CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Artis yang takut disaman kalau tak promosi produk Israel, anda pengecut & tak berprinsip!…” - Dai Fuad

15-5-2024 10:49 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4920| Komen: 23

Description: Baru-baru ini, tular satu gerakan digital yang dilakukan untuk memboikot para selebriti yang berdiam diri serta tidak menyebarkan kesedaran mengenai Palestin.

Baru-baru ini, tular satu gerakan digital yang dilakukan untuk memboikot para selebriti yang berdiam diri serta tidak menyebarkan kesedaran mengenai Palestin.

Gerakan digital berkenaan dikenali sebagai ‘Blockout 2024’ yang turut menyenaraikan beberapa artis tempatan dan pempengaruh media sosial seperti Dahlia Rizal, Mira Filzah, Scha Al Yahya, Meerqeen, Nadhir Nasar, Daiyan Trisha dan ramai lagi.

“Anda Pengecut Dan Tidak Berprinsip…”

Isu berkenaan turut mendapat respon oleh pendakwah, Ahmad Fuad Mohamad Mokhtar atau lebih dikenali sebagai Dai’ Fuad Mokhtar yang tampil memberi teguran secara terbuka buat para selebriti menerusi hantarannya di Instagram. Tegasnya, artis yang takut disaman jika tidak promosi produk yang menyokong Israel adalah pengecut dan tidak berprinsip.

“Kepada artis yang takut disaman kalau tidak promosi produk yang menyokong Israel. Ketahuilah, anda pengecut dan tidak berprinsip.”-tegas Dai Fuad


Menggesa pihak terlibat untuk membatalkan kontrak bersama produk yang menyokong Israel, Dai Fuad berpendapat biar iman ada di dada pula bersuara untuk menjaga tabung rezeki masing-masing.

“Batalkan kontrak, kali ini biar iman ada bersuara untuk menjaga tabung rezeki anda. Our people menggadaikan nyawa mereka untuk agama.”-tulis Dai Fuad lagi

Baru-baru ini, pelakon, Daiyan Trisha tampil memberikan penjelasan selepas dikatakan tidak memberikan kesedaran kepada orang ramai mengenai apa yang sedang berlaku di Palestin.


Jelas Daiyan, setiap individu mempunyai cara yang tersendiri serta tampil memuatnaik bukti sumbangannya kepada beberapa pertubuhan bukan kerajaan bagi membantu rakyat Palestin.

Sumber : Murai.my

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote manopBKK 15-5-2024 10:59 PM
FB tak boikot ke?
Quote limesherbet 15-5-2024 11:27 PM
So siapa kita nak boycott ni?

Sila give me updated list

Quote hyie 15-5-2024 11:41 PM
dah tu ngko ke yang nak tolong bayorkan duit saman tu sis? sembang lah kau tau lah artis tu nak deal dengan sponsor dia.
Quote sleepandream 16-5-2024 12:18 AM
israel tersenyum jah tgk ummah isley bergaduh sebab IG artis...
musuh sebenar deme tak nampak...

Quote monsterwife 16-5-2024 12:33 AM
Ayra Messi tu sedara mara footballer tu ke?
Quote sayurmayur88 16-5-2024 07:29 AM
jangan sampai isu ni jadikan korang bergaduh2 bagai..
btw tgk list nama tu, no 13 tu lawak hahaha siap ada gelaran lagi
Quote Minami2013 16-5-2024 07:36 AM
Orang blockout dia gi blackout kan... Sabo je la.
Quote makcik_d 16-5-2024 07:37 AM
Blockout 2024 ni sebenarnya untuk geng met gala sebab serangan besaran israel sama dengan masa met gala mcm sudah dirancang.Tambah si HB boleh buat hashtag let them eat cake mcm memerli prg palestin.
Quote ardent91 16-5-2024 08:17 AM
sleepandream replied at 16-5-2024 12:18 AM
israel tersenyum jah tgk ummah isley bergaduh sebab IG artis...
musuh sebenar deme tak nampak...:lol ...

tu hari tu aku pown kata lagu ni..


tah2 nya disebalik blockout movement ni pown yahudi israel sendiri.. nak melaga2 kan umat islam...


dorg bukan attack musuh ngan senjata jer... strategy halus pown berlambak...




Quote Burong_Hantuk 16-5-2024 08:34 AM
takbirrrrrr
Quote BellaThePrinces 16-5-2024 10:39 AM
ardent91 replied at 16-5-2024 08:17 AM
tu hari tu aku pown kata lagu ni..

soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

kan lg mudah pun....pun......

kau pun..........


Quote fattymah 16-5-2024 11:02 AM
Mak Nubhan kelek beg LV
Quote supernaturalee 16-5-2024 02:09 PM
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 10:39 AM
soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

adk aq ske s'ngat klaw dye t'ng0k 100 plu$..

kau rasa....

baru td google psl 100 plus xde gas
jumpa ayat yg komen tulis ayat kt atas tu
ni link:
https://m.facebook.com/my100plus ... 38608688931/?type=3
Quote renko 16-5-2024 02:24 PM
sama la gak kau pengecut tak tegur geng sendiri buat perkara mungkar dilaknat
Quote yururi 16-5-2024 05:08 PM
Diamlah lahnat! Ko punya rezeki pon hasil jaja air liur pasal agama je, nasib Msia ni ramai muslim, tu yg ko sedap menghencap pasal rezeki org lain
Quote dua_chzy 16-5-2024 05:17 PM
supernaturalee replied at 16-5-2024 06:09 AM
adk aq ske s'ngat klaw dye t'ng0k 100 plu$..

kau rasa....

Semoga ejaan Rabiatul Adawiyah dah bagus skunk.

Quote MatDeghem 16-5-2024 05:27 PM
Kenape retis2 malaya takut kena blackout?
Quote purebloodleo 16-5-2024 05:36 PM
Diamlah babi
Quote ardent91 16-5-2024 05:55 PM
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 10:39 AM
soalan ni ot ...

kenapa kena eja pown....pown...

"pun" tu kedengaran baku sangat

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 05:53 AM GMT+8 , Processed in 0.048257 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top