CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Seleweng kutipan derma, suami isteri pempengaruh ditahan SPRM

11-7-2024 08:18 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 30019| Komen: 216

Description: Pasangan suami isteri yang juga pempengaruh yang terpalit dengan isu dakwaan menyeleweng kutipan derma ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), hari ini.


Pasangan suami isteri yang juga pempengaruh yang terpalit dengan isu dakwaan menyeleweng kutipan derma ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), hari ini.

Menurut sumber, pasangan suami isteri ditahan SPRM jam 6.40 petang bagi membantu siasatan selepas sebelum ini membuat kutipan derma melebihi jutaan ringgit namun difahamkan wang itu tidak disalurkan secara betul.

"Pasangan itu akan dibawa ke Mahkamah Majistret Putrajaya jam 9 pagi esok untuk permohonan reman," katanya.

Sebelum ini pempengaruh terbabit menerusi peguamnya menafikan semua dakwaan penyelewengan dan pecah amanah membabitkan dirinya seperti yang tular di media sosial, sejak kebelakangan ini.

Sumber : Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote princessmiang 11-7-2024 08:19 AM
Mana penjilat2 kapel terpaling islamik kononnya..meluat baca kat tiktok
Quote bazlina 11-7-2024 08:23 AM
Baguslah dah kena tahan n siasat
Quote ayukpingu 11-7-2024 08:36 AM
padan muka ko. hari tu bkn main eh si suami dia keluar statement.
"di tangan sy ni maklumat akaun yang mungkin anda tidak faham"
sia2 aku belajar ilmu akaun 5 tahun, member MIA bila dia gula2 kan kite as netizen tak paham maklumat akaun dia. sekarang, mereput la kau dan bini dlm tu
Quote HoneyManjer 11-7-2024 08:37 AM
so pw benar la eh?
Quote 3chanceno 11-7-2024 08:38 AM
Nie kapel yg gi haji kelmarin & isu nie terbongkar?
Quote BellaThePrinces 11-7-2024 08:44 AM
"Listen IDIYET"  PW punya trademark  

harap lepas ni bini no2 boleh munculkn diri...bagi ulasan sikit...
Quote aemon 11-7-2024 08:51 AM
Blk mekah Allah tunjukkan semua
Quote Acik2kepam 11-7-2024 08:55 AM
Ada sapa2 tunggu kat mahkamah ke skrg ni?
Quote yoshimitsu 11-7-2024 08:59 AM
skrg la tgs bini no 2...tlg jaga anak2 tiri
Quote IvyGorgon 11-7-2024 09:05 AM
Iddin Ramli nextttttttttttttt
Quote IvyGorgon 11-7-2024 09:05 AM
Iddin Ramli nextttttttttttttt
Quote laksmanabentan 11-7-2024 09:26 AM
IvyGorgon replied at 11-7-2024 09:05 AM
Iddin Ramli nextttttttttttttt

ini menarikssss nih.....
sesuatu sangat kann...
Quote mekfazura 11-7-2024 09:34 AM
TERKENA AKU...SIB BEK RM50JE
Quote yipun_78 11-7-2024 09:35 AM
Edited by yipun_78 at 11-7-2024 09:37 AM
3chanceno replied at 11-7-2024 08:38 AM
Nie kapel yg gi haji kelmarin & isu nie terbongkar?


Start dr pihak madrasah bangkitkan ke PW tu start, rupanya banyak btol platform donation dia buat....tu la sape suh tunjuk main carsport air kat Dubai sblm gi buat haji!
Quote yipun_78 11-7-2024 09:36 AM
aemon replied at 11-7-2024 08:51 AM
Blk mekah Allah tunjukkan semua

Like case Ruhanat...niat tak btolkan!
Quote BlackpingU 11-7-2024 09:37 AM
IvyGorgon replied at 11-7-2024 09:05 AM
Iddin Ramli nextttttttttttttt

Total kutipan iddin 1 juta.... mesti tgh shaking sampai berlaga kerandut

Jijiks tgk pengutip derma tunggang agama acah2 islamik pakai tudung labuh
Quote Sendawg 11-7-2024 09:42 AM

Dengarnya PW mmg susah nak lawan. Itu yang sang bini tu nampak takut bila berdepan dgn kes ni.
Quote shark_eow7 11-7-2024 09:43 AM
menunggu ayah baby syifa pulak mcm mana kes dia..
Quote 3chanceno 11-7-2024 09:43 AM
yipun_78 replied at 11-7-2024 09:35 AM
Start dr pihak madrasah bangkitkan ke PW tu start, rupanya banyak btol platform donation dia buat. ...

Kalau benar memang seharusnya disita semua harta depa  siap konon2 tok laki serah harta pada bini scammer dia lepas kawin no.2

Tengok sejauh mana perjalanan kes nie. Sedangkan dewasayu kes lum khatam sampai kini & senyop je

Lihat semua komen(216)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-7-2024 04:44 AM GMT+8 , Processed in 0.188109 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top