Alahai segarnya jus keladi bazar Ramadan! Sentiasa menjadi pilihan untuk mereka yang mahu air yang bukan sahaja enak, malah ada rasa lemak-lemak manis.
Rupanya ia tidaklah terlalu sukar untuk disediakan. Yang penting bahannya perlu cukup agar bancuhan tersebut benar-benar pekat dan dapat menyerlahkan rasa keladi tersebut. Dipetik daripada Facebook Chefobie, anda boleh mencuba resipi air keladi persis bazar Ramadan ini ya. Bahan-bahan: 3 cawan Serbuk Perisa Keladi atau TAKO FLAVOUR POWDER (Boleh dibeli dikedai pembekal bahan bakeri mahupun dipasaraya ) 3 Tin Susu Pekat Manis 1.5 kg Gula Pasir
500 gm Coffemate 12 liter Air & Sedikit Air Panas 6 Tin Susu Cair Ais Secukupnya Cara Penyediaan: 1.Campurkan serbuk minuman, gula, coffemate, susu pekat ke dalam satu bekas. 2.Masukkan air panas dan kacau sehingga semua bahan larut bersama. 3.Sediakan ais separuh balang air. 4.Bahan yang telah larut dimasukkan ke dalam balang air.Kacau sebentar dan siap untuk di jual. 5.Anda boleh tambahkan susu cair sekiranya ingin rasa lebih berkrim. - CARI Kredit resipi: Chefobie Untold |
13
Bagus |
2
Marah |
18
Terkejut |
5
Sedih |
16
Lawak |
21
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
CARI-MAMS replied at 8-6-2017 06:24 PM
Alahai segarnya jus keladi bazar Ramadan! Sentiasa menjadi pilihan untuk mereka yang mahu air yang ...
pearl.silver replied at 8-6-2017 05:32 PM
Amboi pewarna..takut menengoknya...
shanshero replied at 9-6-2017 11:35 AM
kalo guna aiskrim prrisa keladi tak boleh ke
ADVERTISEMENT