CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Raf Yaakob Mohon Henti Spekulasi Punca Keretakan Rumah Tangga

24-11-2023 05:52 PM| Diterbitkan: tatod| Dilihat: 7452| Komen: 38

Description: Usahawan Raf Yaakob berharap semua pihak berhenti membuat spekulasi dan menyebarkan perkara tidak benar susulan keretakan rumah tangganya.Raf atau nama sebenarnya Raden Ahmad Faizal Yaakob 38, berkata ...
Usahawan Raf Yaakob berharap semua pihak berhenti membuat spekulasi dan menyebarkan perkara tidak benar susulan keretakan rumah tangganya.

Raf atau nama sebenarnya Raden Ahmad Faizal Yaakob 38, berkata setiap insan harus berpegang pada takdir.



"Selamat pagi semua. Saya berpendapat lebih baik berhenti menyebarkan sebarang spekulasi, kebencian dan perkara negatif dalam apa jua aspek.

"Kita berpegang semula pada rukun iman keenam iaitu percaya kepada qada dan qadar. Ia membawa maksud kepada berpegang kepada takdir.

"Seseorang itu mesti yakin dan percaya bahawa segala yang berlaku dalam alam ini semuanya ketentuan dan ketetapan Allah SWT.

"Sebagai manusia kita hanya pasrah dan reda kerana Allah SWT lebih mengetahui semuanya," tulis Raf.

Spekulasi pergolakan rumah tangga pasangan itu timbul selepas Mawar membuat keputusan tidak lagi berhijab, awal bulan lalu.


Menguatkan lagi dakwaan apabila Mawar dilihat memadam gambar bersama suaminya.

Difahamkan, mereka sepatutnya hadir ke mahkamah syariah, baru-baru ini.

Mawar atau nama sebenar, Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid dan Raf mendirikan rumah tangga pada 9 November 2017.

Hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan tiga cahaya mata, Raden Muhammad, 4, Raden Seri Rosabella Cinta, 2, dan Raden Seri Riyanna Sayang, 10 bulan.

Raf sebelum ini pernah berkahwin dan memiliki dua cahaya mata menerusi perkahwinan terdahulu.


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Qatrunnadaain 24-11-2023 06:04 PM
Anjer, adik.. anjer, adik…

Tup tup…

Sigh..
Quote Piramida 24-11-2023 06:12 PM
Kalau terus terang.. Jelas.. Dan straight to the point.. takde lah org sempat berspekulasi.
Quote missyL 24-11-2023 07:10 PM
Mawar xde amah ke tlg jaga ank. Sian plk.
Muda2 kawen beranak x Henti
Jaga ank tiri lagi
Mmg stress klo xde support dr suami tlg skali
Quote Rogue98 24-11-2023 07:23 PM
Malu nak cakap kau useless as a husband.
Quote zuuu 24-11-2023 07:38 PM
Ko pon cakap jelah alasan biasa yg artis2 dok pakai tu,antara kami dh xde keserasian/kesefahaman,kami dah cuba yg terbaik,mohon doa semua....bla bla bla
Quote kalchi 24-11-2023 07:38 PM
Setiap kali i baca nama anak anak drg ni i geli geleman
Quote Ayda89 24-11-2023 07:51 PM
Anak tiri pun mawar jaga ke
Quote rayna_raynes 24-11-2023 08:04 PM
kalchi replied at 24-11-2023 07:38 PM
Setiap kali i baca nama anak anak drg ni i geli geleman

Nama anak dia dengan bini first lagi la. Raden Seri Raysaa Chanela

Quote edayildiz 24-11-2023 08:11 PM
xberkenan nama anak dia..i suka yg simole..aminah ke..ibrahim ke..baru kena muka kokuksen tp nama klasik..gitoh
Quote Nurul8001 24-11-2023 08:13 PM
Apa prodak dia ni? Kalau mawar tu, product kosmetik mawarose.
Quote winky1 24-11-2023 08:16 PM
Ok adik....
Quote Dolmat 24-11-2023 09:40 PM
Raden.. anjer, kanjeng... Bagusssslahhh berpisah cara baik harap2 takde ler dari anjer ke anjing menganjing ya...

Quote Dolmat 24-11-2023 09:43 PM
Ohhh luper lak nak cakap MUKA Raf takde langsung nampak muka jowo gusti kanjeng kratonnnnn walaaaaatttt diningrat

Mcm pelarian Rohingya abis adaaa
Quote MisXoXo 24-11-2023 10:33 PM
Adik dia ni menempel abg ajalah..apa kerjanya ntah
Quote jlocute 24-11-2023 10:36 PM
Mawar ni stay di rumah sendiri atau tinggal di rumah inlaws sekali dgn abg ipar simisai kontot
Quote babynina30 25-11-2023 12:28 AM
Exbini yg 1st dh remarried kan lps onak berduri rap kne sundul dek gst dlu
Quote primarikey 25-11-2023 06:22 AM
babynina30 replied at 25-11-2023 12:28 AM
Exbini yg 1st dh remarried kan lps onak berduri rap kne sundul dek gst dlu

So edisi cash ke ni
Quote krimkraker 25-11-2023 07:19 AM
babynina30 replied at 25-11-2023 12:28 AM
Exbini yg 1st dh remarried kan lps onak berduri rap kne sundul dek gst dlu

Depa cerai sebab disondol ke? Ex nye macam xde meroyan...xde kuar pape statment pun...
Quote telracs 25-11-2023 08:28 AM
krimkraker replied at 24-11-2023 11:19 PM
Depa cerai sebab disondol ke? Ex nye macam xde meroyan...xde kuar pape statment pun...

Kita tunggu berita tentang Jutawan Duda yang mengintai dari tirai kamar... ketika mek GST ini masih berstatus isteri...

Lihat semua komen(38)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 09:27 PM GMT+8 , Processed in 0.069894 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top