CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Individu Dakwa Leona Berpontensi Hidap Tiroid, Nasihat Buat ‘Check Up’ – ‘Leher Macam Ada Simptom Hyperthyroidisma’

24-5-2024 12:20 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 28040| Komen: 148

Description: Seorang individu menasihati selebriti media sosial, Kasih Iris Leona untuk melakukan pemeriksaan kesihatan susulan didakwa berpontensi menghidap penyakit tiroid.

Seorang individu menasihati selebriti media sosial, Kasih Iris Leona untuk melakukan pemeriksaan kesihatan susulan didakwa berpontensi menghidap penyakit tiroid.

Kata individu berkenaan, anak kepada pelakon Azhar Sulaiman itu didakwa mempunyai simptom Hipertiroidisme disebabkan bahagian lehernya kelihatan sedikit bengkak.


"Leona, mungkin boleh pergi check leher awak. Macam ada simptom Hyperthyroidisma."

"Saya bukan red flag tapi saya ada thyroid, jadi auto perasan kalau nampak leher orang lain bengkak sikit."

Individu terbabit memaklumkan perkara itu di ruangan komen pada sebuah video di TikTok milik Leona.


Sementara itu, individu tersebut turut berkongsi pengalaman menjalani rawatan sebagai ikhtiar untuk sembuh daripada sakit yang dialaminya.

"Untuk pengetahuan korang, saya sembuh dengan rawatan RAI. Dulu mata pun dah mcm nak terbeliak. Sekarang cuma fight dengan badan cepat naik."


Sekadar info, Hipertiroidisme ialah peningkatan penghasilan hormon tiroksina oleh kelenjar tiroid.

Di bawah kawalan hormon merangsang tiroid (TSH) dari pitituari, kelenjar tiroid menghasilkan hormon-hormon tiroid tiroksin (T4) dan triiodotironin (T3).

Sumber: TikTok/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote katak hijau 24-5-2024 12:04 AM
Kakak dia qaseh tu hypertiroidism kan
Quote eyansss 24-5-2024 12:15 AM
katak hijau replied at 24-5-2024 12:04 AM
Kakak dia qaseh tu hypertiroidism kan

aah...  so tak mustahil leona ni pun boleh kena gak...
Quote Melanie91 24-5-2024 12:33 AM
Kenapa dia ni mcm something wrong somewhere. Tak tau nak describe. Mcm  tak normal.
Quote pinkzara 24-5-2024 12:47 AM
Melanie91 replied at 24-5-2024 12:33 AM
Kenapa dia ni mcm something wrong somewhere. Tak tau nak describe. Mcm  tak normal.

Dia takde deria bau. Memang dilahirkan tanpa deria bau. Kalau nak pakai berfune dia belibyg botol cantik atau dia minta kwn dia recomemd bau apa yg best.
Quote Rogue98 24-5-2024 01:06 AM
Mungkin keturunan...tengok mata cousin2 dia pun camtu...leher tu sebab double chin kuat makan tu...apa2 pun better pi check up..
Quote amarakasih 24-5-2024 02:09 AM
Melanie91 replied at 24-5-2024 12:33 AM
Kenapa dia ni mcm something wrong somewhere. Tak tau nak describe. Mcm  tak normal.

Kan. Fikiran sama. Yang leher tu obvious macam goitre
Quote jambatannetizen 24-5-2024 02:33 AM
amarakasih replied at 24-5-2024 02:09 AM
Kan. Fikiran sama. Yang leher tu obvious macam goitre

Kalau goitre, kena bedah. Meols ada kenalan yang macam ini, so kena bedah. And dari kena bedah itu, dia kena makan ubat thyroxine seumur hidup sampai bila-bila. Kalau tak effect tu, boleh jadi gemuk.

Meols rasa Kasih ini chubby macam mak orang, sebab effect hormone thyroid kot. Pergi lah check up.
Quote Cleocatra 24-5-2024 02:39 AM
Boleh tak ban dia ngan bapak dia ni. Meluat dah tengok dengan kontent entah apa2. Cakap pelat pun dipuji netz katanya comel. Sikit2 ok lagi. Ni dah tiap minggu ada je cita si tembun ni
Quote sharlenetexas 24-5-2024 02:54 AM
Adakah sheols bambam sbb medication?


Quote Frangapini 24-5-2024 03:32 AM
Dah tengok her recent full interview Kat Astrogempak YouTube, she is good, opinionated, confident. Very lucky kerja sudah menunggu dia di Air Asia. Next year is her Final year di UK.
Quote Fly_over 24-5-2024 09:04 AM
iols pikir beguk je
Quote Lorra2411 24-5-2024 09:06 AM
vangang btol yg spam nie...
Quote krustykrab 24-5-2024 09:09 AM
Cleocatra replied at 24-5-2024 02:39 AM
Boleh tak ban dia ngan bapak dia ni. Meluat dah tengok dengan kontent entah apa2. Cakap pelat pun di ...

Kan..aku pun meluat..netizen ni bongok apa tah asyik dok puji puja minah ni.
Quote helicornia 24-5-2024 09:11 AM
Hyper ke hypo.iols rasa hypo low thyroid sbb tu badan macam dipam pam.klu hyper mcm kakak dia kurus kering
Quote JunkMail 24-5-2024 09:15 AM
Bukan ada mod baru ke kat board ni? Kemain berleluasa lagi spam ni meluat aku nak skrol pastu tertekan.
Quote nutcrack8 24-5-2024 09:33 AM
A ah la. Die pny upper body gempal.
I pon perasan leher die dan mata die. Mcm terbuntang.
Quote aciksenah 24-5-2024 09:52 AM
amarakasih replied at 24-5-2024 02:09 AM
Kan. Fikiran sama. Yang leher tu obvious macam goitre

Goiter biasa tyroid tu je yang bengkak..bukan keseluruhan leher tu membengkak mcm tu. Rasanya Leona ni memang masalah hormon ni. Hypo..tu yang membuatkan badan makin membesar tu. Mata pun nampak pelik.

Quote sarah_ary2 24-5-2024 10:16 AM
pinkzara replied at 24-5-2024 12:47 AM
Dia takde deria bau. Memang dilahirkan tanpa deria bau. Kalau nak pakai berfune dia belibyg botol  ...

Leona kee? Takde deria baru?
Quote jambatannetizen 24-5-2024 10:22 AM
aciksenah replied at 24-5-2024 09:52 AM
Goiter biasa tyroid tu je yang bengkak..bukan keseluruhan leher tu membengkak mcm tu. Rasanya Leon ...

Mata dia dari dulu memang buntal macam itu. Macam mata katak. Dia patut pergi check doktor. So, boleh makan ubat apa yang patut.

Lihat semua komen(148)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 08:37 PM GMT+8 , Processed in 0.053859 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top