CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mengapa Perlu Memohon Sebagai Syarikat Awam Tersenarai Sebelum Pesaing Anda?

17-1-2024 10:01 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 20997| Komen: 1

Description: Globalisasi ekonomi menyaksikan perniagaan menghadapi tekanan persaingan dan sepanjang dua tahun lepas, Malaysia menyaksikan perkembangan positif dalam landskap penyenaraian. Sokongan dasar kerajaan d ...


Globalisasi ekonomi menyaksikan perniagaan menghadapi tekanan persaingan dan sepanjang dua tahun lepas, Malaysia menyaksikan perkembangan positif dalam landskap penyenaraian. Sokongan dasar kerajaan dan pembaharuan pasaran modal memberi isyarat baik untuk Tawaran Awam Awal (IPO).

"Mengapa Perlu Memohon Awal Sebelum Pesaing Anda?"

Landskap perniagaan berubah pantas membuatkan anda bakal menghadapi pelbagai cabaran jika pesaing tersenarai sebagai syarikat awam sebelum anda.

Syarikat tersenarai ada modal besar, dapat mengembangkan pasaran saham, meningkatkan kesedaran jenama dan hanya berdepan sedikit persaingan. 

1. Jurang Modal: Pesaing boleh menggunakan dana IPO untuk menyelidik dan membangunkan produk baharu, atau menambah baik perkhidmatan,

2. Jurang Teknologi dan Inovasi: Pesaing dapat melabur dalam kajian teknologi dan inovasi, mempercepatkan peningkatan produk dan penambahbaikan perkhidmatan.

3. Kejatuhan pasaran saham: Pesaing boleh guna dana tambahan untuk pemasaran dan peningkatan untuk menarik lebih ramai pelanggan.

4.Jurang Kesedaran Jenama: Syarikat tersenarai awam akan lebih menarik perhatian media dan berpotensi meningkatkan imej dan pengiktirafan mereka.

5. Kesukaran dalam melatih dan mengekalkan pekerja: Pesaing boleh menawarkan pampasan dan faedah yang lebih baik, menarik calon terbaik dalam industri dan mengekalkan tenaga profesional mahir.

Kelima-lima faktor ini mencukupi sebagai gambaran tentang jurang antara anda dan pesaing. Berada satu langkah ke depan untuk mendapatkan Tawaran Awam Awal (IPO) bakal menentukan kejayaan atau kegagalan di masa depan.

Bertindak segera, memahami dengan mendalam dan bersiap sedia dalam semua aspek untuk menjadi Syarikat Awam Tersenarai, memastikan agar kedudukan syarikat anda kukuh dalam persaingan di masa hadapan,  dan membina asas kepada kejayaan dan kemewahan. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chacon 18-1-2024 07:22 PM
cari dah ada video balik ke..gempak2

Lihat semua komen(1)


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENTADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 07:19 PM GMT+8 , Processed in 0.051646 second(s), 29 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top