CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kanak-Kanak Terbunuh Selepas 'Bouncy Castle' Meletup

28-3-2016 11:29 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 8785| Komen: 25

Description: 'bouncy castle' dilaporkan meletup dan terbang setinggi 150 meter....

Oleh Fyruz Hanna

England: Seorang kanak-kanak berusia 7 tahun mati selepas mainan bouncy castle meletup di satu pusat hiburan.


Seorang lelaki dan juga wanita ditahan atas kesalahan cuai dalam kes itu.

Sebelum itu, pihak kecemasan menerima  panggilan pada jam 4 petang selepas ada laporan kecederaan serius selepas sebuah 'bouncy castle' dilaporkan meletup dan terbang setinggi 150 meter.

Menurut orang ramai, ia disebabkan oleh angin yang bertiup dan mainan yang tidak dijaga dengan baik. -CARI Infonet.

sumber:Metro.uk
7

Bagus
10

Marah
10

Terkejut
11

Sedih
10

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (57 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missfake 28-3-2016 11:45 AM
lah kesiannye adik nih..mesti die mati sebab melayang tinggi bersama belon tu dan terhempas ke tanah
Quote blackwidowbae 28-3-2016 12:01 PM
Ya Allah kasihannyer anak nii chomel pula tu
Quote uori 28-3-2016 12:07 PM
Quote Esmiria 28-3-2016 02:11 PM
bhya gak bnsa nie.apa yg sbbkn meletup tu
Quote MissVixen 28-3-2016 02:12 PM
dulu berangan nak main benda ni. bahaya jugak
Quote epullipan 28-3-2016 02:30 PM
cam ne bentuk game dia??
Quote minah_kidal 28-3-2016 03:05 PM
omg!!bahaya rupenye bouncy castle ni
Quote Rainrein 28-3-2016 03:55 PM
Kesiannye budak ni. Selalu gak anak anak mintak nak main bendalah ni tapi xpenah bagi cos risau kena tolak bebudak laki yang ganas giler main. Alih2 ada yang meletup ek. Bahaya betul.
Quote syue86 28-3-2016 03:56 PM
bila cuaca makin panas, makin tegang belon tu
tu kot meletop ngn budak2 melompat ats tu
hei..serammmm
Quote reeny 28-3-2016 04:38 PM


contoh bouncy castle
Quote seri_mawr 28-3-2016 05:57 PM
bahaya nya..baru berangan nak tempah time bithday anak bulan 10 ni...tgk iklan kat FB bnyk....huhuhu...
Quote Artemesiaa 28-3-2016 06:02 PM
Bahaya juga benda ni rupanya terlebih muatan ke hapa
Quote UmbrellaCorps 28-3-2016 06:14 PM
anak2 aku walaupun deme jantan tapi takut nak main benda ni.. bouncy sgt sampai prone to accident..
Quote epis 28-3-2016 11:12 PM
bende ni kalau berjemur tgh panas, mesti udara dalam tu mengembangkan?? mmg boleh meletop jadinya... takut lak.. kat mane2 ade je bende ni....
Quote manjalara_01 29-3-2016 12:01 AM
Artemesiaa replied at 28-3-2016 06:02 PM
Bahaya juga benda ni rupanya terlebih muatan ke hapa

at 1st i xleh imagine....kalau xleh imagine..tgk ni...50feet in the sky???.....ni kisah len....tp same je horrornye...
[youtube]aEshWCAJgdk[/youtube]





Quote pr3ttytw33ty 29-3-2016 12:07 AM
budak kertu leh main x? tingin
Quote aTiKah_aYuNi 29-3-2016 07:52 AM
time umo aku 28taun...merasa laa jugak main benda ni..badan kecik, tinggi lebih kurang adik ipar aku yg darjah 5... dapat la main sama...

suami aku jenis badan besar. suami cerita masa kitaorg sibuk main...dia dh penat berdiri konon nak duduk, dia pon duduk la dekat belon yg mcm nampak kukuh sbb dia nmpak ade pasangan suami isteri nih dpt duduk atas belon tu, sekali labuh kan bontot, teros penyek, dia pon tergolek....malu terus carik kerusi...


-main pd waktu malam, jd xde la orang perasan sgt-
Quote reddots 29-3-2016 03:42 PM
benda ni mengembang ngan alat blower tu.. x pasti la camne boleh meletup.. mungkin tekanan atau benda ni dah expired x cukup nak tampung udara dalam tu.

menurut pengalaman aku.. dulu masa benda ni baru2 kat tempat aku, mmg sakai abis la.. bebudak melompat, yang dewasa duduk jer.. then tetiba benda tu mengempis.. mmg bahaya.. boleh putus nyawa rasanya kalau benda tu mengempis.. bayangkan korang nak bangun pun x boleh sebab kaki tak support..

lagi 1, benda ni mmg ada  saiz dan had umur. kalau untuk dewasa saiz besar la kan. jgn nak memandai join yg utk bebudak tu..
Quote reddots 29-3-2016 03:46 PM
pr3ttytw33ty replied at 29-3-2016 12:07 AM
budak kertu leh main x? tingin

boleh je.. tp main yg untuk dewasa la..
klu kat sini, benda ni bleh sewa utk  sekian waktu.. 6jam/12jam/24jam.. best la naik main sampai pengsan..tambah2 lagi yang pool slides..


Lihat semua komen(25)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 08:19 PM GMT+8 , Processed in 0.122558 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top