CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Lepas Kereta Mewah, Saharul Ridzwan Jual Rumah Pula

23-5-2024 11:01 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 24181| Komen: 100

Description: Selepas berjaya menjual kereta mewah Mercedes Benz E Class pada Februari lalu, pelakon Saharul Ridzwan mahu mahu menjual sebuah kediaman miliknya di Cyberjaya.

Selepas berjaya menjual kereta mewah Mercedes Benz E Class pada Februari lalu, pelakon Saharul Ridzwan mahu mahu menjual sebuah kediaman miliknya di Cyberjaya.

Menerusi perkongsian di TikTok, Saharul memberitahu rumah tersebut sudah ada pembeli serta mengatakan banyak kenangan di kediaman tersebut dan selepas ini ada pemilik baru.


“Bermacam-macam rasa bila rumah yang banyak kenangan ni, bakal beralih dan menjadi milik orang lain,” katanya.

Dalam pada itu, Saharul berkata dia berharap agar pengorbanan yang dilakukan itu dapat memberi hikmah buat dirinya dan keluarga.

“Alhamdulillah. Dengan pengorbanan, akan datangkan kemanisan. InsyaAllah, doakan semoga dipermudahkan kami dan untuk bakal pemilik baru ini khususnya,” katanya.


Sumber : Rotikaya

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 23-5-2024 11:03 PM
Duk kat tiny house pulak ke?


Quote jejai 23-5-2024 11:34 PM
kenapa jual.habis dok mana lepas ni
Quote awekjepun 23-5-2024 11:50 PM
Bagus jual .hasil duit jualan blh beli rumah kos rendah cash.. blh jauh dari riba
Quote eyansss 24-5-2024 01:19 AM
dia ni join tabligh kan…  adakah jual semua sebab tabligh?
Quote Rogue98 24-5-2024 01:25 AM
Lahhh..risau pulak aku dia pi jual kereta n rumah dia...harap ada lah kereta n rumah lain. Tak berlakon lagi ke dia ni..
Quote Cleocatra 24-5-2024 02:40 AM
Edited by Cleocatra at 24-5-2024 02:43 AM

Gi lah berambus dok kelantan sana. Semak je. Alim2 taik kucing je set ni. Sekarang ni tunjuk alim dah jadi satu trend untuk kontent. Sama la macam rizalman merangkap bff azmee. Entah bila masa dia jadi jurucakap bagi pihak syurga. Semua pasal syurga sheol tahu. Macamkan dah pernah masuk. Pulak tu perasan yang tempat dia dah sah sah di syurga paling tertinggi. Siap tengok orang lain tengah merangkak2 kat titian sirat. Dia jenguk je dari tingkap syurga. Puiii la kau pondan
Quote youell 24-5-2024 07:23 AM
Cleocatra replied at 24-5-2024 02:40 AM
Gi lah berambus dok kelantan sana. Semak je. Alim2 taik kucing je set ni. Sekarang ni tunjuk alim da ...

Dia cakap mcm tu ke? "Dari tingkap syurga" seriously! Omggg
Quote jihah_kudat 24-5-2024 07:33 AM
seram ek..macam drastik sangat mula2 stop berlakon lepastu jual kereta ni jual rumah plak..semoga he ada backup plan untuk anak bini..takut nanti tiba2 ada berita bakalan berpisah pulak..
Quote meah_kelabu 24-5-2024 07:42 AM
dia ni smting off la
tatau nk deskribe gimanaa
taknak lagho2 dah tp jual produk kecantikkan
guna nama bini tp dia mukadepan dhla produk utk perempuan
Quote ardent91 24-5-2024 08:05 AM
meah_kelabu replied at 24-5-2024 07:42 AM
dia ni smting off la
tatau nk deskribe gimanaa
taknak lagho2 dah tp jual produk kecantikkan

maybe ada mental issue kot...

Quote Login_ID 24-5-2024 08:09 AM
takutnyaa
hope dia tak terpengaruh dgn mana2 fahaman extreme
jual harta benda dunia, bagi dgn pengasas fahaman
lps tu dia sendiri susah mengharap balasan akhirat.

nauzubillah
Quote emera 24-5-2024 08:20 AM
Lain mcm dia ni.
Quote sukanyanyi 24-5-2024 08:42 AM
Erm takpe kita husnuzon; mungkin dia jual kete n rumah mewah hasil blakon dulu untuk beli kete n rumah kecik or sederhana.. kot la dia nak rezeki yg lagi berkat ke, or just rete benda yg lebih sesuai dgn kemampuan.. rasanya mmg dah kurangkan blakon or tak blakon langsung dah ni. Boleh kata da nak jd marhaen kot
Quote adelea 24-5-2024 09:03 AM
iols husnuzon dia sedang berwasatiah ..
maybe nak contohi rasulullah , berniaga
tak kisah produk kecantikan bini ke apa ...
janji halal .. sumber pendapatan tak syubhah ...

kita tak perlu go deeper pon,
klu kita faham islam yg basic je pon
byk aspek kehidupan kita boleh berubah
islam, iman dan ihsan ... gituwww
Quote _kelly 24-5-2024 09:10 AM
Cleocatra replied at 24-5-2024 02:40 AM
Gi lah berambus dok kelantan sana. Semak je. Alim2 taik kucing je set ni. Sekarang ni tunjuk alim da ...

seriuslah tokriak cakap macam tu..tengok orang merangkak..dia tu siapa wehhh, bukan level nabi2 pon, ulamak wali jauh sekali
Quote helicornia 24-5-2024 09:15 AM
Ada org kg aku gini la jugak.bila tetiba alim abis sume harta nk jual riba katanya. Dia tk pernah dengar perbankan islam barangkali.abis bini keje gomen pun disuruh resign.sian mak mertua sbb anak pompuan tu la selalu bg duit
Quote milafida 24-5-2024 09:30 AM
Cleocatra replied at 24-5-2024 02:40 AM
Gi lah berambus dok kelantan sana. Semak je. Alim2 taik kucing je set ni. Sekarang ni tunjuk alim da ...

Aku tak pernah nk tgk rizalman ni tapi my sis rajin duk tgk live dia and wey ada org panggil dia syeikh .ilmu byk mana dia ada sampai panggil syeikh
Quote nutcrack8 24-5-2024 09:38 AM
Xbole blah tt pin die dok berzikir. Semua bende nak di konten kan..
Rase gak die a bit off
Quote Noraniza_Iblis 24-5-2024 09:50 AM
Cleocatra replied at 24-5-2024 02:40 AM
Gi lah berambus dok kelantan sana. Semak je. Alim2 taik kucing je set ni. Sekarang ni tunjuk alim da ...

sejenis hati busuk lg hitam.,.
mcm rumah mak kau plak yg die jual

Lihat semua komen(100)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 11:41 PM GMT+8 , Processed in 0.048451 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top