CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Tikam, Kelar Tuan Rumah Gara-Gara Tak Puas Hati Kadar Sewa Rumah

6-12-2023 09:00 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5848| Komen: 18

Description: GOMBAK – Seorang wanita maut ditikam dan dikelar leher dalam satu kejadian di Jalan E4/1 Taman Ehsan, Kepong, di sini, 23 November lalu gara-gara ada individu yang tidak berpuas hati mengenai kadar ...
GOMBAK –  Seorang wanita maut ditikam dan dikelar leher dalam satu kejadian di Jalan E4/1 Taman Ehsan, Kepong, di sini, 23 November lalu gara-gara ada individu yang tidak berpuas hati mengenai kadar sewa rumah.


Pemangku Ketua Polis Daerah Gombak, Superitenden Noor Ariffin Mohamad Nasir berkata, mangsa wanita warga tempatan berusia 70 tahun ditemui orang awam dalam sebuah kereta jenis Honda City kira-kira pukul 10.16 malam.

Ujarnya, mangsa yang berada dalam keadaan berpakaian lengkap berada di bahagian belakang tempat duduk penumpang ditutup dengan kain selimut.

Gambar Hiasan

“Pemeriksaan tubuh badan mangsa mendapati terdapat kesan kelar di leher dan tikam di perut. Mayat mangsa dibawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Susulan itu, katanya, pada 27 November, lebih kurang 12.30 tengah malam, lapan lelaki warga tempatan berusia lingkungan 21 hingga 35 tahun ditahan pihak polis.


“Suspek ditahan reman selama 10 hari mulai 27 November hingga 6 Disember bagj membantu siasatan. Motif kejadian adalah tidak berpuas hati mengenai kadar sewa rumah.

“Kertas siasatan dirujuk kepada Timbalan Pendakwa Raya Selangor dan mendapat arahan tuduh ke atas salah seorang suspek di bawah Sekayen 302 Kanun Keseksaan,” katanya.

Tambahnya lagi, empat suspek akan dijadikan saksi pendakwaan manakala yang lain-lain akan dibebaskan.

“Suspek akan dituduh di Mahkamah Selayang pada 6 Disember,” ujarnya. –CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hareeeesah 6-12-2023 09:15 AM
tenant b*d*h ke ni.. setkt xpuas hati sekejapan bunuh org merana seumur hidup.. pegi la cr rumah sewa lain.
Quote Buritan 6-12-2023 09:34 AM
Rumah sewa aku dah berzmn rege mcm tuu . Plg murah plk.. itupun lmbt bayoo.. aku je yg kesian kat penyewa.. penyewa kalo boleh nak free terus
Quote iolss 11-12-2023 05:02 PM
dok free seumor hdp dlm jail nun..tp mmbazir duit tax kami nk bg hang makan.
bende boleh bincang ko main tikam2 plak. warga emas lak tu.. korang xde mak bapak ke
Quote mojarean_X 11-12-2023 05:11 PM
Buritan replied at 6-12-2023 09:34 AM
Rumah sewa aku dah berzmn rege mcm tuu . Plg murah plk.. itupun lmbt bayoo.. aku je yg kesian kat pe ...

Halau je chuols. Lps tu naikkan harga dan cari tenant lain. X yah nk kesian sgt last2 dorang tetap salahkan chuols.
Quote Buritan 11-12-2023 05:35 PM
mojarean_X replied at 11-12-2023 05:11 PM
Halau je chuols. Lps tu naikkan harga dan cari tenant lain. X yah nk kesian sgt last2 dorang tetap ...

Ontahlee sis bila tgk muka anak seko seko aku tak smpai atii.. lgpun rumah aku rumah buruk.. bknlee rumah rege sewa ribu ribu
Quote shernazz 12-12-2023 05:53 AM
Betul ke tak puas hati Kadar sewa rumah?
Quote she 12-12-2023 06:10 AM
Buritan replied at 6-12-2023 09:34 AM
Rumah sewa aku dah berzmn rege mcm tuu . Plg murah plk.. itupun lmbt bayoo.. aku je yg kesian kat pe ...

Ya ampunnnnn sama lah kitaaaaaa
Macik ada 3 rumah disewakan

Penyewa A tip top on time bayar
Sebab kawan sendiri yang sewa

Penyewa B sama juga teda masalah
Jenis diam je
Tak pernah ngadu rosak apa2

Penyewa C je macam hantu
Sakit kepala tiap bulan melayan
Bayar ikut suka waktu dia
Kadang tengah bulan baru dia bayar
Kita malas nak wasap nanya
Kadang ada terfikir nak suruh dia pindah
Tapi entah lah macam kesian pulak

Masa PKP dulu lagi terok
Tiap bulan minta potong sewa separuh harga
Katanya tak mampu padahal takde anak pun
Kita ni kesian
Bagi jugalah

Habis PKP
Dia beli kereta baru
Hawauuuuu betoiiiiiiiiiiii
Quote ipes2 12-12-2023 06:18 AM
Buritan replied at 6-12-2023 09:34 AM
Rumah sewa aku dah berzmn rege mcm tuu . Plg murah plk.. itupun lmbt bayoo.. aku je yg kesian kat pe ...

kaya Encik Buritan nih!
Tanah merata rumah2 sewa ada, boyfren 2-3
Quote Buritan 12-12-2023 06:55 AM
ipes2 replied at 12-12-2023 06:18 AM
kaya Encik Buritan nih!
Tanah merata rumah2 sewa ada, boyfren 2-3

Aminnn aku kayeee... Boifren 2 3 tuu yg tak menahan tuuu hahaha .

Bofren no 1 ipes
Bofren no 2 stinger
Bofren no 3 still hunting hahahahs
Quote Buritan 12-12-2023 06:58 AM
she replied at 12-12-2023 06:10 AM
Ya ampunnnnn sama lah kitaaaaaa
Macik ada 3 rumah disewakan


Hahaha.. beli toka baru tuu . Penyewa aku takde laa beli toka baru.. mmg sesak kot.. masa laki ade ok on time.. dah laki masuk punjare ni yg lmbt . Aku punya penyewa semua dpt yg teruk..
Quote dua_chzy 12-12-2023 07:57 AM
Orang kita (Malaysians) dah stoop sebegini low ke? Bunuh sebab tak puas hati dengan landlord ja?
Quote rifaa 12-12-2023 12:54 PM
Edited by rifaa at 12-12-2023 02:27 PM
Buritan replied at 6-12-2023 09:34 AM
Rumah sewa aku dah berzmn rege mcm tuu . Plg murah plk.. itupun lmbt bayoo.. aku je yg kesian kat pe ...

kesian biar bertempat uols
jgn jadi mcm aku, sian punya pasal, ada baby gitulast2 dia tinggal umah aku x berkunci, rumah penuh sampah
bil tertunggak beratus2, depo pon x cukup cover
sewa je xde tertunggak sbb dia tolak depo



Quote Buritan 12-12-2023 01:07 PM
rifaa replied at 12-12-2023 12:54 PM
kesian biar bertempat uols
jgn jadi mcm aku, sian punya pasal, ada baby gitulast2 dia tinggal umah ...

Tengoklaa skit skit lg halau la kott..
Quote ipes2 13-12-2023 05:12 AM
Buritan replied at 12-12-2023 06:55 AM
Aminnn aku kayeee... Boifren 2 3 tuu yg tak menahan tuuu hahaha .

Bofren no 1 ipes

Haha, iya semoga Allah murahkan rezeki Buritan dengan kekayaan yg banyak dan harta yg berguna, Aamiin ya Rabbal aalamiin
Quote Buritan 13-12-2023 07:30 AM
ipes2 replied at 13-12-2023 05:12 AM
Haha, iya semoga Allah murahkan rezeki Buritan dengan kekayaan yg banyak dan harta yg berguna, Aam ...

Aminnn.. mmg nak kayee satu utk diri sendiri dan family satu lg utk kucing gelandangan.. satu lg utk bantu org susah... Skrg tgh buat funding utk sorang budak sskjp yg tgh kesusahan
Quote ipes2 13-12-2023 08:39 PM
Buritan replied at 13-12-2023 07:30 AM
Aminnn.. mmg nak kayee satu utk diri sendiri dan family satu lg utk kucing gelandangan.. satu lg u ...

Alhamdulillah.
Semoga Allah permudahkan
Quote monreyes 13-12-2023 10:11 PM
Buritan replied at 13-12-2023 07:30 AM
Aminnn.. mmg nak kayee satu utk diri sendiri dan family satu lg utk kucing gelandangan.. satu lg u ...

sape anak sskjp tu sis burit...
Quote Buritan 14-12-2023 04:23 AM
monreyes replied at 13-12-2023 10:11 PM
sape anak sskjp tu sis burit...

Alaa budak yg jd keldai akaun tuu anak org kelate..ontah.. aku ni tak suke sskjp tp ontahh gigih aku nak menolong

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.049981 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top