garang dah arwah la
Quote iu12 9-9-2016 05:02 PM
Nak jadi diaaaaa
Bestnya.
Quote -electrifying- 9-9-2016 06:01 PM
kalau aku mesti rasa berderau, sebesar mcm tu rapat dgn kita.. hehe
Quote cmf_Kimmy 9-9-2016 08:09 PM
pengalaman yg paling best dia dapat...

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 12:22 AM GMT+8 , Processed in 0.065069 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top