CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Coldplay Pakai Topeng Mata Satu "Fitnah Akhir Zaman Itu Semakin Jelas"

24-11-2023 10:13 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 7970| Komen: 111

Description: Seorang individu menyelar tindakan vokalis Coldplay, Chris Martin yang memakai topeng mata satu semasa menyampaikan lagu Something Just Like This.
Seorang individu menyelar tindakan vokalis Coldplay, Chris Martin yang memakai topeng mata satu semasa menyampaikan lagu Something Just Like This.

"Coldplay punya penterjemahan untuk peminat yang tiada daya pendengaran. Dalam banyak-banyak kostum kenapa pilih yang mata satu?"


Dia juga mengecam peminat-peminat Coldplay yang sanggup bersusah payah ke konsert tersebut demi untuk kepuasan diri.




"Korang yang pergi tu tak sedar lagi? Atau rasa itu sekadar kostum? Sanggup bersesak redah kesesakkan lalu lintas dan basah kuyup.

"Dalam tak sedar sihir disalurkan maka menyembah seronok. Nama pun per ‘sembahan’ kan? Kita pun seronok menyembah tanpa sedar perbuatan kita sendiri."

Difahamkan topeng berkenaan adalah topeng makhluk asing dan Chris menggunakan bahasa isyarat semasa membuat persembahan tersebut yang ditujukan khas buat peminatnya yang kurang upaya pendengaran.


Diruangan komen, rata-rata warganet bersetuju dengan individu tersebut selain meluahkan rasa kesal terhadap peminat Coldplay yang disifatkan mudah melenting.



"Jangan ditegur abang, melenting nanti puak-puak dia. Fitnah akhir zaman itu semakin jelas dan semakin yakin fitnah tu sangat dahsyat."

"Tegur nanti cakap ‘terpaling Islam’. Itu ayat mereka, letih la."

"Betul tu, sedih tengok yang lain tapi apa boleh buat. Kita dah nasihat tapi mereka masih dengan dunia mereka sekarang, kita jaga diri sendiri je lah."

Untuk info, kira-kira 85,000 ribu peminat telah mengahadiri ke konsert tersebut malah ada yang sanggup berada di luar stadium semata-mata untuk mendengar persembahan Coldplay. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Dwdrum 24-11-2023 10:18 AM
Retis barat mahu buat concert di malaysia perlu attend Islamic class and conpirashit theory workshop...
Quote kalchi 24-11-2023 10:19 AM
Bg la seminggu chance untuk diorang bebunyi. Nanti habis la tuh semua benda ada musim kan
Quote Beribear 24-11-2023 11:25 AM
Ambik video orang lepastu sebarkan buat fitnah orang sembah mata satu. Alhamdulillah lah korang takde rasa untuk berhibur tapi tak perlu kot nak cakap orang islam yang pergi konsert tu sembah selain Allah
Quote rospinki 24-11-2023 11:31 AM
lebih jangan komen biarlah mereka terjun dgn labu-labu. skrg ni takpayah acah2 nk viral islamic konspirashit iluminati mf bagai tu. ehhhh lantakla sesapa nk ikut jalan sdiri. tak pasal2 kita pulak dikata beriya2. bole pegi mampus itu hak masing2. masing2 jawba sdiri.
Quote Antifake 24-11-2023 12:18 PM
Bahaya berbunyi ni. Bukan apa banyak yang x elok keluar dari yang elok.
Quote antikorok 24-11-2023 12:25 PM
Puak2 mata satooo skrg memang takde segan silu dah tunjok mereka adalah ahli sementara menunggu ketibaan yg dinanti yakni si mata satoo khennn?



Quote AkokKocik 24-11-2023 12:29 PM
Yg kurang pendengaran, apahal dtg??? Sronok ke cuma blh tengok, tp xdpt dgr?? Apa kepuasan yg korang dpt?? Tanya jerrr...
Quote seripahzeripah 24-11-2023 12:34 PM
Nak tnya la..yg sebok mendajalkan org..illuminati kan org..freemason kan org ni...diorang2 ni iman dlm diri tu dah cukup tebal sgt ke..
Sibuk mencerca org..konon terpaling islamic..tah2 solat subuh dkt masjid pun xpergi..baca alkhaf every friday sbgai bekalan utk menghadap dajal pun xbaca..
Quote kucingitam 24-11-2023 12:36 PM
mata satu ni dah banyak bertebaran lah, bukan coldplay je...panasnya bontot memasing..
Quote Skuau 24-11-2023 12:42 PM
Sian sapa jer yg buta sebelah matanya....terlalu banyak 'mende fikir'...la depa ni...orng nak berhibur jap jer..pung..balik...tidur..sok..teruskan idup spt biasa.hokey
Quote Minami2013 24-11-2023 12:46 PM
I rase cute je... Sign language ni utk org pekak n bisu utk communicate. Maybe mereka akan rase being appreciated.

Mata satu pulak no komen. Sebab i tak ambik tahu psl konspirasi2.
Quote Samerosie 24-11-2023 12:47 PM
Bukan first time orang wondering apa lah maksud benda ni semua...

Talking to ColdplayXtra , Chris detailed: 'The aliens and all that stuff, it’s allegorical. It’s us talking about life on Earth but without naming names because we are not really into criticism or finger pointing.

'But having alien heads is us saying we really believe in the equality of all people and all beings. So when people say they don’t really understand, I feel like that’s OK, it is maybe not for everybody.

'It is only for, like, six minutes. It allows us to go even more free and that is the whole reason we exist these days — to be free and to encourage others to be free.'

And while Coldplay's live shows may seem to be filled to the brim with excitement, Chris also shared that he suggests a whole lot more - with his ideas vetoed by bandmates.

Stage presence: The band are known to put on extravagant shows and bring outlandish stage surprises (Chris pictured during Coldplay's Hampden Park show last month)

Allegorical: Talking to ColdplayXtra, Chris detailed: 'The aliens and all that stuff, it’s allegorical. It’s us talking about life on Earth but without naming names because we are not really into criticism or finger pointing'

Pinning the final decision down to bandmate Will, Chris shared that the drummer 'has to feel it': 'For every idea that you see on stage there has been about 51 that Will said, ‘No way’. But that is how it works. He has to feel it. Once he feels it, we do it.'

Describing Will as 'the heart and anchor of the band', the star explained that it has to resonate with his pal.

Just last week, Coldplay sold 1.4million tickets for their recently-announced 2023 UK and European tour.


Quote MissYouSayang 24-11-2023 12:53 PM
Mujur tak pernah minat coldpelir
Quote Mamidingdong 24-11-2023 01:05 PM
Tak habis lagi nak mendajalkan org lahaiii
Quote bakingsoda 24-11-2023 01:45 PM
AkokKocik replied at 24-11-2023 12:29 PM
Yg kurang pendengaran, apahal dtg??? Sronok ke cuma blh tengok, tp xdpt dgr?? Apa kepuasan yg korang ...

baru nak tanya, mcmn boleh minat lagu2 pemuzik kalau pekak?
Quote ninja boy 24-11-2023 02:18 PM
Setiap Konsert perlu didetail kan apa yg boleh apa yg x boleh, lagu list pakaian pemusic tarian dll
Quote ninja boy 24-11-2023 02:22 PM
Edited by ninja boy at 24-11-2023 02:28 PM

AJL tv3 final zaman bila dulukala aman2 unsur Illuminati Freemason pintu gerbang lady in red lantai kotak2 kejadah semua itu pun terlepas xde sekor pun suh tukar konsep sblm acara
Quote SalenaGomez 26-11-2023 05:46 AM
ninja boy replied at 24-11-2023 02:22 PM
AJL tv3 final zaman bila dulukala aman2 unsur Illuminati Freemason pintu gerbang lady in red lantai  ...

Sebelum acara mana nak tau konsep nya. Maybe diorg refer kat org yg x tahu. Leps event AJL kan kena kondem teruk sbb ada unsur2 illuminati dan subliminal message. Org akan pandang ringan perkara ini, tapi kemampuan otak manusia ni hebat. Sbb tu byk guna subliminal message.

So jgn remehkan doa2 yg selamat kita dr fitnah akhir zaman ni contoh bacaan kahfi hari jumaat. Baca hari2 pon bagus. Kemudian hari nanti jgn kita menyesal sbb meremehkan
Quote Perwira2022 26-11-2023 06:20 AM
Ramai pengikut Dajal dalam ni

Lihat semua komen(111)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 10:28 PM GMT+8 , Processed in 0.064805 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top