Pai mini ini sangat mudah disediakan dan sesuai untuk parti hari jadi, pesta keramaian atau minum petang. Sebenarnya anda boleh menggunakan apa jua jenis bahan sebagai inti pai mengikut kreativiti atau kegemaran anda.
Berikut adalah resipi mudah yang anda boleh cuba! BAHAN-BAHAN Kerak Pai yang telah sedia dibuat. (Kalau tak jumpa di pasaran, boleh Google sendiri cara buat kerak pai) Telur (yang telah dipukul dan dicampur sedikit air) Pepperoni mini yang telah dicincang Parutan keju mozzarella Sos Pizza Oregano CARA-CARA 1.Panaskan ketuhar dengan suhu 180C 2.Letakkan kerak pai yang telah digiling ke dalam dulang kiub ais. Tekan kerak mengikut bentuk kiub ais. 3. Letak setengah sudu teh campuran pepperoni mini, sos pizza dan parutan keju ke dalam setiap kiub. Kemudian sapukan setiap sudut dengan telur dan tutup dengan sekeping lagi kerak pai. 4.Gunakan penggelek ke atas kerak pai. Potong kerang yang berlebihan dan terbalikkan dulang kiub ais ke atas papan pemotong. 5.Potong pastri hingga jadi sepotong kiub setiap satu. 6.Sapu dengan telur setiap kiub pastri dan taburkan oregano ke atasnya. 7.Bakar selama 25-30 minit sehingga berwarna keemasan. Nyummm! Nikmati ia dengan sos kegemaran anda! -CARI
|
12
Bagus |
16
Marah |
13
Terkejut |
22
Sedih |
16
Lawak |
22
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
ADVERTISEMENT