CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

"F*ck White Privilege!" Lelaki Bengang Diludah Mat Salih Kerana Berebut Teksi

17-3-2023 10:10 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5691| Komen: 35

Description: Seorang lelaki diludah mat salih biadab yang memotong barisan ketika menunggu teksi.
Seorang lelaki diludah mat salih biadab yang memotong barisan ketika menunggu teksi.

Menerusi perkongsian hantaran @brdthrnry di Twitter, 

Foto: twitter


“Baru sahaja mengalami kejadian yang tidak menyenangkan hari ini. Saya betul-betul beratur untuk menaiki teksi dan datang pula seorang mat salih yang kebetulan memotong barisan.

“Apabila teksi tiba, saya cepat-cepat masuk dan menepisnya untuk beratur tetapi yang mengejutkan saya, dia meludah saya,” katanya dalam hantaran itu.



Menurut gambar yang dimuat naik, dipercayai kejadian tersebut berlaku di ruangan menunggu bas Transit Aliran Ringan (LRT) Ampang Park, Kuala Lumpur.

Sementara itu, orang ramai turut berkongsikan pengalaman yang sama apabila berdepan dengan individu yang berperangai sedemikian ketika menunggu pengangkutan awam.

“Pernah jadi dekat diri saya juga, namun pemandu teksi tahu saya menunggu lebih awal daripada orang yang memotong barisan. Selepas naik teksi dia menjerit dekat saya,” kata @millanials

“Saya pula masa dalam LRT, masa nak keluar (tren) dia tolak nak keluar cepat-cepat, saya terus marah ‘mat salih’ itu depan-depan,” kata @iamrafffffff.

“Lagi satu mat salih paling susah pakai pelitup muka dalam kenderaan pengangkutan awam,” kata @hakimilotabur. -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pittjie 17-3-2023 10:16 AM
alamak ... teruk nya pangai white man ni. dah la kau kat negara org. buat perangai cam lahanat. eh mmg lahanat pun. meanwhile aku smlm masuk2 lrt .. mamat mat saleh yang tgh duduk terus bangun bagi seat dia kat aku. walau aku tak nak .. dia insist jgk. so aku pun duduk la. lepas tu terfikir2 kjp .. aku ni dah gemuk sgt sampai nampak mcm org preggy ke? huhuhuhuhu
Quote pooh~key 17-3-2023 10:20 AM
Profile picture si pengadu macam gay bottom jah dek?
Quote ifanonline 17-3-2023 10:21 AM
whites are more racist than blacks
Quote laqoyah 17-3-2023 10:23 AM
Melayu pun sama lah.. BMF.. ketuanan Melayu..melayu terancam.. etc tu bukan sistematik racism kaaa??

Quote airfilterkotor 17-3-2023 10:25 AM
Paras ghoper macam backpacker busuk kepam hamis jer.
Quote hyie 17-3-2023 10:29 AM
alah noks, mana2 bangsa pon memang ada spesies caprut macam ni, toksah la dok bangga sangat dengan kulit putih ke ereb ke, sama je. diorang pon ada versi pprt diorang yach
Quote ifanonline 17-3-2023 10:32 AM
laqoyah replied at 17-3-2023 10:23 AM
Melayu pun sama lah.. BMF.. ketuanan Melayu..melayu terancam.. etc tu bukan sistematik racism kaaa?? ...

cuba tengok India, China, Japan, South Korean, North Korean...rasis depa nauzubillah...rasis Melayu ni kira mild aje...
Quote laqoyah 17-3-2023 10:41 AM
ifanonline replied at 17-3-2023 10:32 AM
cuba tengok India, China, Japan, South Korean, North Korean...rasis depa nauzubillah...rasis Melay ...

Yg pura2 mild tu la bahaya... Some Mat salleh dah mmg terkenal dgn tak beradap /tak beragama nye…so just jog on & move on bile kita jumpa specis hauk gini dik but then sini ramai yg jatuh ke kategori rider agama.. rider bangsa.. depan lain tp kt belakang menikam senyap2 talam bermuka-muka!
Quote capiloton 17-3-2023 10:42 AM
Edited by capiloton at 17-3-2023 10:52 AM
laqoyah replied at 17-3-2023 10:23 AM
Melayu pun sama lah.. BMF.. ketuanan Melayu..melayu terancam.. etc tu bukan sistematik racism kaaa?? ...

motto ngo jer pun, itu pun nak koyakk
orang melayu sendiri pun ramai tak amik port benda2 ni semua

ada ker cina dan hindu yang kena aniaya sebab melayu racist kat malaysia nih?

ada ker yang mati kena bunuh, tokong or kuil kena bakar, or gereja kena bom?

elok jer aku tengok pendatang asing hidup aman dalam negara nih,
kaya raya, jawatan tinggi, pegang kuasa politik

malaysia siap jadi sorga pendatang asing lagi,
immigran asing satu donia datang ke sini menumpang rejeki.
semua atas TOLERANSI orang melayu yang jadi majoriti di sini.

kalau melayu ni betoi2 racist, kiasu dan extremist,
takkan aman hidup pendatang asing ni semua

kalau kau fikir kan logik, dan kalau otak akal kau cukup,
kau takkan jadi bodoh mengata org melayu ni racist.
sebab ayat kau kontra dengan realiti di malaysia sekarang nih.



Quote white_musk 17-3-2023 10:44 AM
ifanonline replied at 17-3-2023 10:32 AM
cuba tengok India, China, Japan, South Korean, North Korean...rasis depa nauzubillah...rasis Melay ...

ya dik, resis malayu mid saja...
kerana itu lah semua orang boleh hidup aman damai saja...

cuba kau buat ludah ludah begitu di ereb dik, mau kena panchong dan dan tu juga
walau sama ugama, ereb tetap nampak adik seperti kain buruk 10 tahun lepas punya
Quote kucingitam 17-3-2023 10:46 AM
korang yang suka bangga2 kan mat salih kan...pandai ckp melayu sikit, puja puji sampai ke langit.. satu lagi arab..kemain disanjung dek org melayu isle..tapi arab yg hensem je..arab yg kelabu asap dipandang sepi..
Quote ifanonline 17-3-2023 10:46 AM
laqoyah replied at 17-3-2023 10:41 AM
Yg pura2 mild tu la bahaya... Some Mat salleh dah mmg terkenal dgn tak beradap /tak beragama nye… ...

kalau melayu benar2 rasis, tidak akan ada bangsa lain di Malaysia...sebagaimana di Indonesia satu ketika dulu, di mana cina2 indon di pancung kepala mereka, harta2 mereka di rampas, etc...
Quote ifanonline 17-3-2023 10:47 AM
white_musk replied at 17-3-2023 10:44 AM
ya dik, resis malayu mid saja...
kerana itu lah semua orang boleh hidup aman damai saja...

betul...arab lagi rasis dari melayu
Quote mrseller 17-3-2023 11:02 AM
Bagi jer fak u white cunt sekali
Quote cikatilia 17-3-2023 11:15 AM
hanat  tol mat saleh... dah biasa buat le tuh
Quote doubleharmonic 17-3-2023 11:46 AM
motip nak kena line up lepastu berebut naik teksi bagai? book jelah grab maxim indriver segala maknenek ehailing app tu kat phone ko sendiri? tak payah nak kena berebut kena ludah kalau hauk ko bagi jah rating 1 star kat driver tuhhh?
Quote s@s@ 17-3-2023 11:51 AM
lawak pulak 2-2 berebutkan teksi
myteksi ke? tapi bukan da book awal2 ke?
Quote doubleharmonic 17-3-2023 12:29 PM
s@s@ replied at 17-3-2023 11:51 AM
lawak pulak 2-2 berebutkan teksi
myteksi ke? tapi bukan da book awal2 ke?

kan chuolsss? iols tapaham heshe naik teksi apa sebenarnya? teksi meter kepam iswara cabuk merah putih yang kena tahan pakai tangan tu kerr? kat ampang park jahh pon ko pakai jelah grab airasia indriver bagai terus booking kat tepon sendiri mohtipp sangat nak kena gegeh berebut sampai ludah2 apoooo
Quote laqoyah 17-3-2023 12:33 PM
capiloton replied at 17-3-2023 10:42 AM
motto ngo jer pun, itu pun nak koyakk
orang melayu sendiri pun ramai tak amik port benda2 ni  ...

Tau pulak menanah telinga buat karangan justified bila kena kat bangsa sendiri kan??

Sooo.. where this gonna end? Sembang.. padahal sama je semua. Antara less and more tu je..

Lihat semua komen(35)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-7-2024 10:02 PM GMT+8 , Processed in 0.064697 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top