CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dua-Dua Terbaring Dalam Kereta- Wanita Di Kelantan Maut Keracunan Karbon Monoksida, Rakan Lelaki Tak Sedarkan Diri

27-11-2023 06:55 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4831| Komen: 38

Description: KOTA BHARU – Seorang wanita menemui ajal selepas mengalami keracunan gas monoksida semasa berada di dalam sebuah kereta bersama rakan lelakinya di kawasan tempat letak kereta sebuah stesen minyak di ...
KOTA BHARU – Seorang wanita menemui ajal selepas mengalami keracunan gas monoksida semasa berada di dalam sebuah kereta bersama rakan lelakinya di kawasan tempat letak kereta sebuah stesen minyak di Jalan Sultan Ibrahim di sini malam tadi.


Ketua Polis Daerah Kota Bharu, Asisten Komisioner Mohd. Rosdi Daud berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kejadian itu kira-kira pukul 10.17 malam.

Menurutnya, pemeriksaan di lokasi kejadian mendapati seorang lelaki dan wanita berusia 20 tahun berada dalam keadaan terbaring di dalam sebuah kereta jenis Perodua Myvi.


Foto: Kosmo

“Mangsa wanita disyaki sudah meninggal dunia di dalam kereta tersebut manakala rakannya tidak sedarkan diri.

“Hasil bedah siasat di Unit Forensik, Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) mendapati, kematian wanita tersebut berpunca daripada keracunan gas monoksida,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.


Mohd. Rosdi memberitahu, mangsa lelaki ketika ini masih menerima rawatan di HRPZ II.

Menurutnya, polis mengingatkan tiada mana-mana individu membuat sebarang spekulasi mengenai kes itu bagi menghormati privasi keluarga mangsa.

Tambahnya, siasatan lanjut masih diteruskan dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut. –CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Thunderclouds 27-11-2023 07:14 PM
Ada arang dak dlm keta?
Nk tau tu ja.
Quote Tinot7 27-11-2023 07:15 PM
Berpakaian penuh ke dak? Nak tau tu jahh..
Quote makita 27-11-2023 07:40 PM
Tempat org ramai atau blkg lorong2 gelap?
Quote Belibis 27-11-2023 08:08 PM
Ok..taknak berejakulasi..ehhh..spekulasi.[em:3:]
Quote syamzana 27-11-2023 08:15 PM
"Menurutnya, polis mengingatkan tiada mana-mana individu membuat sebarang spekulasi mengenai kes itu bagi menghormati privasi keluarga mangsa"

lainkali takyah keluar berita, dah mati dlm keadaan sebegitu mesti la org berspekulasi.
Quote bakingsoda 27-11-2023 08:37 PM
perkataan terbaring tu mengundang, dgn parking tempat gelapnye, pastu tinted tak nampak dalam
Quote maroon_nerd 27-11-2023 10:12 PM
Aku tak rasa diorang ni buat apa2. Sebab kat stesen minyak. Plus nampak cerah je situ. Dijumpai pulak masa awal lagi. Lain la kalau dijumpai pukul 3,4 pagi.
Quote LoveSungmin 27-11-2023 11:39 PM
IMG_20231127_233743_350.jpg
Quote gigahertz 27-11-2023 11:41 PM
maroon_nerd: Aku tak rasa diorang ni buat apa2. Sebab kat stesen minyak. Plus nampak cerah je situ. Dijumpai pulak masa awal lagi. Lain la kalau dijumpai pukul 3,4 ...

i tak caya. i nak check whatsapp / fb messenger arwah baru i percaya.

Quote Decaffeinated 28-11-2023 12:15 AM
Assume enjin running lah kan?

Pukul 10 malam masih terlalu awal nak kata tertidur sebab mengantuk.
Quote Perawankota 28-11-2023 02:30 AM
Kadang2 bila baca pasal ni, takut rasa.. tapi kadang2 klu dah Nantok sgt aku tido gak dalam kereta dgn aircond terpasang..
Quote AverageJoe 28-11-2023 04:12 AM
kalau rasa waswas nak tidur dalam kereta, boleh lah standby beli Air Quality Detector thru online. simpan dalam kereta sebiji.
tak mahal sangat pun & boleh charge pakai USB cable.
size pun kecil boleh letak atas dashboard. cari yang boleh detect gas CO.
kalau detect akan keluar bunyi beep beep.
dah pernah test pakai dlm kereta lama yg bau minyak kuat masuk dalam cabin & memang ada detect bacaan naik.
turn off air cond recirculation button pun boleh detect device function atau tak.
Quote TomyamPuteh 28-11-2023 07:53 AM
Kalau jantan tu selamat, sedap la dia henjut pompuan lain pulak lepas ni.
Quote A-Are 28-11-2023 07:54 AM
AverageJoe replied at 28-11-2023 04:12 AM
kalau rasa waswas nak tidur dalam kereta, boleh lah standby beli Air Quality Detector thru online. s ...

mohon share u olls kat mana boleh beli...apa nama full nya...shoppee adakah?

Quote pokokmeranti 28-11-2023 07:57 AM
klu perjalanan jauh mungkin mereka berehat sebentar di situ. last2 x sedar keracunan.
Quote Zack8hunter 28-11-2023 08:09 AM
kalo nak berenjut takdenya diorg parking kt stesen minyak.. korang ni pun...
Quote diss69 28-11-2023 08:10 AM
Mngkin tertidur,atau berehat sekejap pastu terlelap...kalau akk n suami ada buat perjalanan jauh,suami mesti cari rr or stesyen minyak utk tido sekejap..
Quote vanillaninja 28-11-2023 08:17 AM
I kalau stop sekejap dekat mana2 I mesti off engine kereta bukak tingkap sikit. Bukan sebab I risau terlelap, tapi I tak suka engine idle lama2.
  
Anyway salam takziah.

Quote menjad 28-11-2023 09:32 AM
bahaya yer nih, turun kan lah sikit cermin kete tuh

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 11:00 PM GMT+8 , Processed in 0.063475 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top