CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ribut, Pokok Tumbang : KLIA Ekspres Dan KLIA Transit Pulih Semula 3 Petang Ini

4-6-2016 12:36 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 4997| Komen: 12

Description: Dijangka kembali beroperasi seperti biasa pada jam 3 petang nanti
Oleh Izzah Abbasy

Perkhidmatan KLIA Ekspres dan KLIA Transit yang terganggu berikutan ribut semalam, dijangka kembali beroperasi seperti biasa pada jam 3 petang nanti. 

Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) dalam kenyataan di Facebook, berkata operasi kedua-dua perkhidmatan kereta api laju itu terpaksa digabungkan ketika ini berikutan kerja baik pulih yang sedang dilaksanakan.


Tempoh perjalanan antara stesen KL Sentral ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2) mengambil masa lebih tujuh hingga lapan minit berbanding tempoh perjalanan biasa. 

Perkhidmatan ERL tergendala semalam berikutan ribut di ibu negara menyebabkan beberapa pokok tumbang di laluan antara stesen Bandar Tasik Selatan dan stesen Putrajaya, dan mengganggu talian elektrik pada trek berkenaan. - CARI Infonet 

Kredit : BH Online 

10

Bagus
7

Marah
10

Terkejut
6

Sedih
6

Lawak
7

Bosan

Friends Rank (46 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cekelatkopi 4-6-2016 08:38 PM
Perjalanan plg panjang aku gi klia semalam..Adik yg jaga counter erl kat kl sentral smlm bkn main ckp x lama..tunggu nak dekat sejam so ingat nak amek.taxi tapi  charge bkn main mahal rm200 gi klia..last2 naik bus tp masing2 berebut mcm naik bas depan kotaraya..
Quote dino 4-6-2016 09:11 PM
cekelatkopi replied at 4-6-2016 08:38 PM
Perjalanan plg panjang aku gi klia semalam..Adik yg jaga counter erl kat kl sentral smlm bkn main ck ...

tgk fb mcm teruk sgt ribut smlm kat kl...  bukit jalil... dgn hujan batu bagai.... ingatkan propa  
Quote cekelatkopi 4-6-2016 10:08 PM
dino replied at 4-6-2016 09:11 PM
tgk fb mcm teruk sgt ribut smlm kat kl...  bukit jalil... dgn hujan batu bagai.... ingatkan propa  ...

X propa dino. Aku xtau lah bus yg gi KLIA tu tiap hari jenis yg mcm mana. Tp service sgt lah hauk dgn driver pakcik  marah terjerit2 dekat penumpang. Hopefully bus ni bkn ERL yg manage sbb kalau mcm semalam mmg lah memalukan. Time tunjuk pakcik driver berketayap putih dgn towel kat leher ni dia dah speaking no food no drinks in my bus!!. Ok lah fine xnak bus ko kena tumpah apa2 even bau seat tu kepam je. Actually aku duduk sebelah my officemate ni org thailand. Ngah tunggu bus nak jalan dia minum air kotak masa beli kat kl sentral. Aku pun beli jgk mineral water tp ntah mcm mana time pakcik driver ni kira berapa org sampai blkg ternampak lah my officemate ni ngah minum but then suddenly pakcik ni pekik 1 bas 'how many times i tell u no food no drinks in my bus? Go n throw ur drinks now' aku ni terkedu2 sbb terkejut sbb bkn makan kfc ke ape  So bgn lah mamat ni pegi buang air kotak tu kat depan sbb my kolig ni mmg jenis baik. Bila dah duduk balik pakcik ni pegi kat tgh bas ckp 'if i see anyone of u drink n eat in my bus, i will drop u guys at jungle'


btw aku bkn kak hasanah ye. Hehehe sape2 yg dlm bus tu bole clarify
Quote dino 4-6-2016 10:43 PM
cekelatkopi replied at 4-6-2016 10:08 PM
X propa dino. Aku xtau lah bus yg gi KLIA tu tiap hari jenis yg mcm mana. Tp service sgt lah hauk  ...

haha risau kot2 cite rekaan.... naik bus mana ni.... yg air asia tu ka... biasa naik bas kat kl sentral ni ok jah.... rimas pun ade nak suh naik bus depa...
klau aku spesis camtu aku turun jah... byk lg bus lain.....
Quote cekelatkopi 4-6-2016 11:06 PM
dino replied at 4-6-2016 10:43 PM
haha risau kot2 cite rekaan.... naik bus mana ni.... yg air asia tu ka... biasa naik bas kat kl se ...

Bukan yg air asia. Bus smlm color ijau. Seat bau kepam. Dr kl sentral to klia pakcik tu pasang lagu dangdut amelina selang seli lagu rock kapak.    sekali lg bkn kak hasanah ye
Quote famri7 4-6-2016 11:08 PM
Balasan elohim terhadap ummah fasik ?
Quote L211 4-6-2016 11:28 PM
cekelatkopi replied at 4-6-2016 10:08 PM
X propa dino. Aku xtau lah bus yg gi KLIA tu tiap hari jenis yg mcm mana. Tp service sgt lah hauk  ...

pakai kopiah saja nak tunjuk dia tu beramal soleh ke apa pakcik tu.. kasar and biadap sound korg mcm tu.. naik berbayar kot bukannya free.. just cakap elok2 xboleh ke pakcik tu.. penah juga kena sound dlm bas tp pakcik tu ckp blembut so kita pon rasa xde laa tsinggung hati...

Quote tobobon 4-6-2016 11:34 PM
cekelatkopi replied at 4-6-2016 10:08 PM
X propa dino. Aku xtau lah bus yg gi KLIA tu tiap hari jenis yg mcm mana. Tp service sgt lah hauk  ...

chuols ada berselawat sambil mengusap ubun2 kepala chuols ????

Quote idakamaruddin 4-6-2016 11:48 PM
cekelatkopi replied at 4-6-2016 10:08 PM
X propa dino. Aku xtau lah bus yg gi KLIA tu tiap hari jenis yg mcm mana. Tp service sgt lah hauk  ...

bc2 ke bawah part "drop u at jungles"
mengekek aku gelak

bab kak hasanah ko disclaimer tu lg la aku berjuraian air mata ketawa
Quote cekelatkopi 5-6-2016 09:25 PM
idakamaruddin replied at 4-6-2016 11:48 PM
bc2 ke bawah part "drop u at jungles"
mengekek aku gelak


Aku x edit sama sekali.sebijikkk wei pakcik tu ckp. Pakcik tu rmbt panjang ada uban..muka xde nur lgsg   sampai skang aku akan ingat muka dia
Quote cekelatkopi 5-6-2016 09:27 PM
L211 replied at 4-6-2016 11:28 PM
pakai kopiah saja nak tunjuk dia tu beramal soleh ke apa pakcik tu.. kasar and biadap sound korg m ...

Aah la byr rm10..x kisah la kalau dia nak remind jgn minum..tp berlapik la jgk kot..
Quote cekelatkopi 5-6-2016 09:28 PM
tobobon replied at 4-6-2016 11:34 PM
chuols ada berselawat sambil mengusap ubun2 kepala chuols ????

Hahaha ubun2 aku dah keras kematu x...patut org2 kat situ selawat ubun2 pakcik tu

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 12:29 PM GMT+8 , Processed in 0.225243 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top