CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Seni Budaya Lihat artikel

"Unik Dan Istimewa, Itulah Malaysia" – Pasangan India Bersanding Ikut Adat Melayu

15-6-2022 04:48 PM| Diterbitkan: Cintaerina| Dilihat: 4593| Komen: 23|Original author: Cinta Erina

Description: Baru-baru ini, tular video yang dimuat naik seorang pengguna Tiktok dikenali sebagai Pierre Emerick Lingesh, memaparkan pasangan pengantin yang sedang meraikan hari perkahwinan mereka.
Sumber: Tiktok Pierre Emerick Lingesh


Baru-baru ini, tular video yang dimuat naik seorang pengguna Tiktok dikenali sebagai Pierre Emerick Lingesh, memaparkan pasangan pengantin yang sedang meraikan hari perkahwinan mereka. 

Menerusi video tersebut, pasangan mempelai berbangsa India itu membuat kelainan pada majlis perkahwinan mereka dengan mengikut adat bersanding orang Melayu. 


Pasangan pengantin itu juga turut mengenakan busana lengkap mengikut adat traditional orang Melayu dengan bersongket dan bertanjak. Unik betul!

Menurut Pierre, pasangan pengantin itu berkahwin pada 10 Julai lalu dan majlis perkahwinan dibuat khas untuk meraikan rakan-rakan pengantin lelaki yang merupakan anggota polis dan juga rakan kepada bapa pengantin lelaki yang merupakan bekas tentera. 

Meninjau ke ke ruangan komen, kebanyakan netizen memuji pasangan pengantin itu kerana sanggup membuat majlis khas untuk menyambut rakan-rakan mereka. Di samping itu, netizen juga mendoakan agar perkahwinan mereka sentiasa bahagia hingga ke anak cucu. - CARI

Sumber: Tiktok Pierre Emerick Lingesh


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Artemesiaa 15-6-2022 06:34 PM
Mesti dia ada ramai kawan2 melayu dan berpakaian macam tu untuk meraikan mereka yang datang sama
Quote Thunderclouds 15-6-2022 07:05 PM
Ade dak geng agama dia merempan nnt lari akidah mcm geng mulayu?? Tanye jurrr
Quote Samerosie 15-6-2022 07:11 PM
Cuba org melayu lak bersanding cam orang india sure kena kutuk berjemaah.
Quote jazaa100 15-6-2022 07:34 PM
Samerosie replied at 15-6-2022 07:11 PM
Cuba org melayu lak bersanding cam orang india sure kena kutuk berjemaah.

Aah kann.....

Nati kuar le setazah jadian.....
Quote Mary_jane 15-6-2022 09:26 PM
Mostly yang jadi anggota & join gomen ni dah sebati dengan budaya melayu. Tapi mulayu jek kebangga budaya luar, malam berinai haruslah tema Bollywood gitew.
Quote ketambangkang 16-6-2022 08:26 AM
bersanding tu memang adat india asalnya
Quote supernaturalee 17-6-2022 04:20 PM
ketambangkang replied at 16-6-2022 08:26 AM
bersanding tu memang adat india asalnya

tu lah pasal
mcm kelakar plak
lupe kot msg2

tp smart la laki tu
berspek hitam nmpk ensem


Quote ina_na 18-6-2022 11:03 AM
Samerosie replied at 15-6-2022 07:11 PM
Cuba org melayu lak bersanding cam orang india sure kena kutuk berjemaah.

Cousin aku dl kawin,mlm berinai tu siap joget2 Bollywood lg..semak lak tgk..tp nk bt mcm mn mak long aku pejam mata je pe anak dia nk bt...
Quote Cokoro 18-6-2022 11:07 AM
Ohh. Dah biasa brgaul dgn org melayu. Keluarga anggota beruniform plk tu. Tahniah2. Ok je brsanding nk pakai apa pun. Org melayu kita lagilah, segala jenis baju dipakainya
Quote Samerosie 18-6-2022 12:02 PM
ina_na replied at 18-6-2022 11:03 AM
Cousin aku dl kawin,mlm berinai tu siap joget2 Bollywood lg..semak lak tgk..tp nk bt mcm mn mak lo ...


keluarga bapak sepupu org melaka, lepas bersanding ada  joget lambak.
Quote Racurve 18-6-2022 01:35 PM
adat melayu asal hindu tersenyum sinis

Quote Melloew 17-11-2023 09:30 PM
Raikan perbezaan
Quote Mamidingdong 18-11-2023 12:09 AM
Bukan ke bersanding tu adat hindu?
Quote any42 19-11-2023 06:15 AM
wah. selamat pengantin baruuuu
Quote bottombikini 22-11-2023 05:05 PM
takde pelik pun
melayu pun selalu malam berinai bersanding dgn mejlis boliwud
Quote adelea 26-11-2023 01:03 PM
Samerosie replied at 15-6-2022 07:11 PM
Cuba org melayu lak bersanding cam orang india sure kena kutuk berjemaah.

Setakat nak sari tu xde masalah kot
Sbb pakaian je

Tapi adat perkahwinan mmg x boleh
Org islam mmg tak boleh menyerupai mana mana agama

Quote Zeatyisaac 9-12-2023 03:50 PM
Samerosie replied at 15-6-2022 07:11 PM
Cuba org melayu lak bersanding cam orang india sure kena kutuk berjemaah.

Jarang bersanding cam India. Resepsi cara Kristian banyaklah.
Quote Lily_Elizabeth_ 13-12-2023 07:27 AM
Lawa pengantin lelaki dan perempuan.
Quote Skuau 14-12-2023 11:51 PM
ketambangkang replied at 16-6-2022 08:26 AM
bersanding tu memang adat india asalnya

t20 mana tau tu..depa nengok omputeh jer...

Lihat semua komen(23)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

20-4-2024 11:45 PM GMT+8 , Processed in 0.203480 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top