CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Tiada RM50,000 Sebulan Saya Tak Boleh Jalani Kehidupan Seharian," Iqbal Zulkefli

14-11-2023 04:49 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 9457| Komen: 73

Description: Iqbal Zulkefli memerlukan sekurang-kurangnya RM50,000 sebulan untuk membayar segala komitmen hidupnya.
Iqbal Zulkefli memerlukan sekurang-kurangnya RM50,000 sebulan untuk membayar segala komitmen hidupnya.

Dia berkongsi paparan skrin pembayaran bil elektrik rumahnya mencecah RM1,600 sebulan dan berhabis ribuan ringgit untuk membeli susu anaknya, Ziyad.


Foto: IG

"Berungguh saya jual barang, sekelip mata begitu saja keluar balik bayar bil elektrik. Susu anak pun sudah beribu sebulan.

"Basic komitmen saya setiap bulan tidak kurang RM50,000 sejak lima tahun lepas. Tiada RM50,000 sebulan saya tak boleh jalani kehidupan seharian.

"Sendiri kerja tiada pernah ditanggung siapa. Ini pun bukan untuk saya sendiri sepenuhnya. Belum termasuk barang kehendak," katanya di Instagram.



Terdahulu, di Instagram Stories, Iqbal turut menjual beberapa perabot rumahnya kepada warganet dengan harga yang rendah berbanding awal dibelinya yang kebanyakannya mencecah ribuan ringgit.

Lucunya apabila ada yang menyifatkan barangan rumah Iqbal sama seperti yang orang ramai boleh perolehi di platform beli-belah e-dagang dengan harga yang jauh lebih murah.



"Saya kelu tiada jawapan apabila ada beberapa orang DM 'ni saya beli dekat Shopee baru berapa ringgit'. Macam mana saya nak jawab? Saya mahu jelaskan takut dianggap riyak.

"Begini, setiap barang yang saya beli nampak sama tapi bukan dia. Macam sofa, saya beli RM26,000, saya boleh tunjuk resit.


"TV ruang tamu pun RM30,000. Set pinggan mangkuk dah cecah RM25,000. Memang kalau cari di Shopee nampak seakan tapi bukan. Janganlah samakan begitu, kasihan saya.

"Saya jual bukan dapat untung cuma saya tidak mahu simpan. Kalau saya tawar percuma, semua berebut dan ramai ambil kesempatan.

"Biasa satu minit muat naik terus orang bayar," ujarnya. -CARI

Sumber: Gempak

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cikatilia 14-11-2023 05:00 PM
"Begini, setiap barang yang saya beli nampak sama tapi bukan dia. Macam sofa, saya beli RM26,000, saya boleh tunjuk resit.

aahahahahaha alalala bodoe... sendiri halusinasi ada org bertanya ke sbb tiba2 menjawab aneh2??
Quote Rogue98 14-11-2023 05:00 PM
Setiap kali keluar dia mesti nak cerita harga barang2 yg dia beli. Dia tak percaya dia yg beli ke atau tak percaya harga barang2 tu. Confuse aku..dia nak apa sebenarnye.
Quote anony-mous 14-11-2023 05:02 PM
Ni sekor lg elok tuhan tarik balik kemewahan tggal rm5k sebulan. Tgk betul ke x , hidup ke mati
Quote sleepandream 14-11-2023 05:05 PM
pastu noks?
Quote prince_marhaen 14-11-2023 05:50 PM
nonok delusi...
Quote TomyamPuteh 14-11-2023 05:51 PM
OK la. Muka Iqbal dgn muka adik beradik dia jenis siap la. Sedap gak la mata memandang.
Quote cikatilia 14-11-2023 05:52 PM
anony-mous: Ni sekor lg elok tuhan tarik balik kemewahan tggal rm5k sebulan. Tgk betul ke x , hidup ke mati

letak gaji minimum la.. rm1.5
mau terus mati kat situ
Quote I.K.A888990 14-11-2023 06:25 PM
knp la.hadap sgt dgn dia ni
Quote pokokmeranti 14-11-2023 06:42 PM
Susu anak apa sebulan beribu????
Quote dani-rox 14-11-2023 06:47 PM
agaknya kecewa sgt tak dpt ngorat inspektor aci tuh sampai delulu lemon
Quote slyfynx 14-11-2023 06:49 PM
Nobody gives a flipping F la kebal oi
Quote cmf_premierleag 14-11-2023 06:56 PM
Aku pun nk cite gak la expenses aku hr ni
Kopi costa coffee kat shell rm17
Nasi lemak telur mata + kerang rm8
Lunch nachos beef rm15
Teh tarik rm2.50
Kalo takde at least rm50 sehari, mmg susah akak nk cikcur dgn opismate ms bekfes dan lunch
Ok done membongak
Quote cikmi 14-11-2023 07:00 PM
susu jenama apa smp beribu? mcm gebang je lebih nk bg nmpk konon hidup mewah
Quote Dolmat 14-11-2023 07:28 PM
Gi lahhhh jahanaaaaaammmmmm ada orang kisah????

Mintak2 gaji KO seribu sebulannn baru kau tahu langit tinggi rendah siap meriakkkk lagi ke tak!
Hanatssss nyer BEBAL!
Quote fido_dido 14-11-2023 08:28 PM
artis ke kau nok?
Quote KucingBiru 14-11-2023 08:33 PM
Tak tau apsal org rasa bangga nak bgtau sebulan dia kena spend 50k untuk hidup.

Orang lain hidup, tidor, berak, ada rumah ada kereta jugak, tapi just RM5k je sebulan.

Patut berlawan sapa paling jimat pakai duit untuk hidup. Bukan bangga jadi yang paling bodo spend duit untuk benda sia sia.
Quote sukacactus 14-11-2023 10:13 PM
Dia ni kalau bercerita tak sebut price tag skali, tak sah
Quote maeye 14-11-2023 11:20 PM
Saya ingin membuat kesimpulan, berdasarkan thread2 terdahulu, saya rasa dia ni mcm ada bayar wartawan forum cari. Sbb Kadang2 tu, x keluar berita pun. Tp dpt pulak wartawan cari ni berita pasal dia. Haha. Lepas tu, tajuk mengundang pulak tu. Kihkih. Asal relevant ye dak?
Quote addamnor 14-11-2023 11:25 PM
Pastu noks? Netizen kena buat apa kalau komitmen kah 50k sebulan? Kau tetap lah tak relevant pada umat jelata waima komitmen bulanan kau adalah RM sejuta skalipon

Lihat semua komen(73)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 06:45 PM GMT+8 , Processed in 0.054941 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top