Emm, enaknya sardin! Lebih enak jika ia dipelbagaikan cara masakannya. Lazimnya ia dimasak sambal. Apa kata kali ini sardin ini dimasak ala nogori iaitu masak lemak cili padi.
Tambahkan dengan sayuran kegemaran anda seperti tomato, kentang dan juga kacang panjang (opsyenal). Boleh juga ditambah dengan suhun! Memang menjadi! Jom cuba... Bahan-bahan: 1 tin sardin saiz besar 10 biji buah belimbing besi 1 batang serai (diketuk) 2 cawan santan pekat 1 biji tomato (dibelah 4) Garam secukup rasa 5 ulas bawang merah (ditumbuk) 10 biji cili padi
2 cm kunyit (ditumbuk) Opsyenal: Kentang Suhun Cara-caranya: 1. Masukkan sardin dan bahan yang telah ditumbuk bersama serai, buah tomato, garam dan belimbing. 2. Biarkan ia merenih sebentar. Masukkan santan dan garam. 3. Kacau perlahan. Pastikan tidak naik minyak. 4. Hidang bersama nasi panas dan ulam-ulaman. - CARI Kredit resipi: Carian internet |
6
Bagus |
5
Marah |
5
Terkejut |
3
Sedih |
6
Lawak |
5
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
noraidil_06 replied at 25-9-2017 12:50 PM
sos dia tu buang la eh. mcm sayang je
BebeQ replied at 25-9-2017 01:37 PM
kalau ikut resipi omak uwan, sos tu tak guna tapi sbb sayang, saya masukkan juga. laie sodap raso ...
BebeQ replied at 25-9-2017 01:37 PM
kalau ikut resipi omak uwan, sos tu tak guna tapi sbb sayang, saya masukkan juga. laie sodap raso ...
prettyuglybabe replied at 25-9-2017 02:06 PM
tak merah ke kuah dia nanti?
BebeQ replied at 25-9-2017 04:00 PM
Tak merah. Dia jadi macam kuning nak ke coklat. Rasa sadin tu lebih sikit la sbb sos sadin tu cura ...
ADVERTISEMENT