CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Pramugari Malaysia Airlines meninggal dunia ketika bertugas di Tokyo

20-5-2024 11:34 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 13705| Komen: 116

Description: Kuala Lumpur: Seorang kru kabin Malaysia Airlines (MAS) meninggal dunia ketika bertugas di Tokyo, Jepun.


Kuala Lumpur: Seorang kru kabin Malaysia Airlines (MAS) meninggal dunia ketika bertugas di Tokyo, Jepun.

Syarikat penerbangan itu menerusi satu kenyataan mengesahkan kematian kru kabin berkenaan, Norzana Hanim Hamzah.

"Norzana sedang bertugas ke Lapangan Terbang Antarabangsa Narita, Tokyo dan dijadualkan mengendalikan penerbangan pulang ke Kuala Lumpur.

"Syarikat penerbangan sudah berhubung dengan keluarga Norzana dan akan memberi bantuan sewajarnya," katanya.

Terdahulu, tular di media sosial berhubung kematian kru kabin berkenaan.

"Punca kematian belum dapat disahkan, tetapi laporan yang belum disahkan daripada komuniti kru MH berkemungkinan dia jatuh ketika bersiap untuk penerbangan pulang," katanya.

Sumber : Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Decaffeinated 20-5-2024 11:55 PM
Semasa hayatnya arwah pergi naik katebang free, balik pun free lah. At least kat situ keluarga tak payah risau.

Takziah kepada yang ditinggalkan.
Quote j3m4h 21-5-2024 05:11 AM
Sebaiknya semadikan jenazah dekat sana je..xyah bwk balik..sbb proses dia nk bwk tanah air tersakiti..katanye sheol terjatuh kt hotel masa transit ..takziah kpd family & semoga segala urusan dipermudahkan..
Quote Manusiabesa 21-5-2024 07:30 AM
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana tau kot jtuh hotel tu sbb batchmate dtg tolak, akibat berebut jantan. Dendam mengatasi kewarasan. Mcm pelik jatuh hotel dgn x sngaja.. sbb knowing FA smua jenis buat kerja kemas teliti. Atur langkah bejalan pun ada cara yg tertib. Besiap mesti kt dlm bilik, bukan kt koridor, balkoni or tgkap. FA jenis boleh dduk dlm kabin yg compact dlm kdaan yg masih snyum kot. Aku pelik d sini.

Takziah al fatihah utk arwah smoga besama org2 beriman insyallh mudah mudahan.
Quote 3chanceno 21-5-2024 07:35 AM
Innallillah..takziah buat famili arwah.  

Jatuh dlm bilik hotel atau luar?
Quote mogey 21-5-2024 08:06 AM
Manusiabesa replied at 21-5-2024 07:30 AM
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana t ...

Arwah tergelincir jatuh dlm toilet lerr..
Quote mogey 21-5-2024 08:07 AM
3chanceno replied at 21-5-2024 07:35 AM
Innallillah..takziah buat famili arwah.  

Jatuh dlm bilik hotel atau luar?

Dlm toilet... Tergelincir
Quote 3chanceno 21-5-2024 08:13 AM
mogey replied at 21-5-2024 08:07 AM
Dlm toilet... Tergelincir

Tenkiu...kesiannya...mungkin kepala terhentak lantai atau terkena bucu ke...




Quote vanillaninja 21-5-2024 08:42 AM
Salam takziah buat family arwah, semoga semua urusan dipermudahkan.
Quote anony-mous 21-5-2024 08:49 AM
mogey replied at 21-5-2024 08:07 AM
Dlm toilet... Tergelincir

Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately
Quote plywood 21-5-2024 08:54 AM
sakit jantung?
Quote Dwdrum 21-5-2024 08:55 AM
Tergelincir... Boleh sebab kan head injury... Kepala kena smack dengan hard object.. Seperti floor... Jika ter jatuh perlu cepat reflex protect kepala dengan tangan.... Biar tangan cedera dari kepala...
Quote nuralisa 21-5-2024 08:57 AM
anony-mous replied at 21-5-2024 08:49 AM
Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately

sbb licin la tu kot ...
Quote mogey 21-5-2024 09:09 AM
anony-mous replied at 21-5-2024 08:49 AM
Tergelincir sbb apa? Heart attack? Byk plak kematian mengejut mcm ni lately

Tak tau lerr heart attack ke tak... Adik aku ckp tergelincir kt bathtub.. org hotel jumpa sbb arwah tak check out
Quote mogey 21-5-2024 09:10 AM
Dwdrum replied at 21-5-2024 08:55 AM
Tergelincir... Boleh sebab kan head injury... Kepala kena smack dengan hard object.. Seperti floor.. ...

Bathtub
Quote mogey 21-5-2024 09:11 AM
3chanceno replied at 21-5-2024 08:13 AM
Tenkiu...kesiannya...mungkin kepala terhentak lantai atau terkena bucu ke...

Bathtub
Quote kucingitam 21-5-2024 09:13 AM
Manusiabesa replied at 21-5-2024 07:30 AM
Polis still akn siasat smua kawan2 dia dan tgk cctv hotel kan?! Aku hrp xclosure mcm tu saja. Mana t ...

tak pelik..kalau dah memang ajal, jatuh tergelincir atau jatuh akibat cardiac arrest pun boleh meninggal.  banyak je yang tgh berdiri diam2 tiba jatuh meninggal.
Quote kelana36 21-5-2024 09:16 AM
j3m4h replied at 21-5-2024 01:11 AM
Sebaiknya semadikan jenazah dekat sana je..xyah bwk balik..sbb proses dia nk bwk tanah air tersakiti ...

Syarikat penerbangan akan menguruskan semuanya, segala urusan akan jadi lebih mudah.

Quote BoongaKertas 21-5-2024 09:30 AM
salam takziah. moga rohnya dicucuri rahmat Allah.
Quote 3chanceno 21-5-2024 09:33 AM
mogey replied at 21-5-2024 09:11 AM
Bathtub

Ok..kadang floor bathtub tu licin lbila kita mandi dlm tu. Meols kalau mandi berdiri dlm bathtub, 1 tangan pegang handrail.

Lihat semua komen(116)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 12:21 AM GMT+8 , Processed in 0.052165 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top