CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Rakyat Malaysia Habiskan Masa Di Jalan - Ford

18-5-2016 09:55 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10202| Komen: 176

Description: Syarikat pembuat kereta global itu berkata daripada 1,050 responden Malaysia
oleh Adib Za

Menurut satu tinjauan online yang dilakukan oleh Ford mendapati rakyat Malaysia menghabiskan masa yang terlalu banyak di jalan rayat akibat kesesakan. 


Syarikat pembuat kereta global itu berkata daripada 1,050 responden Malaysia, 55 mengatakan mereka menghabiskan lebih banyak masa dalam kesesakan lalu lintas. 

Memetik laporan Mstar Online, syarikat itu turut mendedahkan lebih dari satu dari setiap lima orang berkata perjalanan mereka dalam kenderaan merupakan saat paling teruk dalam sehari. 

Untuk rekod sejumlah 12, 619 pengguna menjalani tinjauan itu merentasi 12 pasaran negara termasuk Malaysia, Australia, China, Korea Selatan dan sebagainya. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online

Foto Ihsan The Star


8

Bagus
12

Marah
9

Terkejut
13

Sedih
12

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (69 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sofiazara 18-5-2016 09:25 AM
dahtu...kalo mmg kerja ko stick g keja balik keja takde simpang siur ambik anak sekolah g kedai gi ambik brg kat stokis hantar kat ejen...bolehla kot nk carpool bagai
Quote haryatie 18-5-2016 09:30 AM
kete da jd keperluan penting
memudahkan pergerakan dn urusan
org2 yg sabar, betul2 x mampu & takut bwak kete jerk boleh naik kenderaan awam ni..
ttp mmg kena tahap sabar yg paling tinggi
sbb kena berhimpit dgn pendatang asing & jadual perjalanan yg x tentu arah

Quote 1Apr16 18-5-2016 09:33 AM
Tiada kereta ertinya tahap kehidupan rendah
Quote dino 18-5-2016 09:37 AM
cepat la mrt siap.... aku nak naik tren.... tak kuasa sbnrnya nak drive balik rumah kekdg sampai 2jam...
Quote ifanonline 18-5-2016 09:40 AM
malaysia punya public transport tidak bagus dan tidak efisyen
Quote krustykrab 18-5-2016 09:50 AM
dino replied at 18-5-2016 09:37 AM
cepat la mrt siap.... aku nak naik tren.... tak kuasa sbnrnya nak drive balik rumah kekdg sampai 2ja ...

aik iolls ingat barney boleh je magic2 hilang *puff* dah ada kat tmpt yg dia nak gi
Quote krustykrab 18-5-2016 09:51 AM
ifanonline replied at 18-5-2016 09:40 AM
malaysia punya public transport tidak bagus dan tidak efisyen

bukan takat tu je, pong pang pong pang nak encourage rakyat naik public trsport, tp parking kat stesen pun mahal2....baik la naik kete...ye dok?

Quote lurve82 18-5-2016 09:51 AM
klu ada public transport dr rumah ke tmpt keje skrg ni xkuasa hakak nk bwk kete 45min pegi dan blik...
Quote kasibiman 18-5-2016 09:55 AM
Aku rasa kenaikan mendadak waktu berhabis dlm traffic jam sbb kebodohan pihak berkenaan.

Sekarang di kl tgh gila nak buat concrete divider.

Depan US embassy di jalan tun razak = memburukkan jem.
Depan RHB centre panjangkan concrete divider: buat jem jln tun razak kadang2 sampai 10 malam.

Kebabian apakah ini? memendekkan manevering space utk kenderaan cross over?

konsep dia apa? asal kontraktor kelas F dapat job?

cam sial.


depan mid valley pon satu lagi. buat concrete divider, road misaligned, line jalan tak cat betul.



dalam pj pon sama. gegeh buat concrete divider. jalan mcm haram.
depan amcorp dah buat divider pecahkan balik. sbb ada tolol "lupa" derang dah block total access to amcorp.

Jlan sultan turning into Jalan barat (PJ new town turning into PJ Hilton): jalan tu turun bukit. apa yg "pihak berkenaan" buat ialah:
1. Pecahkan divider lama, realign.
2. Turap asal boleh.


HAsil: selekoh tu sekarang turun bukit off-camber. waht the FARKING HELL punay kebodohan tanpa batasan.

Dan: concrete divider sekarang menyempitkan lagi selekoh tu dari concrete divider lama.

seriously what the fark?? bastards.
pbt bodoh satu hal. the farking consultants yg rekemen pon sama bodoh gak ke?


babi.




Quote zulka 18-5-2016 09:59 AM
not me ok....
aku lebih sanggup merisikokan diri naik moto, darpiada ngadap jem....buang masa berjam jam duk dlm kete
buang masa, buang duit...
Quote pisangcis 18-5-2016 10:03 AM
uber kan dah ada....uber menbantu kurangkan sesak ataupun tambah sesakan...
Quote marumaru 18-5-2016 10:07 AM
tempat ai jem sikit jer waktu peak hours...waktu lain aman2 saje..
public transport tak pernah naik lagi...anak kecik nakal lagi..payah...
Quote makshu 18-5-2016 10:07 AM
kalo public transport efficient kt malaysia ni, aku pon sanggup xbawak kereta..masalahnya..nan hado..hadap gak laa jem nk gi balik kerja..
Quote Tok_Batin 18-5-2016 10:12 AM

Quote cfa 18-5-2016 10:21 AM
ifanonline replied at 18-5-2016 09:40 AM
malaysia punya public transport tidak bagus dan tidak efisyen

betul tu.. dah lar sekarang ni tambang bas pun dah naik, ingatkan bila tambang dah naik ni makin efisen lah.. makin teruk lagi adalah...
contoh.. bas makin lambat, bus stop dekat sogo nun... dulu ada ada bus stop cantik ,ada tempat duduk ada berbumbung boleh lindung panas dan hujan,
tapi lepas naik tambang ni bus stop pun hilang, sian sangat dekat orang2 tunggu bas kena hujan, panas.. hampeh betul lar...
Quote dino 18-5-2016 10:22 AM
ifanonline replied at 18-5-2016 09:40 AM
malaysia punya public transport tidak bagus dan tidak efisyen

tunggu 2020 sis.... lrt3 siap...mrt2 siap..... brt siap.... time tu bleh katup laluan kereta masuk kl....
Quote unhas 18-5-2016 10:23 AM
Sebabtu dlm kereta kena ada sound system yg sedap dan list2 lagu yang boleh buat kita terleka dengan traffic jam
Quote unhas 18-5-2016 10:24 AM
Ataupun merempit je. Baru takde hadap jem. Boleh menyelit2
Quote kecimpret 18-5-2016 10:24 AM
kalo pengangkutan awam tip top spt negara maju, takde org nak gigih berkereta gi opis

Lihat semua komen(176)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 02:19 AM GMT+8 , Processed in 0.108563 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top