CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Aset RM8 Juta: Maya Karin Jadi Tumpuan

7-7-2015 02:20 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 23915| Komen: 139

Description: Menjadi seorang artis bukan selamanya seseorang itu boleh berada di atas. Menyediakan 'bekal' untuk masa hadapan, ramai artis dan selebriti yang mula melibatkan diri dengan bidang perniagaan dan pel ...
Oleh Adib Za

Menjadi seorang artis bukan selamanya seseorang itu boleh berada di  atas. Menyediakan 'bekal' untuk masa hadapan, ramai artis dan selebriti yang mula melibatkan diri dengan bidang perniagaan dan  pelaburan.


Terbaharu, pelakon Maya Karin dilaporkan sudah mengumpul aset  bernilai RM8 juta hasil pelaburan hartanah yang disertainya.

Memetik laporan Harian Metro, Maya Karin mula mula melibatkan diri  dengan pelaburan ini dengan tujuan menjadi bekalan di hari mendatang. Melihatkan beberapa orang artis veteran yang tidak memiliki kediaman sendiri di hari tua membuka mata Maya agar berusaha mendapatkan tempat berlindung ini. 


"Sememangnya untuk menyertai pelaburan dalam bidang hartanah mempunyai cabaran besar khususnya daripada segi mendapatkan pembiayaan dari pihak bank dan menguruskan pembayaran semula yang mana saya perlu bijak mengatur langkah bagi memastikan modal dikeluarkan mampu memberi pulangan serta tidak merugikan"

(Sumber foto: ecelebrityfacts)


"Salah satu sebab saya memilih menceburkan diri dalam industri hartanah kerana rumah adalah satu keperluan dan kita juga ada mendengar atau membaca laporan mengenai golongan artis veteran yang tidak mempunyai kediaman sendiri"

"Atas sebab itu, saya memikirkan pada satu hari nanti sekiranya berlaku sesuatu, sekurang-kurangnya ada kediaman untuk berlindung," katanya.

Ternyata langkah berani Maya mendapat perhatian ramai orang di kalangan netizen mahupun rakan artis kerana ia memberi inspirasi kepada orang lain agar berusaha mendapatkan keselesaan demi masa hadapan. Bukan material yang dicari, namun lebih penting harta yang dikumpul  untuk kesenangan di hari tua nanti. Tahniah Maya! - CARI Infonet

13

Bagus
24

Marah
16

Terkejut
9

Sedih
3

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote namirulmukminin 6-7-2015 01:16 PM
Minah ni janda kan? Kayo tu...
Quote alesandra 6-7-2015 01:17 PM
dia tak ckp pun dia dapat 8 juta ingat dia peghak mcm che ta ka?
Quote kentel 6-7-2015 01:20 PM
alesandra replied at 6-7-2015 01:17 PM
dia tak ckp pun dia dapat 8 juta ingat dia peghak mcm che ta ka?

che ta tak mampu uols...rumah sendu kecik..sampai menyewa utk letak closet...hiks...
Quote alesandra 6-7-2015 01:23 PM
kentel replied at 6-7-2015 01:20 PM
che ta tak mampu uols...rumah sendu kecik..sampai menyewa utk letak closet...hiks...

beza mentaliti maya ngan che ta..maya beli rumah utuk future,tempat berlindung.che ta menayang dia byk baju...
Quote sayang_mulut 6-7-2015 01:23 PM
aset 8 juta.. utang pulak berpa juta??
Quote Changa 6-7-2015 01:25 PM
sayang_mulut replied at 6-7-2015 01:23 PM
aset 8 juta.. utang pulak berpa juta??

sheols low maintenance kot?
kad kahwen dulu pun buat sendiri jah.
baju kahwen pun recycle kat adik sheols pula
Quote crankshaft 6-7-2015 01:26 PM
sayang_mulut replied at 6-7-2015 01:23 PM
aset 8 juta.. utang pulak berpa juta??

Nko patut tanya.......aset bermillion dapat diusahakan...rumah satu yang bertangga( marriage) tak dapat kekal...apa cer?


Quote crankshaft 6-7-2015 01:29 PM
Changa replied at 6-7-2015 01:25 PM
sheols low maintenance kot?
kad kahwen dulu pun buat sendiri jah.
baju kahwen pun recycle kat ad ...

Perkahwinan paksa kot?

Quote mesmerize 6-7-2015 01:31 PM
sheols beli rumah2 pastu jual harga lebih tinggi kat area lembah klang ke?
Quote Acong 6-7-2015 01:32 PM
crankshaft replied at 6-7-2015 01:26 PM
Nko patut tanya.......aset bermillion dapat diusahakan...rumah satu yang bertangga( marriage) tak  ...

laki tu spesis biawak hidup   
Quote crankshaft 6-7-2015 01:33 PM
alesandra replied at 6-7-2015 01:23 PM
beza mentaliti maya ngan che ta..maya beli rumah utuk future,tempat berlindung.che ta menayang dia ...

Maya beli rumah tuk future...bila mati boleh bawak sekali rumah futurenya kedalam liang....CHE ta.....beli busana beratus pasang........ pakai buang....tak bawak kemati...tuh bezanya kot?


Ngeh ngeh ngeh......
Quote crankshaft 6-7-2015 01:35 PM
Acong replied at 6-7-2015 01:32 PM
laki tu spesis biawak hidup

Nee mesti perkahwinan mengikut script tak kenal maka tak cinta kot?
Kah kah kah......
Quote epis 6-7-2015 01:36 PM
mesmerize replied at 6-7-2015 01:31 PM
sheols beli rumah2 pastu jual harga lebih tinggi kat area lembah klang ke?

kat UK, United Kingdom bukan Ulu Kelang...
Quote Modngengade 6-7-2015 01:37 PM
Changa replied at 6-7-2015 05:25 AM
sheols low maintenance kot?
kad kahwen dulu pun buat sendiri jah.
baju kahwen pun recycle kat ad ...

maya karin banyak boleh  save duit kerana tidak membeli deodorant
Quote kentel 6-7-2015 01:44 PM
alesandra replied at 6-7-2015 01:23 PM
beza mentaliti maya ngan che ta..maya beli rumah utuk future,tempat berlindung.che ta menayang dia ...

mentaliti pprt kelas flight steward sis
Quote primemova 6-7-2015 01:45 PM
Che ta melabur beli baju, kasut, henbeg,
Quote fifie_olin 6-7-2015 01:49 PM
pandai maya menyimpan
Quote MH37O 6-7-2015 01:53 PM
primemova replied at 6-7-2015 01:45 PM
Che ta melabur beli baju, kasut, henbeg,

che ta dia ingat bila dia jual balik "eset2" baju2 dia,harga akan melambung naik kot mcm rumah...
Quote kecimpret 6-7-2015 01:54 PM
epis replied at 6-7-2015 01:36 PM
kat UK, United Kingdom bukan Ulu Kelang...

kat UK ke..patut laa leh dpt smp 8 juta

Lihat semua komen(139)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:19 PM GMT+8 , Processed in 0.088765 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top