CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

“Dulu Kata Haram Pakai, Sekarang Berniaga Pula” – Kini Jual Barang Wangian, Netizen Ungkit Ceramah Lama Ustazah Asma’ Harun

5-7-2024 09:13 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 21659| Komen: 120

Description: Melalui platform X, baru-baru ini, tular satu ciapan seorang individu yang mempersoalkan tindakan pendakwah bebas dikenali ramai iaitu Ustazah Asma’ Harun menjual produk wangian keluarannya.

Melalui platform X, baru-baru ini, tular satu ciapan seorang individu yang mempersoalkan tindakan pendakwah bebas dikenali ramai iaitu Ustazah Asma’ Harun menjual produk wangian keluarannya.

Kata individu tersebut, sebelum ini Ustazah Asma’ pernah mengeluarkan kenyataan bahawa haram buat wanita memakai sebarangan wangian.

"Dalam keadaan mahu solat, pahala jika memakai wangian tetapi haram jika memakai di luar hingga orang lain bau wangian tersebut."


Bagaimanapun, hal yang membuat individu itu persoal tindakan pendakwah itu kerana kini dia pula yang menjual barangan wangian.

Menurut Ustazah Asma’, wangian yang dijual olehnya bagi meningkat daya fokus dan halau gangguan.


Susulan itu, ramai netizen yang mengungkit kembali ceramah yang pernah dikongsikan olehnya mengenai haram memakai wangian.

SUMBER : X/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote _kelly 5-7-2024 09:17 AM
hukum ikut kesesuaian pada dia je
kejap lagi ada la video dia justify..tunggu ye
Quote toynme 5-7-2024 09:18 AM
neraka itu benar ustajah
udah2 la berniaga sbb nak bina masjid sekolah tahfiz semua
kalau yang buat tu bukan ikut jalan yang betul

ada jap lagi kena hamun dgn geng ustajah
Quote Tinot7 5-7-2024 09:18 AM
Apa kerja tetap minah ni?
Quote azimodin 5-7-2024 09:19 AM
Ustazah dah buat statement pasal buah peach berair hajah kelopak ke?
Quote lasagna 5-7-2024 09:32 AM
ada tak dia maklum balas pasal statement dr twiiter tu, xde ek?
nk gak dgr apa sheol reply..
Quote Orix 5-7-2024 09:32 AM
Buka biz kedai makan lepastu lingkup bg alasan xde masa nk urus. Jual minyak wangi ada masa nk urus. Gittuhhh
Quote Orix 5-7-2024 09:33 AM
azimodin replied at 5-7-2024 09:19 AM
Ustazah dah buat statement pasal buah peach berair hajah kelopak ke?

Xkan laaaa nk bg statement psal bff. Kalo justin bieber yela bukan bff
Quote IzzahF 5-7-2024 09:39 AM
tunggang selagi boleh, yg wangian dari sorga tu pun ada dia jual. kalo la pentaksub2 dia tau wangian tu ada jugak kat tempat ibadat agama lain...kadang2 manusia ni bukan tak diberitahu, tapi saja takmau jadi pandai.

asyik nk dgr ckp penunggang
Quote dineyta 5-7-2024 09:40 AM
lah puak ni saya aje pas ke ustaz ke hukum pada orang lain bukan depa
Quote mawardia 5-7-2024 09:53 AM
Wellzzzzz.
Baru korang tau ke perangai dia. Yawnn
Quote edayildiz 5-7-2024 09:55 AM
i xsuka ustazah ni tnpa sbb..
Quote shark_eow7 5-7-2024 09:58 AM
edayildiz: i xsuka ustazah ni tnpa sbb..
hahaha statemenr ni winn..

Quote tripleid 5-7-2024 10:06 AM
what to ekspek from ostad ostajah penonggangg...dalil boleh betukar ikut keadaan


mcm tu pon ramai bahlol yg dok sembah.


Quote bulalof 5-7-2024 10:08 AM
benar dlm neraka itu ramai terlihat para wanita.
Quote afie_m 5-7-2024 10:27 AM
orang lain rak boleh, dia boleh
Quote gigahertz 5-7-2024 10:53 AM
Tinot7: Apa kerja tetap minah ni?

dia ada kilang buat perabot kalau tak salah
Quote MissVixen 5-7-2024 11:05 AM
Tipikal penganut pas. Bila tiba dekat dia, keluar semua dalil2 yang membolehkan. Bila orang lain buat, haromm, masuk neraka jahanam. Lopak buat iklan lucah, diam je setajah jadian ni.
Quote Samerosie 5-7-2024 11:17 AM
dan halau gangguan.
tunggang selagi boleh.
Quote Incanto 5-7-2024 11:21 AM
makin cantik and nampak makin muda plak Ustazah Asma


or pakai filter?

Lihat semua komen(120)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 09:32 AM GMT+8 , Processed in 0.052212 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top