CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Ratusan tebuan serang tentera Israel, 12 askar pendatang haram cedera disengat

15-5-2024 08:25 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9209| Komen: 32

Description: TEL AVIV – Kira-kira 12 askar Israel cedera akibat disengat kawanan tebuan dalam kejadian di selatan Genting Gaza pada Jumaat minggu lalu, lapor akhbar The Times of Israel.


TEL AVIV – Kira-kira 12 askar Israel cedera akibat disengat kawanan tebuan dalam kejadian di selatan Genting Gaza pada Jumaat minggu lalu, lapor akhbar The Times of Israel. 

Pusat Perubatan Sheba di Tel Aviv memaklumkan, seramai 10 daripada mereka dibawa ke fasiliti tersebut untuk menerima rawatan dan seorang dirawat di unit jagaan rapi (ICU).

Insiden yang digelar ‘amukan tebuan’ itu berlaku ketika operasi melibatkan Briged Divisyen Selatan di Gaza.

Media tempatan melaporkan, sebuah kereta kebal telah merempuh sarang tebuan hingga menyebabkan sebilangan  anggota tentera disengat oleh beratus-ratus tebuan.

Beberapa doktor di hospital tersebut berkata, mereka tidak pernah berdepan kes seperti itu.

“Unit ICU, anestesia, rawatan toksikologi dan pakar mata dikerahkan untuk merawat kumpulan mangsa yang cedera,” demikian menurut  media tempatan. – AGENSI 


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote KamikuP 15-5-2024 09:15 AM
Padan muka!! Moga mereka mampos!!
Quote kotakbaju 15-5-2024 09:28 AM
Hah padan
Quote cantthinkofany 15-5-2024 09:29 AM
balasan Allah itu pasti....
Quote ketambangkang 15-5-2024 09:54 AM
sebesar2 kuasa kau, Allah hantar sekecik2 binatang je
Quote j3m4h 15-5-2024 11:01 AM
Hamek kaw…semut api & nyamuk lak pas ni please…
Quote ninja boy 15-5-2024 11:13 AM
Hujung2 haiwan tumbuhan malaikat jin yg turut serta
Quote johan-adx 15-5-2024 11:17 AM
kisah raja namrud dlu pun yg mengaku tuhan akhirnya tewas dgn seekor nyamuk saja
Quote prettygood 15-5-2024 11:21 AM
ni baru sikit erk, harap2 lepasni lagi teruk kena
Quote I.K.A888990 15-5-2024 11:43 AM
biar mati semua lahanat2 ni
Quote ifanonline 15-5-2024 11:44 AM
tentera2 Allah swt comes in many forms
Quote Sazreena 15-5-2024 12:54 PM
Elok mampos je korang semua
Quote bintangct 15-5-2024 12:56 PM
Menangis aku melihat video rafah 1 min tu.. sedangkan tebuan pun tahu bertindak terhadap puak²israel jahanam ni tp apa negara jiran² berdekatan buat? kenapa xnmpk pun bantuan dr negara jiran islam sempadan? Allahu.. tlg la
Apakah dgn share blockout tu org² palestin dpt diselamatkan? aku xnmpk benda ni membantu org palestin Semakin hari semakin sesak nafas tgk penderitaan org² palestin
Quote sharlenetexas 15-5-2024 12:56 PM
Adakah tebuan bakal dituduh sebagai pengganas?

Quote divalaura 15-5-2024 01:12 PM
elok lah tu..
harap tebuan sengat bebird tu pulak
Quote divalaura 15-5-2024 01:13 PM
sharlenetexas replied at 15-5-2024 12:56 PM
Adakah tebuan bakal dituduh sebagai pengganas?

hahaha nanti dorang panggil tebuan taliban..
otak israhell ni bukan betul pun
Quote mamapea 15-5-2024 01:16 PM
mau kena tebuan tanah terus kiok on da spot...
Quote airfilterkotor 15-5-2024 02:01 PM
Kalau aku banding tahap keberanian IDF dengan tentera Ukraine, IDF ni terserlah lembiknya.
Quote ina_na 15-5-2024 02:09 PM
airfilterkotor replied at 15-5-2024 02:01 PM
Kalau aku banding tahap keberanian IDF dengan tentera Ukraine, IDF ni terserlah lembiknya.

Idf mmg lembek...kalah gan Mujahideen kat Palestine bantai rakyat Palestine...bodo nak mampos...rakyat dia kat tanah Haram tu elok je Mujahideen x sentuh... Semoga mereka semua cpt mampos...sakit ati je tgk...
Quote Decaffeinated 15-5-2024 02:25 PM
Bila lah Palestine ni nak dapat sokongan dari ummah2 yang kuat dan cerdik. Baca komen2 terpaling dalam ni pun no wonder lah tak kemana. 12 askar lawan kena sengat tebuan tapi masuk juga berita macam dah menang perang.

Lihat semua komen(32)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

31-5-2024 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.463937 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top