CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Anak Saudara Siti Nurhaliza, Umai Berjaya Peroleh Pingat Emas Di Hollywood, Kalahkan 70 Negara Yang Bertanding

9-7-2024 08:52 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 17960| Komen: 55

Description: Dalam satu pencapaian yang membanggakan, Ummi Umairah Saiful Anuar, anak saudara kepada ikon muzik Malaysia Datuk Seri Siti Nurhaliza, telah mengharumkan nama negara dengan memenangi pingat emas di Wo ...


Dalam satu pencapaian yang membanggakan, Ummi Umairah Saiful Anuar, anak saudara kepada ikon muzik Malaysia Datuk Seri Siti Nurhaliza, telah mengharumkan nama negara dengan memenangi pingat emas di World Championships of Performing Arts (WCOPA) Ke-27.

Acara tersebut diadakan di Long Beach Performing Arts Center, California, Amerika Syarikat, pagi tadi.

Umairah, atau mesra dikenali sebagai Umai, berjaya merangkul gelaran Junior Champion Vocalist Of The World dengan menewaskan empat peserta lain dari Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Afrika Selatan.



Kejayaan ini dikongsikan oleh ibu Umai, Siti Nursairah Taruddin, melalui Instagram, yang menerima pelbagai ucapan tahniah daripada netizen termasuk komen daripada Siti Nurhaliza sendiri.


“Tahniah Umai! Berjaya bawa pulang emas dan mengharumkan nama Malaysia,” tulis Siti di ruangan komen akaun media sosial Umairah.

Dalam pertandingan ini, Umai mempertaruhkan lagu “A Natural Woman” nyanyian asal Aretha Franklin, yang membuktikan bakat dan kemampuannya dalam bidang vokal. Kemenangan ini bukan sahaja menjadi kebanggaan keluarga, tetapi juga seluruh rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangannya di kejohanan tersebut.



Sebelum ini, Siti Sairah telah memohon doa dan sokongan daripada rakyat Malaysia agar Umai berjaya dalam pertandingan ini.

Doa dan sokongan tersebut ternyata tidak sia-sia apabila Umai melangkah ke peringkat separuh akhir menerusi kategori R&B daripada lima kategori yang disertainya iaitu Kontemporari, Terbuka, R&B, World, dan Variety.

Bukan hanya Umai yang berjaya, tetapi juga beberapa peserta lain dari Malaysia turut mara ke peringkat akhir.

Pasangan kembar Aleysha dan Ryan bagi kategori duet, Dion Das dan Ryan Zachary bagi kategori peragaan, kumpulan Dance Duo bagi kategori tarian duo, dan Vanessa William bagi kategori tarian solo, semuanya berjaya menunjukkan prestasi yang cemerlang.

Sebanyak 15 peserta mewakili Malaysia tahun ini dalam kategori vokal, tarian, muzik, dan peragaan, bersaing dengan peserta dari 70 negara lain di kejohanan yang dianjurkan setiap tahun di Hollywood ini.



Kejayaan Umai dan peserta lain adalah bukti bahawa bakat muda Malaysia mampu bersaing di pentas dunia dan mengharumkan nama negara.

Tahniah sekali lagi kepada Ummi Umairah Saiful Anuar atas kejayaan gemilang ini. Semoga pencapaian ini menjadi inspirasi kepada lebih ramai bakat muda Malaysia untuk terus berkarya dan membawa nama negara ke persada antarabangsa.

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lasagna 9-7-2024 09:08 AM
Tahniah dik non.
Quote prince_marhaen 9-7-2024 09:16 AM
Tahniah Umai... semoga terus gigih to be recognized dalam industri...yang akan tetap dibayangi Tokti..
Meols kesian ye, kejayaan sheols dibanjiri komen "kenapa Binti Abdullah?"....gitteww..... sekrahhhh ko pun bubuh nama penuh dah kenapa nok? sian si Umai...
Quote alesandra 9-7-2024 10:27 AM
Baju merah tu mengingatkan cikgu english aku darjah 5.cuma skirt dia pendek sikit dan short sleeves.pakai la baju sesuai dgn usia dik oii.jgn dengar kertu2 takde taste dlm family ko
Quote Ytee 9-7-2024 11:16 AM
Tahniah, tak pernah dgr lagi suara dia...sedap la kot sbb tu menang kan
Quote marchikobonzo 9-7-2024 11:40 AM
Congrats..tp kesian, sampai bebila jadi shadow makcik dia
Quote AnnaSendin 9-7-2024 11:45 AM
Tahniah walaupon competition gred C.
Quote manamana123 9-7-2024 11:49 AM
Alhamdulillah tahniah
Quote Sazreena 9-7-2024 11:52 AM
Ummi Umairah Saiful Anuar ke Abdullah? Sekadar memanaskan suasana suasini.
Quote Sazreena 9-7-2024 11:52 AM
Edited by Sazreena at 9-7-2024 11:54 AM

Tahniah umai-umai. Baideway..Umairah Saiful Anuar ke Abdullah? Sekadar memanaskan suasana suasini.
Quote seri_mawr 9-7-2024 12:34 PM
Sazreena replied at 9-7-2024 11:52 AM
Ummi Umairah Saiful Anuar ke Abdullah? Sekadar memanaskan suasana suasini.



tp mmg dgr host tu sebut  abdullah....jenuh aku fokus...
aku dok ckp...salah sebut ke guana..

apapun...umai x salah apa2...nitizen x perlu pertikai...

fly high umai....sedap je suara umai....tp baju umai nmpk mcm dewasa seblm usia....
maybe taste nya begitu....


Quote Ferr_Remy 9-7-2024 12:42 PM
Klu bin Abdullah pun xde masalah. Janji dah beso jadi orang. Gituuu
Quote prince_marhaen 9-7-2024 12:45 PM
seri_mawr replied at 9-7-2024 12:34 PM
tp mmg dgr host tu sebut  abdullah....jenuh aku fokus...
aku dok ckp...salah sebut ke guana..

Iya.... host sebut nama penuh.... tu yang meols cakap, si sekrah pun isi je la borang nama commercial sikit... atau nama umai umairah sajerrr.... takde lah netizen mengesahkan speku sheols beranak lepas 4 bulan kawin... ehhhh~~~

Btw, meols dah dengar..suara she improve banyak ye...sedap gila.. siap pergi kelas vokal bagai, ye lah, sheols bukan gifted macam mak sedara pun, so kena try so hard lah nak menggapai impian mak janet sheols... tapi tu lah...dressup tetap macam acik2 gi dinner zaman 90an ye... designer pun asal boleh je sponsor kan... masa sheols rehearsal tu cantik je pakai turtle neck hitam, seluar hitam, nampak class... masa perform kembali makcik2 ye.. janet pun mengulang kesilapan tokti berpakaian..

Quote prettyuglybabe 9-7-2024 01:17 PM
AnnaSendin replied at 9-7-2024 11:45 AM
Tahniah walaupon competition gred C.

plus kena bayar
Quote hokeypokey 9-7-2024 01:20 PM
ok la anak sedara ct mendonia jap.. pasni nk tunggu si piah plak suara sedap ke idok
Quote Incanto 9-7-2024 01:24 PM
bukan ke umai dah pakai nama bt abdullah selama ni…sheols mesti tahu kenapa

Quote Incanto 9-7-2024 01:26 PM
prince_marhaen replied at 9-7-2024 12:45 PM
Iya.... host sebut nama penuh.... tu yang meols cakap, si sekrah pun isi je la borang nama commerc ...

aku rasa pertandingan internesyenel kena pakai nama betul ikut passport/ mykad

US ni paranoid...takut terlepas masuk terrorist menyamar jaid penyanyi talentime
Quote wirazam 9-7-2024 02:01 PM
Dia ni masuk brp byk kategori? Satu kategori je ke yg meant gold? Dulu kala ada participant dari Malaysia dpt 4/5 gold..tak ingat siapa
Quote Sazreena 9-7-2024 02:30 PM
seri_mawr replied at 9-7-2024 12:34 PM
tp mmg dgr host tu sebut  abdullah....jenuh aku fokus...
aku dok ckp...salah sebut ke guana..

Tu la..kadang dalam terexcited berkongsi sampai terlupa nak filter mana yg patut. Bab baju tu kalau dah sekrah yg jadi tuan penasihat, maka tak jauh la seleranya ngan mak itik..semua sepaten lipihkg.com.
Quote LembingDayanti 9-7-2024 02:37 PM
kategori dia mana ada 70 org brtanding. pertandingan ni pertamdingan syok sendiri je kat sana mana ada sekor pun jadi artis antarabangsa. aiyoo!

Lihat semua komen(55)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-7-2024 07:51 PM GMT+8 , Processed in 0.057861 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top