CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Jaga Mulut, Haris Ismail Pesan Kepada Netizen Yang Suka Sangat Cakap Buruk Tentang Bilal

13-10-2022 12:30 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 11376| Komen: 170

Description: Selepas pengacara sensasi Neelofa mendedahkan wajah anaknya, Muhammad Bilal laman sosial semalam, suaminya pula Haris Ismail memuat naik status berunsur nasihat.
Selepas pengacara sensasi Neelofa mendedahkan wajah anaknya, Muhammad Bilal laman sosial semalam, suaminya pula Haris Ismail memuat naik status berunsur nasihat.


Haris atau lebih dikenali sebagai PU Riz, 27, berkongsi status mengingatkan tentang akhlak itu dipercayai ditujukan kepada netizen yang bercakap buruk tentang anaknya.


“Apa-apa pun yang hendak dilakukan, lakukanlah dengan akhlak.

“Nabi diutus untuk menyempurnakan akhlak. Jaga diri jaga mulut ini semoga Allah beri kebaikan dalam hidup kita. Insya-Allah” tulisnya.



Menurut Haris, sebagai seorang manusia yang beragama Islam, menjaga akhlak merupakan perkara yang sangat penting.

Terdahulu, Neelofa mengejutkan ramai apabila memuat naik video berdurasi 1 minit dan 44 saat dalam akaun Instagramnya yang memaparkan koleksi wajah Bilal sejak dilahirkan sehingga kini.

Sebelum ini, isu wajah Bilal hangat diperkatakan apabila seorang pengguna TikTok memuat naik video dalam laman sosial berkenaan.



Neelofa kemudiannya meluahkan rasa kesal dan tersinggung dengan tindakan individu yang menyebarkan wajah Bilal tanpa kerelaannya.

Malah, pengacara Next To Neelofa itu turut terkilan dan mendakwa individu terbabit telah menyunting foto Bilal sebelum memuat naik ke laman sosial.

Akibat tindakan tersebut, pelbagai fitnah dan komen negatif dilemparkan terhadap anak lelakinya itu.



Untuk rekod, Neelofa dan pendakwah bebas, Haris Ismail mendirikan rumah tangga pada 27 Mac tahun lalu.

Rumah tangga pasangan tersebut seterusnya diserikan dengan kelahiran Bilal pada 29 Januari lalu di sebuah pusat perubatan swasta di ibu negara. -CARI

Sumber: Kosmo

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ihtisyam1 13-10-2022 12:32 PM
semua baby comel , tapi muka bilal ni biasa biasa je... mcm org kata fatima jugak dlu... biasa biasa je
Quote dua_chzy 13-10-2022 12:33 PM
Baca tu benaks.  
Quote dua_chzy 13-10-2022 12:33 PM
Jaga diri jaga mulot katanya.
Quote mrsrezza 13-10-2022 12:34 PM
Haha jahlop sentap ke org samakan bilal n afwa. Kat tiktok & ig kemain banyak penyembah jahlop eh. Jahlop pon nak samakan gambar zoom in and gambar yg dia amik. Muka jahlop tu kalau amik gambar zoom in pon idoklah lawa mana. Sian ko jahlop makin hari macam org gila aku tgk ko ni.
Quote miemiecha 13-10-2022 12:34 PM
mana gambo kne sunting tu? lama dah mintakkkk..
teruk sgt ke depa edit???
Quote BknMaksum 13-10-2022 12:35 PM
Plg sesuai ditujukan kpd langaus2 & lobenaks. Haaa dgr tue, binik jah si pakcetad dh berbunyik.
Quote Masukkeluar 13-10-2022 12:38 PM
kt gmbr puyu pegang bilie tu biasa2 plak muka bilie..sebijik sm dgn gmbr ambik curi2 kt kaunter
Quote nazriatie 13-10-2022 12:39 PM
Jaga burung
Quote virgocircus 13-10-2022 12:42 PM
Skang kena jaga tangan/jari jemari bukan mulut. Xtaulah kalo sejenis menaip smbil cakap kuat2 apa yg ditaip tu. Lol
Quote immaryjane 13-10-2022 12:43 PM
Mase kne serang dgn kaum kerabat sskjp, kt situ pun dh tahu akhlak family tu mcm mne. Tapi demi CEO modal rm100k nunha markaz tijari, kurela kn jua kn
Quote immaryjane 13-10-2022 12:45 PM
And si bngkus byk share gmbr billie dgn punai. Punai tk ade ke ambik gmbr moment2 ummi bungkus dgn billie? Ummi bungkus mmpu selfie je
Quote chocobozhere 13-10-2022 12:45 PM
Harap peminat laki bini ni yg suka mengata anak seteru dan seteru pun ambil nasihat bersama. Bersama2 kita jaga akhlak kita ye...
Quote missHaidiD 13-10-2022 12:46 PM
Jah ko patut relax2 sudah.takpyh gelabah.
Quote CiliPadiSedap 13-10-2022 12:46 PM
yang dekat kaunter baby yang sama ke?
Quote makiting 13-10-2022 12:46 PM
Rasanya haris ni kena didik binik dan keluarga mertua dia dulu br sibuk nak nasihat org.. dia lupa kot yg org mengata sbb nampak, sbb perangai memasing kemain.. kalau xnak org kata or caci..ajar bini tu off segala sosial media..  
Quote missHaidiD 13-10-2022 12:48 PM
Piyu ni tak berani nk sound tepat kan. Dia berani keluarkan hadis2 cmni.
Dia pun terasa agaknya org ckp si bilie.

Bilie comel. Tp stop la guna dia kalau tak nk jadi mangsa kata2 tak elok pd bilie.

Quote talia 13-10-2022 12:48 PM
"lakukan dgn akhlak" - ayat tak gramatis yer pubird, cuba lg. tp harap benaks paham nasihat abah biyal
Quote Raman 13-10-2022 12:49 PM
nazriatie replied at 13-10-2022 12:39 PM
Jaga burung

Aku suka nasihat ni….kemain la pasangan terpaling ni macam la diorang paling sempurna
Quote CiliPadiSedap 13-10-2022 12:49 PM

hahahahahaha. mulut u ni tiada insurans boleh cover

Lihat semua komen(170)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 02:51 AM GMT+8 , Processed in 0.168406 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top