CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Dah Iras Fasha Sandha” – Puteri Balqis Disolek Alha Alfa, Netizen Puji Dah Macam ‘Miss World’!

17-2-2024 12:08 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 35965| Komen: 101

Description: Siapa tidak kenal Dato’ Alha Alfa, seorang jurusolek terkenal yang telah menghiasi wajah ramai selebriti terkenal dan orang kenamaan dengan teknik ‘makeup’ yang cantik dan malar segar.


Siapa tidak kenal Dato’ Alha Alfa, seorang jurusolek terkenal yang telah menghiasi wajah ramai selebriti terkenal dan orang kenamaan dengan teknik ‘makeup’ yang cantik dan malar segar.

Baru-baru ini, personaliti itu dilihat mencuri tumpuan warga maya apabila dia menata rias wajah pelakon remaja terkenal, Puteri Balqis.


Perkongsian momen-momen solekan pelakon wanita terbaik Asian Television Award itu turut dikongsi Alha menerusi satu hantaran Instagram miliknya.

Puteri Balqis dilihat cantik dengan solekan berona merah jambu lengkap berserta ‘cat eye’ yang menaikkan seri muka aktres itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen memuji kecantikan Puteri Balqis yang terlihat dewasa dan seiras pelakon terkenal, Fasha Sandha.


Malah, ada yang mengatakan solekan yang dikenakan Puteri Balqis itu membuatkan dia seperti ‘Miss World’ dan mempunyai kacukan Thailand dan Latina.

Puteri Balqis menerusi ruangan komen hantaran yang sama turut meluahkan rasa puas hati dan mendakwa wajahnya tidak ditumbuhi jerawat kecil seperti kebiasaan selepas mengenakan solekan tebal untuk apa-apa majlis.

SUMBER : Instagram/Beautifulnara

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote oggy 17-2-2024 12:28 AM
Cantik Aqish ni.. make up macam ni nampak iras2 Fasha pulak.. tapi Aqish tak payah la buat muka garang/RBF sangat..
Quote DottieDot 17-2-2024 12:33 AM
X dinafikan especially part mata tu..
Quote slyfynx 17-2-2024 12:38 AM
Dua2 nama dalam thread ni aku x bape berkenan.
Xtau nape
Quote _kelly 17-2-2024 12:52 AM
alha ni lepas g belajar kat barabear tu nampak beza sikit mekap tak macam pondan sangat tapi tetap tebal yach
Quote ReginaGeorge 17-2-2024 01:06 AM
Miss world tu tak lah. Kena repair dulu hidung dan jawline. Muka jenis tembam ni susah sikit nak nampak cantik.
Quote dagusengett 17-2-2024 01:20 AM
Tang Mata and finishing cantik
But the lips no likey
No need besar and lined camtu and no likey the color
Quote LadyCarefree 17-2-2024 01:21 AM
Dari dulu xfaham apa yg cantiknya budak ni.
Quote patchipink 17-2-2024 01:32 AM
rupa fasha? pada mata iols persis wati soeb je ,,,, tambah2 before mekap tu sebijik
Quote Minami2013 17-2-2024 02:11 AM
LadyCarefree replied at 16-2-2024 05:21 PM
Dari dulu xfaham apa yg cantiknya budak ni.

Kannnnn... Over nau netizen.

Quote azimie 17-2-2024 02:25 AM
Miss world mendanya gigi ada lubang angin gitu
Quote razzia 17-2-2024 04:20 AM
mcm muka emaknya adala/shery alhadat
Quote ezacbee 17-2-2024 05:16 AM
LadyCarefree replied at 17-2-2024 01:21 AM
Dari dulu xfaham apa yg cantiknya budak ni.

Masa kecik comot. Dah besar miss world tau.

Quote zuriey 17-2-2024 08:37 AM
Muka keras jantan di makeup pula oleh pondan
Tang mana mcm pasha nya
Quote blekkep 17-2-2024 08:40 AM
keras sgt muke aqish ni...mekap tebal lg nmpak cam pandan
Quote cicicumel 17-2-2024 08:40 AM
Tak suka dia ni .x habis2 buat muka ala2 garang gittew...berlakon pon sama .xleh ke biar nampak look down to earth..
Quote noor2 17-2-2024 08:58 AM
Kesian pasha...muka disamakam dgn budak ni...tang mana samanya
Quote 3480 17-2-2024 09:35 AM
Kenapa dia suka buat muka garang.
Rasa2 dulu x la muka garang.
Cana nk cakap eh..
Mcm ajet bagus pun ada
Quote chandrahusin 17-2-2024 09:44 AM
cicicumel replied at 17-2-2024 08:40 AM
Tak suka dia ni .x habis2 buat muka ala2 garang gittew...berlakon pon sama .xleh ke biar nampak look ...

Betul
Aqish ni kena tone down mcm dia dlm MV Jesnita
Lawa & comel je Aqish ni
Tp mcm berlagak garang
Mungkin sbb backgorund yg dh lalu mcm2
Dia jd dewasa sebelum waktu
Quote heythere123 17-2-2024 11:14 AM
sori tapi budak ni memang tak lawa. Nasib baik berbakat. Harap sheols tak ulang la perangai acah A lister tu

Lihat semua komen(101)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 09:49 AM GMT+8 , Processed in 0.228205 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top