oleh Adib ZA Terfikir-fikir apakah menu pencuci mulut untuk dihidangkan untuk para tetamu yang datang berkunjung ke kediaman anda lebaran ini?
Apa kata sediakan trifle buah-buahan yang enak. Gabungan kek swiss roll, jeli dan kuah kastad yang lazat, ditabur pula dengan buahan tin atau pun buah segar. Pasti ramai yang menyukai nanti ketika anda hidangkan di meja! Jom cuba resipi mudah ini. Bahan-bahan: 1 biji kek swiss roll (dipotong bulat) 1 tin fruit cocktail 1 paket jelly (bancuh mengikut arahan)
Kuah kastad: 1 cawan tepung kastad 1 tin susu cair 2 1/2 tin susu air 3/4 sudu besar gula Air dari tin fruit cocktail Semua bahan di atas dimasak sehingga pekat. Sejukkan. Cara-caranya: Susunkan swiss roll dalam acuan. Tuangkan kuah selapis. Susun lagi dengan kek. Tuangkan kuah di atasnya, sehingga habis. Tuangkan bancuhan jelly. Taburkan buah coctail atau buahan segar seperti strawberri, beri hitam dan lain-lain di atasnya. Sejukkan. - CARI Sumber resipi: Blog Dekclassique |
12
Bagus |
5
Marah |
3
Terkejut |
8
Sedih |
20
Lawak |
9
Bosan |
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
Anonymity
nut.legacy replied at 4-7-2016 04:21 PM
sedap tp manis sangat.. kalau pandai balance sweetness lg sedap
tipuware replied at 10-7-2016 04:59 PM
Disyorkan buah2 topping yu drpd buah masam utk seimbangkan kemanisa. Triffle. Buah cam kiwi, stra ...
tipuware replied at 10-7-2016 04:59 PM
Disyorkan buah2 topping yu drpd buah masam utk seimbangkan kemanisa. Triffle. Buah cam kiwi, stra ...
ADVERTISEMENT