Kalau nak cepat, sotonglah yang selalu jadi pilihan. Nak tahu kenapa? Sebab masak sotong tak perlu lama-lama, nanti sotong jadi liat. Jus sotong dan tekstur pun tak akan berubah kalau sotong tidak terlebih masak.
Asyik-asyik sotong kicap, tak pun sotong sambal. Apa kata kali ini cuba ubah sikit resipi, kita buat sotong masak asam. Mudah. Bahan-bahan: *Sotong dipotong kecil atau bulat Cara penyediaan: 1. Tumis bawang merah, halia dan bawang putih sehingga wangi. Tip 1: Jika mahu pedas, tambahkan sedikit cili. Sumber: Rasa
|
5
Bagus |
7
Marah |
6
Terkejut |
4
Sedih |
5
Lawak |
5
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
munchkin replied at 6-5-2019 02:00 PM
Kenapa kuning? Ada kunyit kan?
ADVERTISEMENT