CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Warren Fernandes Dedah Mahu Menjadi Seorang Perempuan Sejak Usia 5 Tahun

18-6-2024 10:28 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8948| Komen: 104

Description: Nama Warren-Wardina Fernandez mungkin agak asing didengari namun sebelum ini dia dikenali dengan nama Adam Warren Fernandez Abdullah dan pernah menjadi tetamu jemputan program dakwah, Pencetus Ummah.

Nama Warren-Wardina Fernandez mungkin agak asing didengari namun sebelum ini dia dikenali dengan nama Adam Warren Fernandez Abdullah dan pernah menjadi tetamu jemputan program dakwah, Pencetus Ummah.

Warren Fernandes, seorang individu yang kini berusia 51 tahun, telah membuka kisah hidupnya yang penuh liku dan cabaran. Beliau mendedahkan bahawa hasratnya untuk menjadi seorang perempuan telah ada sejak usianya 5 tahun. Namun, perjalanan untuk mencapai identiti sebenar dirinya tidaklah mudah.



Menerusi beberapa video Podcast The Wow Show di laman sosial media TikTok Padapom, dia dilihat menjadi seorang wanita yang anggun. Malah Warren mengaku dia kini seorang Transgender.


Dalam Podcast itu, Warren mendedahkan bahawa dia sudah men


“Saya sudah menyedari siapa diri saya sejak  berumur kira-kira 5 tahun. Kerana semenjak itu, semasa saya masih muda saya tidak tahu mengapa saya nampaknya tertarik dengan perkara yang feminin. Seperti berdandan dan semua itu. Saya pernah bermain dengan anak patung.

Warren menceritakan bahawa ketika usianya masih muda, dia sudah merasakan keinginan yang kuat untuk menjadi seorang perempuan. Dia pernah memberanikan diri untuk menyuarakan hasrat hatinya kepada ahli keluarganya. Namun, neneknya yang tinggal bersama mereka pada masa itu tidak dapat menerima kenyataan tersebut dan berusaha menghalangnya.


"Saya dibesarkan dengan nenek saya. Jadi nenek saya memang sudah tahu keingginan saya. Saya cakap saya nak jadi perempuan tapi dia marah. Jadi saya terpaksa berselindung. Tetapi saya mengambil masa yang lama sehingga sekarang saya bergelar transgender, pada masa ini saya akan memasuki usia 51 tahun.”

Selama bertahun-tahun, Warren terpaksa menyembunyikan keinginannya itu daripada semua orang. Dia berusaha untuk memenuhi harapan keluarganya dan masyarakat sekitar, menjalani hidup sebagai seorang lelaki walaupun hatinya ingin sebaliknya.

Setelah bertahun-tahun hidup dalam penyembunyian dan konflik dalaman, Warren akhirnya mengambil keputusan besar dalam hidupnya. Pada usia 51 tahun, dia memutuskan untuk menjalani proses transisi dan bergelar transgender. Keputusan ini bukanlah sesuatu yang mudah, tetapi ia adalah langkah penting bagi Warren untuk hidup dengan jujur terhadap dirinya sendiri.


Terdahulu, penghijrahan Warren yang merupakan seorang muallaf telah menarik perhatian ramai, kisah pengislamannya menjadi inspirasi. Namun, siapalah kita untuk mengadili seseorang itu…

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sukacactus 18-6-2024 11:03 PM
Oh akhirnya keluar lemari jg
Quote Ytee 19-6-2024 12:04 AM
kisahnya..
Quote sayurmayur88 19-6-2024 07:21 AM
naluri biologi dan ujian Allah bagi dia..
Quote jlo 19-6-2024 08:26 AM
cuma nak tau...dia haritu convert ke
Quote CoffeeOverdose 19-6-2024 08:33 AM
honestly, dia jd lelaki lagi herlokk dari jd fempuan..
Quote zorrro_03 19-6-2024 08:43 AM
kau hodoh laaa bajingan
Quote bitterchoc 19-6-2024 09:28 AM
Edited by bitterchoc at 18-6-2024 08:30 PM

So maksudnya dia masuk islam pastu jadi transgender? Hmmm....macam suka perhatian ni. Suka masuk TV semua eh guna isu2 ni.
Quote pooh~key 19-6-2024 10:03 AM
Tahniah sissy. Baya2 akak jualah dia ni tapi akak masih in closet sissss…
Quote pooh~key 19-6-2024 10:06 AM
Akak syak dia dah jadi transgender ni maknanya dia pisahkan diri beliau lah khen dari ahlul keluarga beliau sissy? Sebab awal2 baca tadi macam dia kata ahlul keluarga dia tak support dia jadi transgender sissy.
Quote Burong_Hantuk 19-6-2024 10:07 AM
tahniah,,,ni la bakal miss world nnti
Quote prince_marhaen 19-6-2024 10:13 AM
Edited by prince_marhaen at 19-6-2024 10:18 AM

Nonok ni suka attention, dulu kerja Sheraton Penang takde pun ponen2, elok je jantan walaupun nampak kelempok,pastu jadi pengacara RTM kontrak, elok je kontrol.....
masuk Pencetus Ummah lepas convert Islam, masa lafaz kalimah pun masuk paper ye...syok lah..masa ni dah mekap2 dah. kontroversi ye PU muka tepong gomak..
Dia memang suka fame... tak habis2 mengaku kawan Michael Ong fashion designer Tokti dulu tu.. semua interview kena selit nama MO,
....tiba2 nak memondan punya pasal, mengaku khunsa pulak...skrg transgender pulak....mana satu kau ni nyahhh??
Kau delusi ke? banyak telan hormon terus tingtong ye... telan hormon berbotol tetap penampilan jantan sado..













sheols paling feeling pakai dress ye.. disamping abe joe..





btw, anak hekan sheols helok...sama2 buka salon gittew..










Quote HappyGumbira 19-6-2024 11:34 AM
Ni kontroversi nk lakukan saloon ke
Quote supernaturalee 19-6-2024 11:46 AM
prince_marhaen replied at 19-6-2024 10:13 AM
Nonok ni suka attention, dulu kerja Sheraton Penang takde pun ponen2, elok je jantan walaupun nampak ...

abejo mcm tershepit je tuhhh



Quote naina 19-6-2024 11:58 AM
Sadonya kau nyah
Kau lagi sesuai jadi jantan
Jadi pondan masyaAllah terbalik dunia
Ada orang jadi jantan pun xhemsem
Jadi pmpuan pun xlawa
Ujian kau adalah kawal naluri kau supaya berada di landasan yang betol
Semua orang ada ujian dia nyah
Quote liyamariska 19-6-2024 01:18 PM
nampak sgt kelaku gilakan perhatian...
Quote phyton_titan 19-6-2024 02:54 PM
CoffeeOverdose replied at 19-6-2024 08:33 AM
honestly, dia jd lelaki lagi herlokk dari jd fempuan..

Kann..
Quote sharlenetexas 19-6-2024 02:57 PM
Tgk podcast tu, baru tau shazmine dah cerai dgn laki kokosen dia.


Quote Prickford 19-6-2024 03:43 PM
CoffeeOverdose replied at 19-6-2024 12:33 AM
honestly, dia jd lelaki lagi herlokk dari jd fempuan..

Itulah nyah.. Huduh bebenor jadi perempuan. Macam tak siap gayanya. Kalau tak mampu siap mcm perempuan, toksah jejantanz ni berangan nak transfer jadi perempuan.

Quote CoffeeOverdose 19-6-2024 03:52 PM
Prickford replied at 19-6-2024 03:43 PM
Itulah nyah.. Huduh bebenor jadi perempuan. Macam tak siap gayanya. Kalau tak mampu siap mcm perem ...

dia kena belajar lagi dari sajat dan lucinta luna

Lihat semua komen(104)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-7-2024 08:52 PM GMT+8 , Processed in 0.053870 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top