CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Airasia : Harga Tiket Istimewa Kuala Lumpur Ke Bandar Bersejarah Xi'An, Bermula Dari RM469 Sahaja

26-1-2024 02:51 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7960| Komen: 30

Description: AirAsia mengumumkan kemas kini penting pada 22 Januari, dengan menghidupkan semula penerbangan langsung dari Kuala Lumpur ke bandar bersejarah Xi'an. Langkah ini menandakan penubuhan jambatan udara ba ...


AirAsia mengumumkan kemas kini penting pada 22 Januari, dengan menghidupkan semula penerbangan langsung dari Kuala Lumpur ke bandar bersejarah Xi'an. Langkah ini menandakan penubuhan jambatan udara baru antara Malaysia dan bandar ini, yang kaya dengan daya tarikan sejarah dan berfungsi sebagai titik permulaan Jalan Sutera.

Sebagai satu-satunya syarikat penerbangan yang menawarkan penerbangan langsung ke Xi'an, AirAsia X telah melancarkan kempen promosi istimewa. Penumpang kini boleh menikmati harga tiket satu hala termasuk segala-galanya bermula dari hanya RM469 untuk terbang dari Kuala Lumpur ke Xi'an. Promosi ini sah dari sekarang hingga 28 Januari dan terpakai untuk tarikh berlepas antara 4 April dan 26 Oktober 2024.

Benjamin Ismail, Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia X, menyatakan dalam satu kenyataan akhbar bahawa pembukaan semula laluan penerbangan ke Xi'an adalah hasil usaha berterusan syarikat dan merupakan sebahagian daripada usaha terus-menerus untuk memperluas rangkaian laluan. Tindakan ini tidak hanya menunjukkan komitmen teguh AirAsia untuk melaksanakan strategi pertumbuhan di China, terutamanya sempena ulang tahun ke-50 hubungan diplomatik Malaysia-China, tetapi juga menonjolkan tekadnya untuk terus memperluas perniagaannya di China.

Untuk meraikan detik penting ini, AirAsia menawarkan faedah tambahan kepada penumpang yang menempah tiket antara 22 hingga 31 Januari 2024, termasuk percuma seberat 20 kilogram untuk berat bagasi.

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote dua_chzy 26-1-2024 02:53 PM
Edited by dua_chzy at 26-1-2024 06:54 AM

Aiol kalau pi Xian nak tengok Terracotta Army tu jeh.

Uols yang pernah pi Xian - ok tak? Hada view Chinkies berak tepi jalan tak? Semoga takda la ye since majoriti Muslims.
Quote firstlurv 26-1-2024 04:06 PM
ikut nasib jgak....kalau dgn AA ni...hurm....
Quote ninja boy 26-1-2024 04:51 PM
Ada gunung go to hell panjat tangga boleh naik cable car boleh five peak huasan apa nama
Quote xtahumenahu 26-1-2024 04:53 PM
dua_chzy replied at 26-1-2024 02:53 PM
Aiol kalau pi Xian nak tengok Terracotta Army tu jeh.

Uols yang pernah pi Xian - ok tak? Hada view  ...

Eh.. Sama.. Teringin nak pi xian tgk terracotta warriors... N makan Chinese food versi halal
Quote kitaserupaaa 26-1-2024 05:00 PM
Selamat ke eh nak gi xian ni? Wilayah ni bukan ke banyak kes chinese muslim kene tindas & masjid2 kene tutup? Or kes tu kat wilayah lain?
Quote dua_chzy 26-1-2024 05:04 PM
xtahumenahu replied at 26-1-2024 08:53 AM
Eh.. Sama.. Teringin nak pi xian tgk terracotta warriors... N makan Chinese food versi halal

Kan. Cam sedap ja kebab kambing kat Xian tu.
Quote dua_chzy 26-1-2024 05:05 PM
kitaserupaaa replied at 26-1-2024 09:00 AM
Selamat ke eh nak gi xian ni? Wilayah ni bukan ke banyak kes chinese muslim kene tindas & masjid2 ke ...

Tak silap, yang memberontak tu ja ditindas. Chinese Muslim yang tak lawan CCP, aman2 ja pi masjid bagai.
Quote Kipaskiok 26-1-2024 08:54 PM
apakah?? ini hint tuk g jalan2 ke???
Quote Kipaskiok 26-1-2024 08:55 PM
Quote _kelly 26-1-2024 09:02 PM
dua_chzy replied at 26-1-2024 05:04 PM
Kan. Cam sedap ja kebab kambing kat Xian tu.

kawan iols yg p xian dulu cakap makanan kat sana masin..diorang kuat makan masin katanya tapi portion besar2 la

iols teringin jugak nak jalan2 china tapi macam takut pun ada sebab duk baca rakyat china merepek2 jugak..takut trauma
Quote Decaffeinated 27-1-2024 12:58 PM
xtahumenahu replied at 26-1-2024 04:53 PM
Eh.. Sama.. Teringin nak pi xian tgk terracotta warriors... N makan Chinese food versi halal

China tu besar dari timur ke barat, utara ke selatan makanan lain2.

Chinese food yang kat Malaysia dengan kat OZ (contoh) pun tak sama. Dua2 lebih sedap dari yang di China

Kalau kat Beijing ko boleh try makanan dari serata pelusuk PRC. Btw aku tak suka makanan Beijing, masin campur dengan manis gila ka apa.

Quote akusukaq 27-1-2024 06:32 PM
Dah 7 kali je China, ada tempat repeat dua kali, tapi Xian tak sampai sampai jgk... Tak tau ngape, Belum ada seru kut
Quote Tinot7 27-1-2024 10:02 PM
xtahumenahu replied at 26-1-2024 04:53 PM
Eh.. Sama.. Teringin nak pi xian tgk terracotta warriors... N makan Chinese food versi halal

Kat mesia pun ada cainis food..
Quote sharlenetexas 27-1-2024 10:09 PM
Thread berbayar?

Quote sharlenetexas 27-1-2024 10:12 PM
_kelly replied at 26-1-2024 09:02 PM
kawan iols yg p xian dulu cakap makanan kat sana masin..diorang kuat makan masin katanya tapi port ...

Pakcik chinese muslim yg jual chinese food kat kejiranan iols ni pun masak rasa masin juga. Iols suka kuewteow goreng je. Sup chinese iols tak suka sbb rasa masin. Lebih suka mee celup melayu/siam sbb semua rasa ada. Masin masam manis sikit. Balance rasa.

Quote Perwira2022 27-1-2024 10:35 PM
Mudah ke nak pi diy je tanpa travel agency?
Quote _kelly 27-1-2024 10:53 PM
sharlenetexas replied at 27-1-2024 10:12 PM
Pakcik chinese muslim yg jual chinese food kat kejiranan iols ni pun masak rasa masin juga. Iols s ...

dulu iols ingat cina makan tawar2 rupanya dorang kuat masin..makan sup tulang ayam reneh tu pon masin jugak
Quote cm_vungtau 28-1-2024 12:11 AM
Airasia menyampahnya la hai travel bawak 7 kg aje. Lepas tu sibuk nak check 7 kg ke idak, kalau tak kena pergi check in. Last2 check in pun dah beratus, pilih seat pun beratus
Quote rosmahisham 28-1-2024 02:38 PM
Edited by rosmahisham at 28-1-2024 02:39 PM

Hmm AA ni terimakasih je lahh..takot delayy sokmo..iols berani naik g thai,indon ,vietnam je lahh..tp pnh terkena dgn Tiram Travel g mekah naik AA ni adehh..rela dlm keterpaksaan gittew. Nk jgk g bln Dec pdhal time peak gitu mmg beribu2 umat mesia buat umrah sampai x ckup kapal terbanggg!byr 7-8k jgk time tu..tobat!

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 06:37 PM GMT+8 , Processed in 0.056439 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top