CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Reka bentuk Pejabat Paling Unik Di Dunia

8-6-2015 11:43 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 8841| Komen: 12

Description: Ruang kerja yang kreatif mampu mewujudkan pekerja yang berdaya saing dan tinggi produktiviti..
Oleh: CMFreporter2

Reka bentuk dalaman tidak terhad hanya semata-mata untuk kediaman peribadi. Kini, ia sudah diaplikasikan untuk membentuk sebuah pejabat yang bukan sahaja cantik, malah unik dan menyelesakan.


Menerusi portal The Most 10, beberapa ruang kerja yang direka bentuk unik dan berbeza, telah menarik perhatian ramai orang. 

Ini memberi ilham sekaligus menyuntik semangat kepada pekerja di syarikat berkenaan untuk jadi lebih kreatif dan berdaya saing apabila mendiami ruang kerja sedemikian. 



01. Autodesk Office - Milan





02. BASF Office - Chile





03. Foursquare HQ Office - New York





04. Googleplex - California





05. Medina Turgul DBB - Istanbul
 




06. Red Bull Workspace - Sydney





07. Selgas Cano Architecture Office - Madrid





08. White Mountain Data Centre - Stockholm





09. Google's Office - Zurich





10. TBWA - Tokyo



(Sumber foto: The Most 10/kfein blogspot)


Diharapkan pada masa akan datang, Malaysia turut tersenarai memiliki reka bentuk dan hiasan dalaman pejabat yang kreatif dan unik ini. - CARI Infonet

9

Bagus
27

Marah
16

Terkejut
13

Sedih
8

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (84 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote cmf_Kimmy 5-6-2015 01:09 PM
canggih2 pejabatnya dan nampak cantik lak.
Quote elmen 5-6-2015 01:24 PM
semangat nak gi ofis..
Quote Artemesiaa 5-6-2015 01:46 PM
Suasana office cantik dan santai membuat pekerja seronok bekerja
Quote tightcherry 7-6-2015 04:30 PM
Office kt msia plg sadis..bosan
Quote amikie 7-6-2015 05:02 PM
mcm ni lah baru semangat nak berkerja...idea masyukkkk.
Quote hanalisa 7-6-2015 11:22 PM
pejabat cantik, tapi bos hauk tak guna juga..
Quote JohnPuteh 8-6-2015 05:39 PM
hanalisa replied at 7-6-2015 11:22 PM
pejabat cantik, tapi bos hauk tak guna juga..

Opis abg john dah lah hauk..bos pun hauk...company 2x hauk..
Quote hanalisa 8-6-2015 07:23 PM
JohnPuteh replied at 8-6-2015 05:39 PM
Opis abg john dah lah hauk..bos pun hauk...company 2x hauk..

takpelah abang john. kalau dah punca rezeki di situ..
Quote delcol87 9-6-2015 10:30 AM
tenang betul opis madrid tu, mcm pedalaman je, tapi kalau kerja bertimbun, hauk jgk..
Quote asher 9-6-2015 12:18 PM
bila lah design2 opis msia nk smpi tahap mcm nie...
Quote katakbakbak 11-6-2015 11:30 AM
cuma mampu melihat *sigh
Quote lindarafee 11-6-2015 04:26 PM
i dengar opis baru Jabatan Peguam negara pun canggih dan moden. x reti nak tepek gambar

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-7-2024 08:47 PM GMT+8 , Processed in 0.065471 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top