CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Nyanyi Lagu Arwah Ibnor Riza, Netizen Puji Suara Razak Ahmad – ‘Dia Ini Ngaji Sedap, Menyanyi Pun Sedap’

12-4-2024 08:41 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 12517| Komen: 26

Description: Pelakon berpengalaman, Razak Ahmad meraih perhatian menerusi satu sesi siaran langsung yang dilakukannya di TikTok.


Pelakon berpengalaman, Razak Ahmad meraih perhatian menerusi satu sesi siaran langsung yang dilakukannya di TikTok.

Menerusi potongan video dimuat naik pengguna bernama Lieza di TikTok, Razak atau nama sebenarnya Abdul Razak Ahmad sedang menyanyikan lagu popular nyanyian Allahyarham Ibnor Riza yang berjudul ‘Mimpi Yang Tak Sudah’.


Ketika menyanyikan lagu tersebut, Razak dilihat turut beramah mesra dengan melayan komen-komen yang ditulis wargamaya media sosial.

Sehingga artikel ini ditulis, hantaran tersebut telah meraih lebih 520,000 tontonan dan lebih 20,000 tanda suka.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen terpegun mendengar kelunakan suara Razak.


Mereka turut memuji nyanyian pelakon drama ‘Kampung People’ itu dan menganggapnya sebagai seorang yang serba boleh sebagai seorang selebriti tanah air.



Sumber: TikTok zalizawatizakinuddin/OhBulan


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lampuled 10-4-2024 12:47 AM
Ramai anak seni yg ada bakat versatile dipinggirkan. Berlakon mantap, menyanyi sedap tp org tak bg kedudukan yg selayaknya. Yg berlakon kayu ,suara sumbang pulak diangkat² disanjung.
Quote chandrahusin 10-4-2024 11:17 AM
Baru kelmarin tgk RA host prog HMI ke apa ke tahun 80an dulu
Dia mmg berbakat ye
Jauh dr artis2 skrg
In fact artis2 zaman dulu dr Sharifah Aini Uji Rashid Latif Ibrahim Hail semua lah
Mmg lawa + berbakat
Tp RA ni tak masuk GV plk
Quote shida81 10-4-2024 11:53 AM
Dia mmg penyanyi kan.. Sore dia mmg sedap cuma x populor as penyanyi org knal dia as pelakon
Quote Thunderclouds 10-4-2024 04:24 PM
Edited by Thunderclouds at 10-4-2024 04:26 PM

Dia neh qari tilawah peringkat kebangsaan seblom jd retis.
Mmg la ngaji sedap.
Hapo.
Quote sukacactus 10-4-2024 05:09 PM
Dia dl2 ada masuk bintang rtm ke
Ingat2 lupa pulak
Tp as org lama mmg tau dia muncul as a singer dl lps tu br berlakon
Quote Minami2013 10-4-2024 06:03 PM
Dia kelakar jugak. Dlm cite kampung people.
Quote antikorok 11-4-2024 01:37 AM


[youtube]w0CCzd_AYZ0[/youtube]
Quote snowflakes 11-4-2024 07:07 AM
Dia memang penyanyi pun kan
Quote fadz84 11-4-2024 10:14 AM
Teringat drama Nur Hikmah tayangan bulan ramadan dulu2.. ost lagu Permaidani.. RA jd ustaz dlm drama tu..
Quote missbigrockstar 11-4-2024 11:08 AM
Masa aku kecik dulu teringat lagu harapkan pagar, pagar makan padi nyanyian RA ni. Masuk Muzik-muzik kategori Irama malaysia.
Quote smeetasmitten 11-4-2024 05:28 PM
Mcm mana nak buat posting masa hadapan ni?
Quote Jitu 11-4-2024 11:13 PM
aku teringat drama telefilm dia berlakon

daripada kampung dtg kl jd artis rakaman
siap ada kaset album dlm citer tu

Quote dua_chzy 13-4-2024 07:15 AM
Lampuled: Ramai anak seni yg ada bakat v ...


Tengok rupa katanya.

90% porumer bod gosip pun hadap sangat rupa pehtu suka body shame, face shame retis.

Nak expect hapa dengan culture sebegini?
Quote Kangkung1M 13-4-2024 10:58 PM
Edited by Kangkung1M at 13-4-2024 11:00 AM
dua_chzy replied at 12-4-2024 07:15 PM
Tengok rupa katanya.

90% porumer bod gosip pun hadap sangat rupa pehtu suka body shame, face sha ...

Dulu sI Razak ni popular. Selain nyanyi dan berlakon, dia juga dapat banyak job program kerohanian.

Tapi sejak kena tangkap basah dengan isteri orang, terus kerjaya dia merundum.

Khalwat : Razak Ahmad Hanya Mahu Ambil Baju
Sumber: https://www.mstar.com.my/spotlight/hiburan/2011/09/16/khalwat--razak-ahmad-hanya-mahu-ambil-baju
Quote kucingitam 16-4-2024 05:22 PM
suara sedap, berlakon pun best... natural je.. mmg rasa kalau dia berlakon lawak tu mcm diri dia sendiri je, tak yah buat2 lawaknya tu
Quote downiey 19-4-2024 06:40 AM
Kangkung1M replied at 13-4-2024 10:58 PM
Dulu sI Razak ni popular. Selain nyanyi dan berlakon, dia juga dapat banyak job program kerohanian. ...

ala kesiannye.
Quote telracs 19-4-2024 07:04 AM
antikorok replied at 10-4-2024 05:37 PM

Tengok video ni teringat pulak zaman remaja ku dahulu...
Quote oklatu85 19-4-2024 07:25 AM
Thunderclouds replied at 10-4-2024 04:24 PM
Dia neh qari tilawah peringkat kebangsaan seblom jd retis.
Mmg la ngaji sedap.
Hapo.

Ex student al khairiah temerloh nie..mmg sedap nasyid and tilawah
Quote ubat_batok 19-4-2024 07:26 AM

kita masa kecil2 mengidolakan betul RA ni..sbbnya tulah. Pakej, pandai ngaji..nyanyi also berlakon.


Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

30-5-2024 02:52 PM GMT+8 , Processed in 0.075648 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top