CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Ini Satu-satunya Penduduk Di Kampung Ini!

26-11-2015 10:54 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10826| Komen: 26

Description: Don Sammons yang mengambil keputusan untuk tinggal di satu kawasan pergunungan, Buford.
Oleh Adib ZA

Bayangkan anda tinggal berseorangan di rumah pun sudah pasti berasa agak ketakutan. 

Ini kan pula jika tinggal di sebuah kampung secara bersendiri, tiada penghuni lain. Namun, itu yang terjadi kepada lelaki ini, Don Sammons yang mengambil keputusan untuk tinggal di satu kawasan pergunungan, Buford. 

Yang menariknya dan tak kurang peliknya, dialah satu-satunya penduduk di kawasan perkampungan itu! 



Sammons telah meninggalkan Los Angeles pada tahun 1980 dan berpindah ke Buford kerana ingin lari dari kesibukan kota. Ketika dia dan isterinya berpindah ke sini, masih ada 7 orang yang mendiami kawasan itu. 

Namun, kesemua penduduk lain mula berpindah ke kawasan yang lebih membangun pada pertengahan tahun 1990-an. 

Kini, lelaki ini tinggal berseorangan selepas isterinya meninggal dan anaknya berpindah ke Colorado. 


(Sumber foto: daily mail)



Namun, Sammons yang memiliki perniagaan kecil di sini, sentiasa dikunjungi pelawat sehingga 1,000 orang sehari pada musim panas. Walau bagaimanapun, pelawat akan berkurangan pada musim sejuk. - CARI Infonet
2

Bagus
9

Marah
4

Terkejut

Sedih
3

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bellaa 25-11-2015 09:41 PM
Seronok nye duk sesorang. Tapi kalo ada emergency, bahaya lak
Quote syue86 26-11-2015 09:52 AM
bestnyeeeeeeeeeeee
Quote cikkilata 26-11-2015 10:14 AM
kampung sebelah dekat je kot.... mesti ade penduduk kat kampung sebelah... lain la if kampung dia tu ceruk dunia and dia tinggal sorang...
Quote -electrifying- 26-11-2015 10:18 AM
WUuu... Best... Bebas nk wat apa pon...
Quote reeny 26-11-2015 10:29 AM
kalau hidup sorang untuk tempoh seminggu dua kira seronok la tp kalau sepanjang hayat bosan giler..
Quote JohnPuteh 26-11-2015 11:03 AM
ada tanah kosong lagi tak..John rasa nak pindah g sana
Quote din_atos 26-11-2015 11:08 AM
JohnPuteh replied at 26-11-2015 11:03 AM
ada tanah kosong lagi tak..John rasa nak pindah g sana

Buka kedai urut
Quote JohnPuteh 26-11-2015 11:12 AM

bahahahahaha..bagus jgk idea tu..
Quote Artemesiaa 26-11-2015 12:05 PM
Mesti dia amat sayangkan tempat tu hingga tak mahu meninggalkannya walaupun terpaksa hadapi cuaca extreme time winter.
Quote mattzzx 26-11-2015 12:23 PM
bellaa replied at 25-11-2015 09:41 PM
Seronok nye duk sesorang. Tapi kalo ada emergency, bahaya lak

mana best tinggal tak ada pasangan?

Quote bellaa 26-11-2015 06:03 PM
mattzzx replied at 26-11-2015 12:23 PM
mana best tinggal tak ada pasangan?

xde orang kaco
Quote mattzzx 28-11-2015 09:28 AM

tapi keseorangan.....mana boleh hidup..

Quote GreenPurple 7-12-2015 12:04 PM
X sunyi ke...
Quote @pplegreen 7-12-2015 12:27 PM
tak takut ker tinggal sorang
Quote lil_honey 7-12-2015 02:06 PM
kalau korang igt, cite walter mitty dulu si walter ni ade pergi satu kepulauan yang 6 orang je duduk
Quote d_anne04 20-12-2015 12:35 PM
terbayang kesunyian dan kedamaian.....
Quote bianglala 20-12-2015 03:16 PM
dia hanya berkomunikasi, bersembang-sembang dengan orang yang singgah di kedainya...

Quote kucingsenyum 21-12-2015 09:55 AM
best...tapi mcm sunyi je
Quote cucuq 21-12-2015 10:09 AM
bestnyer....

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 05:55 AM GMT+8 , Processed in 0.058228 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top